- Дата и час: 03 Дек 2024, 07:34 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Във връзка с делото за бащинство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
41 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: Във връзка с делото за бащинство
Както и да е... Благодаря на всички, които коментираха казуса. Утре с адвоката завеждаме дело, пък каквото стане - стане. Даже и при неблагоприятен за мен изход съда ще излезе с решение, а то ще бъде в писмена форма. И един слънчев летен ден това решение ще бъде доведено до знанието на сина ни и ще разбере защо е без баща. А със сигурност това ще има неблагоприятни за него последици, когато научи и другата, малко по-различна гледна точка (за разлика от нейната моята ще бъде в официален писмен вид). Казват, че на жестокостта не трябва да се отвръща с жестокост, но както на мен ми съсипаха живота, така и аз ще и съсипя нейния. Всяка сутрин ще се събужда с мисълта, че е отминал още един ден, с който момента на откровението наближава. Не съм жесток, но е време за екшън.
Американски форум - ти питаш и ти отговарят.
Руски форум - ти питаш и теб те питат.
Български форум - ти питаш, а всички ти обясняват колко си тъп.
Руски форум - ти питаш и теб те питат.
Български форум - ти питаш, а всички ти обясняват колко си тъп.
- dansguardian
- Младши потребител
Моите разсъждения пък са в малко по друга посока.Че закона не е изпипан прецизно е ясно и то за припознаването.Но от друга страна си мисля че е в интерес на детето да бъде с двама известни родители.
-
Pause - Активен потребител
dansguardian написа:Както и да е... Благодаря на всички, които коментираха казуса. Утре с адвоката завеждаме дело, пък каквото стане - стане. Даже и при неблагоприятен за мен изход съда ще излезе с решение, а то ще бъде в писмена форма. И един слънчев летен ден това решение ще бъде доведено до знанието на сина ни и ще разбере защо е без баща. А със сигурност това ще има неблагоприятни за него последици, когато научи и другата, малко по-различна гледна точка (за разлика от нейната моята ще бъде в официален писмен вид). Казват, че на жестокостта не трябва да се отвръща с жестокост, но както на мен ми съсипаха живота, така и аз ще и съсипя нейния. Всяка сутрин ще се събужда с мисълта, че е отминал още един ден, с който момента на откровението наближава. Не съм жесток, но е време за екшън.
Kakво дело ще водите не мога да разбера? Детето има ли установен произход от баща?Ако няма и сте припознали детето , просто изчакайте 3 месечния срок и проверявайте за оспорване.Ако майката оспори-тогава иск.
П.П
Melly благодаря за думите , уважението е взаимно!
- REVOLUTION
- Активен потребител
Много лошо ако е така. Законодателя трябва да реагира навреме защото прецаквайки биологочния баща - майката си навлича голяма беля. Първо със нашия сътворител, който е допуснал да съществува това дете , но не просто така , а точно от тези двама родители , тя някак си присвоява нещо, кото не е само нейно. Второ със самия биологичен баща
Майтап, майтап ама да не се увеличи броя на напусналите този свят защото са яли отровни гъби или защото не са искали да ядат гъби?
Майтап, майтап ама да не се увеличи броя на напусналите този свят защото са яли отровни гъби или защото не са искали да ядат гъби?
- lokomotiv
- Младши потребител
Може ли да разширим темата за да е максимално полезна?
Какви права и задължения произтичат от припознаването ако стане факт?
Говоря за случей, в който няма брак и няма съжителство.
Допълнително дело ли се води за издръжка и виждане на детето или
страните се договарят сами? Питам защото очаквам след акт на припознаване майката да е още по-сърдита и непреклонна и да започне да обяснява наново как някой я тормози и иска "детето и" и да направи всичко възможно бащата да не вижда детето си. Има ли нещо произтичащо автоматично от факта на припознаване до приключване на делото?
Какви права и задължения произтичат от припознаването ако стане факт?
Говоря за случей, в който няма брак и няма съжителство.
Допълнително дело ли се води за издръжка и виждане на детето или
страните се договарят сами? Питам защото очаквам след акт на припознаване майката да е още по-сърдита и непреклонна и да започне да обяснява наново как някой я тормози и иска "детето и" и да направи всичко възможно бащата да не вижда детето си. Има ли нещо произтичащо автоматично от факта на припознаване до приключване на делото?
