начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

Уволнение при трудов договор на половин работен ден

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Уволнение при трудов договор на половин работен ден

Мнениеот createeve » 13 Юли 2010, 10:56

Здравейте,

от 8 месеца работя на половин работен ден по трудов договор и сега ме уволняват. Както разбрах, обезщетението за безработица се изчислява като 60% от договореното възнаграждение за последните 9 месеца трудов стаж.

Питанията ми са следните:

- Този стаж задължително ли е да е при един и същ работодател? Преди въпросните осем месеца бях на ТД в друга фирма, след което се преместих в тази. Нямам прекъсване на осигуряването (или поне не ми е известно)
- Работата ми на половин работен ден по някакъв начин променя ли изчисляването на помощите, които бих получавала след уволнението?

Мерси предварително за отговора (:
Аватар
createeve
Младши потребител

Назад към Трудово право