начало

Парламентът за пети път не успя да си избере председател Парламентът за пети път не успя да си избере председател

тормозят ме с смс-и побърквам се

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

тормозят ме с смс-и побърквам се

Мнениеот cveti82 » 11 Юли 2010, 19:36

от една седмица ме тормозят по телефона с убидни и запла6ителни смс-и пуснах жалба в полицията но този психопат не спира :cry: бременна сам и усещам как от притеснение запо4ва да ме боли корем,мъжът ми не е в БГ и се 4увствам още по безсилна :( Даите ми съвет към коѝ да се обърна,в Глобул не дават информациа за номера,а ве4е вси4ки карти са регистрирани би трябвало да се знае кои е 4овека и да го спрат
cveti82
Нов потребител

Re: тормозят ме с смс-и побърквам се

Мнениеот usra_ovcova » 11 Юли 2010, 20:48

След като е налице убида, то неминуемо е да се стигне до обийство !
За защита по делото за Обийство си е добре ангажиране на адвокат.
usra_ovcova
Потребител

Мнениеот cveti82 » 11 Юли 2010, 21:35

дори и да ангажирам адвкат кои схте съдя номера ли те име не ми дават
cveti82
Нов потребител

Мнениеот anette » 11 Юли 2010, 22:37

Мила Цвети,
Първо се успокой, защото притеснението ти не се отразява добре на бебето. Второ, какво ти отговориха от полицията?
Аз бих написала същата жалба и до районната прокуратура - там действат по-бързо.
Може би имаш представа кой точно те безпокои и какви са намеренията му /поне горе-долу/.
Извикай някой близък или приятел да бъде близо до теб и ако последва обаждане например - дай му той/тя да говори с нахалника.
Можеш да пуснеш на номера обратен СМС със следното съдържание: "Полицията работи по твоя случай. Не си анонимен." - нещо от този род, но без обиди, залахи и др.глупости.
Поне аз бих го направила, за да стресна натрапника.
От лични наблюдения знам, че за жалост подобен вид "СМС-атаки" са типични за нас, жените. Кой друг ще има сили да кликва по не знам-колко си клавиша в секунда и да пише дълги съобщения ... /това в кръга на шегата/.
Успех и по-бодро! :D
anette
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 12 Юли 2010, 00:43

Е, какво да и отговорят, колега? :roll:
Не, че нещо, ала прекалено много надежди отправяте към РУ "П". То от къде ли да се знае, че вече нямат право на достъп до такава информация- по номер на мобилен да открият собственикът на картата... Нали все пискаме, че ни били нарушени правата, пък после, като ни настъпи коня, "каква стана тя"?

Краткия вариант:Сменете си номера. Не че е решение, но все пак ще ограничите стресовите ситуации.
Дългия: потърсете специализирана помощ. Може и да излезе нещо от това предполагаемо 144, но там - осторожно.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот capt_dreyfus » 12 Юли 2010, 01:06

Няма да ти дадат информация за собственика на номера, разбира се.
Полицията (прокуратурата в това число), също няма право да изиска тази информация.

Я, каква деятелност имаше от страна на "гражданското общество" (хмм... или някои части от него) за да стигнем до тази висша фаза на "граждански свободи", където държавните органи на никого, за нищо, да не могат да търсят сметка или да получат информация...
А сега, къде са "защитниците" на гражданските свободи ???

Сега единственото, което може да направи авторката е, да прати едно благодарствено писмо на разни "електронни общества" и т.н. и да благославя "електронната си свобода", която и гарантира, че нито една държавна институция няма право да издири собственика на съответния телефонен номер.

Anette,
Вие юрист ли сте или раздавате съвети на килограм, колкото да не сте капо ????
Питащата, като входира жалба и в прокуратурата - е та какво от това ???? Къде видяхте е престъпление от общ характер тук ??? Къде ????????????
Дори СМС заплахата да е ЗА УБИЙСТВО (чл. 144, ал. 3 НК), престтъплението пак не е тежко, по смисъла на чл. 93 НК и разледващите, пак няма да имат право да изискат информация от моб. операторите.

