Здравейте!
Имам следния казус, който се надявам да разреша с ваша помощ:
През 2004 година е сключен договор за придобиване на квалификация по специалността "архитектура", като задължениета на обучаващия са да завърши в срок обучението си и да работи в администрацията не по-малко от пет години, считано от постъпване на работа.
Задълженията на работодателя съответно са да осигурява финансово обучаващия се в рамките на договорената сума и да му осигури работа за горния период.
Кое ме притеснява:
Съгласно чл. 5, ал. 2 от ЗУТ главен архитект се назначава въз основа на конкурс-ако проведем такъв и обучаващия се не го спечели?
Според единния класификатор на длъжностите в администрацията минималните изисквания за назначаване на главен архитект са две години професионален опит или ІV младши ранг .
Изобщо нормативната уредба е такава, че не ни позволява да изпълним задълженията си по договора.
Моля за вашата помощ, защото сама не мога да се справя!
Благодаря предварително!
- Дата и час: 25 Ное 2024, 23:53 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Договор за придобиване и квалификация-ами сега?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
13 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Договор за придобиване и квалификация-ами сега?
Е, хубава работа.
Нали не сте се обързали да осигурите на обучаващия се след диплмирането му длъжността "Главен архитект"?
Нали не сте се обързали да осигурите на обучаващия се след диплмирането му длъжността "Главен архитект"?
-
Melly - Старши потребител
Брей , така ли пише в договора , че ще назначен за главен архитект!
- REVOLUTION
- Активен потребител
Резонни са закачливите въпроси на Melly и REVOLUTION
Нищо й няма на нормативната уредба, обучаващия се ще следва да се справи с конкурсните изисквания, а вие да прецените какви изисквания /тест или задачи/, ако държите именно той да работи при вас
От друга страна - ако той не е способен да спечели конкурса за какъв Ви е такъв "гл. архитект"?
Нищо й няма на нормативната уредба, обучаващия се ще следва да се справи с конкурсните изисквания, а вие да прецените какви изисквания /тест или задачи/, ако държите именно той да работи при вас
От друга страна - ако той не е способен да спечели конкурса за какъв Ви е такъв "гл. архитект"?
- apknokia
- Младши потребител
Охооо, много сте активни, за което благодаря!
В договора е предвидено, че обучаващия се ще придобие специалността "архитект".
При условие, че в КТ е предвидено че "след завършване на обучението да приеме обучаващия се на работа по придобитата квалификация за уговорения от страните срок, а същото е предвидено и в договора, на каква друга длъжност е възможно да бъде назначен?
А в ЗУТ и Единния класификатор на длъжностите в администрацията длъжност "архитект" и младши такъв не видях-навсякъде длъжността е "главен архитект".
И ако се яви на конкурса за назначаване на длъжността "главен архитект" и не го спечели, то не смятате ли, че работодателят ще е неизправна страна, тоест няма да е изпълнил основното си задължение по договора, а именно:
Чл. 229, ал. 2 "С договора по предходната алинея работодателят се задължава:
1. да осигурява на обучаващия се издръжка и други условия във връзка с обучението;
2. след завършване на обучението да приеме обучаващия се на работа по придобитата квалификация за уговорения от страните срок, който не може да бъде по-дълъг от 6 години.
Това ме тревожи!
Хайде-все така активни и креативни!
Благодаря!
В договора е предвидено, че обучаващия се ще придобие специалността "архитект".
При условие, че в КТ е предвидено че "след завършване на обучението да приеме обучаващия се на работа по придобитата квалификация за уговорения от страните срок, а същото е предвидено и в договора, на каква друга длъжност е възможно да бъде назначен?
А в ЗУТ и Единния класификатор на длъжностите в администрацията длъжност "архитект" и младши такъв не видях-навсякъде длъжността е "главен архитект".
И ако се яви на конкурса за назначаване на длъжността "главен архитект" и не го спечели, то не смятате ли, че работодателят ще е неизправна страна, тоест няма да е изпълнил основното си задължение по договора, а именно:
Чл. 229, ал. 2 "С договора по предходната алинея работодателят се задължава:
1. да осигурява на обучаващия се издръжка и други условия във връзка с обучението;
2. след завършване на обучението да приеме обучаващия се на работа по придобитата квалификация за уговорения от страните срок, който не може да бъде по-дълъг от 6 години.
Това ме тревожи!
Хайде-все така активни и креативни!
Благодаря!
- obshtinarka
- Младши потребител
Има , има други длъжности.А как си го представяте сега завършил и главен архитект? Хич други изисквания нямате ли? То ясно,че всичко е за човека, ясно и кой е той, ама Вие съвсем през просото я карате.
- sunrise
- Активен потребител
Към sunrise
Вижте, колеги, смятам че тук не е мястото да пишем празни приказки!
Ако някой смята, че има нещо, което аз не съм прозряла и което може да помогне в случая ще съм благодарна и то много!
Но приказки, които по никакъв начин не помагат, а напротив-изместват същността на темата не ми се четат!
Колега, твърдите, че "има"-кои са длъжностите?
И как да бъде сключен договор за квалификация за неопределен човек?
Не ми се влиза в безмислен спор.
Благодаря на отзовалите се колеги и моля за още мнения!
Вижте, колеги, смятам че тук не е мястото да пишем празни приказки!
Ако някой смята, че има нещо, което аз не съм прозряла и което може да помогне в случая ще съм благодарна и то много!
Но приказки, които по никакъв начин не помагат, а напротив-изместват същността на темата не ми се четат!
Колега, твърдите, че "има"-кои са длъжностите?
И как да бъде сключен договор за квалификация за неопределен човек?
Не ми се влиза в безмислен спор.
Благодаря на отзовалите се колеги и моля за още мнения!
- obshtinarka
- Младши потребител
sunrise написа:Има , има други длъжности.А как си го представяте сега завършил и главен архитект? Хич други изисквания нямате ли? То ясно,че всичко е за човека, ясно и кой е той, ама Вие съвсем през просото я карате.
+1
- REVOLUTION
- Активен потребител
Да си призная-очаквах повече от съфорумците, но уви!
Явно в емотикончетата най-много ви бива!
Успех на всички!
Явно в емотикончетата най-много ви бива!
Успех на всички!
- obshtinarka
- Младши потребител
Какво точно направихте, за да си изпълните договора, доколкото е възможно ?
Само се взирахте в обяви за "главен архитект" ли ?
- rts
- Активен потребител
rts написа:Какво точно направихте, за да си изпълните договора, доколкото е възможно ?
Цитат: ... задължениета на обучаващия са да завърши в срок обучението си и да работи в администрацията
Е ?
- rts
- Активен потребител
rts написа:rts написа:Какво точно направихте, за да си изпълните договора, доколкото е възможно ?
Цитат: ... задължениета на обучаващия са да завърши в срок обучението си и да работи в администрацията
Е ?
Е какво , не знаете ли , човек с висше образование по архитектура може да разботи само като главен архитект ,няма друга възможност за работа по специалността.
Защо?Ами сигурно защото никоя друга длъжност , не включва в наименованието си архитект.
Последна промяна REVOLUTION на 23 Юли 2010, 19:27, променена общо 1 път
- REVOLUTION
- Активен потребител
Море пУсто дЪрво...
Я да започне от първото "стъпало"!
Я да започне от първото "стъпало"!
-
Melly - Старши потребител
13 мнения
• Страница 1 от 1
|
|