- lokomotiv
- Младши потребител
Сигурно наново се води дело за издръжка ако припознаването стане факт установен в акта за раждане.Но може лесно да се манипулира неукрепналата детска психика и да се появи синдром на родителско отчуждение към другият родител.
-
Тогава ако припознаването е през време на бремеността няма такъв конфликт за детето и би следвало до делото всички права и задължения да са 50% на 50%.
- lokomotiv
- Младши потребител
Естествено родителите имат равни права и задължения.
-
Направи ми нещо друго впечатление в закона мисля ,че е интересно ако например единият родител е лишен от родителски права по предходен брак и разведен и след това припознае дете от друга жена. Достоен ли е да бъде баща? Или пак закона куца....
-
Не виждам като как да стане( при все, че по СК отм. и ГПК отм. това бе възможно....) в производството по чл. 66,ал.2 СК да се предявят исковете за издръжка и мерки. Пречка се явява нормата на чл. 310, т.6 ГПК, която е императивна.
Но кой знае... - моментът е деликатен и спорен.
Но кой знае... - моментът е деликатен и спорен.
- Гост.
- Старши потребител
И тук ще кажа, че нищо не разбрах. Може ли да се заведе иск за издръжка и други права или не? И какво значи равни права? Означава ли примерно, че детето ще живее половината време при бащата, а другото време при майката?
- lokomotiv
- Младши потребител
Може да се заведе иск за издръжка понеже тя е безусловна към детето.А за другите права питай Поли джи .Аргумент от Чл143 ал2 СК.
-
Поли -г моля да ни кажеш какви са правата на бащата припознал детето си , ако в тримесечен срок припознаването не е оспорено от майката? Ако има оспорване проблема се решава от чл.70 на СК, но какво става ако няма оспорване?
- lokomotiv
- Младши потребител
poli_g написа::) Следя, от началото и, тази чисто мъжка тема....
Революшън е прав- дори и в проекта за изменение и допълнение на СК не съществува и ред по този въпрос. Според мен правилно.
You fly back to school now, little Poli
Fly Fly Fly
http://vbox7.com/play:6c679948
"Ако Ти не искаш да чуеш истината - никой не може да ти я покаже"
-
imhotep - Потребител
Направих си труда и прочетох настоящия СК. Не видях там възможност майката да претендира за каквото и да било / вкл. издръжка/ ако не успори припознаването в законовия срок. Така ли е или нещо съм пропуснал да разбера?
- lokomotiv
- Младши потребител
Пропуснал сте да разберете.
п.п. Жрецо, за теб:
"...Навярно подценил си се тогава
или случайно надценил си мен,
но явно няма как да продължава
контрактът ни, от грешка породен..."
п.п. Жрецо, за теб:
"...Навярно подценил си се тогава
или случайно надценил си мен,
но явно няма как да продължава
контрактът ни, от грешка породен..."
- Гост.
- Старши потребител
Пак трябва да питам за втори или трети път. На база на кой член майката може да претендира за издръжка и други права ако не е оспорила в три месечен срок припознаването на детето? Ако е оспорила чл. 70 и решава проблема, но ако не е какво става?
- lokomotiv
- Младши потребител
Отива при адвокат, който знае отговора.
- Гост.
- Старши потребител
Проблем ли е и аз да знам отговора? Или ако и ти не знаеш отговора нека друг да ни информира, за какво ни е този форум иначе?
- lokomotiv
- Младши потребител
простичко казано:
Като не е оспорила, ставаш баща на детето.
С тоя член който ти дава право да припознаеш !
Като си го припознал, тя разбира по съответния ред, че еди кой си го е припознал. И като не оспори, има право да претендира за издръжка и за всичко което се сети.
Като не е оспорила, ставаш баща на детето.
С тоя член който ти дава право да припознаеш !
Като си го припознал, тя разбира по съответния ред, че еди кой си го е припознал. И като не оспори, има право да претендира за издръжка и за всичко което се сети.
"Ако Ти не искаш да чуеш истината - никой не може да ти я покаже"
-
imhotep - Потребител
41 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
|
|