начало

ГЕРБ сезира Конституционния съд за мандата на ВСС и избора на тримата големи в съдебната система ГЕРБ сезира Конституционния съд за мандата на ВСС и избора на тримата големи в съдебната система

Жалба срещу Омбудсмана на РБългария

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Жалба срещу Омбудсмана на РБългария

Мнениеот popova4887 » 11 Юли 2010, 18:35

Подадох до Омбудсмана на РБългария онлайн жалба. В продължение на 14 дни след подаването на жалбата бях в очакване да получа писмен отговор дали жалбата ми е приета за разглеждане, в съответствие с чл. 22, ал. 2 от Правилника за организацията и дейността на Омбудсмана. Отговор не получих, поради което позвъних по телефона за информация. Женски глас ми съобщи, че жалбата ми е приета за разглеждане и входящия и номер бил ... Отново започнах да очаквам отговор като се надявах в срок от 3 месеца да имам отговор, така както е записано в чл. 19, ал. 1, т. 3 от Закона за Омбудсмана. Отговор отново не получих. Отново поисках информация по телефона, а служителката ми обясни, че сроковете за които питам били препоръчителни, а не задължителни. Поисках информация и за служителят, който разглежда случая ми, но не получих такава.Изпартих e-mail, в който настоявах да ми бъде предоставена информация по моя случай, но отговор все още нямам?
Обърнах се към Омбедсмана на РБългария като вярвах, че той е затъпник за човешките права и справедливостта и т.н., а се оказва, че самият той не спазва собствените си правилници и закони. Е това ако не е цинизъм! Към кого да подам жалба срещу Омбудсмана? Може би трябва да пиша до Господ?!
popova4887
Младши потребител

Re: Жалба срещу Омбудсмана на РБългария

Мнениеот apknokia » 11 Юли 2010, 20:05

Госпожо, може би следвало първо да се консултирате с адвокат, той със сигурност би споделил какви са по естеството си сроковете и какво да очаквате
А и струва ми се, би ви предложил разумен вариант на решение на проблема ви/защита на правата и/или интересите ви/, преди да отправите жалба до Омбудсмана или поне успоредно с подаването й!
apknokia
Младши потребител

Мнениеот popova4887 » 11 Юли 2010, 23:29

"Всеки гражданин (български или чуждестранен) може да се обърне към омбудсмана с жалба или сигнал срещу работата на:

- държавните и общинските органи и техните администрации;

- лицата, които предоставят обществени услуги, като например топлофикационни, електроснабдителни, телекомуникационни, ВиК услуги, образование, здравеопазване и др.;

- администрацията на съдебната власт – например, когато неоправдано се бавят и не се решават с години съдебни производства."

Адвоката си е адвокат, а омбудсмана е нещо друго-щом съм се обърнала към него той е длъжен да разгледа жалбата ми и да ми изпрати писмен отговор. Поне така е записано в текстовете на нормативните документи, но някой изобщо спазва ли ги тези текстове?
Всъщност знам какво ще ме посъветва адвоката - няма смисъл да подавам жалба до Омбудсмана, защото той няма даже да ме удостои с внимание, тъй като моя случай е единичен и на кого му пука за моя проблем? Най-малко на Омбудсмана, макар, че уж работи в интерес на обикновенния онеправдан български гражданин.
popova4887
Младши потребител

Мнениеот anette » 11 Юли 2010, 23:40

Ох, съжалявам, че ще го кажа, ама за мен Омбудсманът е нещо като отец Агоп /разбирай арменския поп/....
anette
Младши потребител

Мнениеот sunshine_75 » 12 Юли 2010, 00:03

Госпожо Попова,
Извинете за неудобния въпрос, но все пак: КАКВО очаквате да получите тук, във форума? И какво по-точно може да промени живота Ви отговорът, който не сте получила?
sunshine_75
Потребител

Мнениеот popova4887 » 12 Юли 2010, 00:24

Интересно ми е дали някой се е сблъсквал с подобен на моя проблем. :lol:
popova4887
Младши потребител

Мнениеот anette » 12 Юли 2010, 00:56

Здравейте, отново г-жо Попова,
Лично аз не разбрах в какво се състои проблемът Ви, но ако си заслужава времето, парите и каузата /не непременно в тази последователност :wink: /, то ангажирайте си добър адвокат. Той ще свърши много повече работа от отец Агоп, опс, Омбудсманът, де... :!:

Р.S. Използвахте в първия си пост любимото ми словосъчетание "нормативни документи", което все повече се налага при даваните от председателя на правната комисия интервюта.
anette
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 12 Юли 2010, 01:10

щом съм се обърнала към него той е длъжен да разгледа жалбата ми и да ми изпрати писмен отговор.

Е, рано или късно ще получите такъв. Уверявам ви - няма да харесате.

Питате някой имал ли е опит: лично аз не, ала по съвсем други подбуди- считам за загуба на време.
Някъде тук, преди около година време, бъдещ наш колега ( може и вече настоящ) "malak_ama_hape" сподели, че е адресирал едно прошение до тази институция, та в резултат, след дълги дни на чакане, получил уклончиво-възпитан отговор, който попари и без това крехките му надежди.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот popova4887 » 12 Юли 2010, 01:24

О, колко обезкуражаващо!
popova4887
Младши потребител

Назад към Трудово право