начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

закана от работодател моля помогнете

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

закана от работодател моля помогнете

Мнениеот rali_goceva » 22 Юли 2010, 09:55

искам да ми помогнете.в болнични съм поради кървене в ранна бременност.работодателят ми ме притеснява всеки ден по телефона за някакви липсващи пари от офиса и казва че води мен отговорна за това.заплаши ме че ще ме уволни дисциплинарно и ще заведе делу срещу мен за липсващите пари.има ли право да се отнася така с мен
rali_goceva
Нов потребител

Re: закана от работодател моля помогнете

Мнениеот rts » 22 Юли 2010, 18:21

Не се притеснявайте !
Не е толкова лесно да Ви уволни дисциплинарно във Вашето положение.
Колкото до съдебния иск за липсите - там също има ред процедури, които работодателят Ви ще трябва да извърши, за да се стигне до съд.
Ако и когато Ви прекратят договора, или получите призовка, или друг документ от работодателя, незабавно упълномощете адвокат, за да поеме защитата Ви.
Важно е да уведомите работодателя си както за бременността, така и за здравословното си състояние - направете го писмено, с писмо с обратна разписка, като впишете, че изпращате уведомление за бременност и неработоспособност. По същия начин му изпратете и болничния си.
rts
Активен потребител

Назад към Трудово право