Ако искате да сте наистина полезна, защо направо не кажете на питащата истината ??? А тя е, че по действащото в момента право, Държавата няма правен механизъм, по който да я защити !!! По тази причина, пред когото и да се жалва, никой няма да и разреши проблема, защото няма необходимте правомощия за това !!! Ей, това е простичката истина.

Ама къде, къде по-интересно е да изтупаш нещо в смисъл "те в полицията ги мързи, я напиши ти до прокуратуата, та от там да ги спешат".

Аман от ЕЛЕМЕНТАРНИ хора !!!
capt_dreyfus
Младши потребител

Мнениеот anette » 12 Юли 2010, 01:23

capt_dreyfus написа:Няма да ти дадат информация за собственика на номера, разбира се.
Полицията (прокуратурата в това число), също няма право да изиска тази информация.

Anette,
Вие юрист ли сте или раздавате съвети на килограм, колкото да не сте капо ????
Питащата, като входира жалба и в прокуратурата - е та какво от това ???? Къде видяхте е престъпление от общ характер тук ??? Къде ????????????
Дори СМС заплахата да е ЗА УБИЙСТВО (чл. 144, ал. 3 НК), престтъплението пак не е тежко, по смисъла на чл. 93 НК и разледващите, пак няма да имат право да изискат информация от моб. операторите.

Ако искате да сте наистина полезна, защо направо не кажете на питащата истината ??? А тя е, че по действащото в момента право, Държавата няма правен механизъм, по който да я защити !!!
Аман от ЕЛЕМЕНТАРНИ хора !!!

Да, юрист съм. Ако и Вие бяхте, би следвало да знаете, че напротив, могат да се изискат справка от мобилните оператори ПО СЪОТВЕТНИЯ РЕД, който няма да Ви уведомявам какъв е защото съм елементарна.
Божке, да науча и аз нещо - че прокуратурата разследва само тежки престъпления... :mrgreen:

Съвет - купете си новия НК и внимателно прочетете чл.144 ал.3 - божке, то вече станало тежко това деяние, кога е станала таз метаморфоза????
anette
Младши потребител

Мнениеот cveti82 » 12 Юли 2010, 01:53

никоѝ не може да ми помогне,никоѝ няма право да иска информация за номера тогава ако се слу4и нещо с мен или в наѝ-лошият слу4аи с детето ми тогава КАКВО? :| зна4и пазят в таѝна лудите а ние си страдаме защото никоѝ не може да иска информация за тях или и да поѝска не може да бъде дадена :|
cveti82
Нов потребител

Мнениеот nezret » 12 Юли 2010, 17:12

:) Прав е 100 % процента колегата капитан.
Най голямото достойнство на закона е че не се влияе от емоции.
http://www.vasilev-babuchev.com
nezret
Потребител

Мнениеот capt_dreyfus » 12 Юли 2010, 22:29

anette написа:Да, юрист съм. Ако и Вие бяхте, би следвало да знаете, че напротив, могат да се изискат справка от мобилните оператори ПО СЪОТВЕТНИЯ РЕД, който няма да Ви уведомявам какъв е защото съм елементарна.
Божке, да науча и аз нещо - че прокуратурата разследва само тежки престъпления... :mrgreen:

Съвет - купете си новия НК и внимателно прочетете чл.144 ал.3 - божке, то вече станало тежко това деяние, кога е станала таз метаморфоза????

"Нов НК", госпожо (госпожице) юрист, не е приеман от 1968 г. насам, така че ще се намеря във фактическа невъзможност да изпълня съвета Ви. :lol:

С последния Закон за изменение и допълнение на НК от т.г., действително наказанието по чл. 144, ал. 3 е било завишено, с което зорлем е приведено в съответствие с легалната дефиниция за "тежко престъпление", но така или иначе, авторката никъде, не говори за закана с убийство, А ЗА "ТОРМОЗ", госпожо (госпожице) юрист.

Мислех, че с оглед смело дадените от Вас напътствия за действие, бихте благоволила също да ни осветлите, къде тук е престъплението от общ характер, и като как точно, при липсата на такова, прокуратурата ще претвори в действие, своята правозащитна функция.
Ако правите разлика между понятията "престъпление от общ характер" и "тежко престъпление", разбира се.
Но не би.

Ще ми се и да науча от Вас, като как разследващите органи, биха имали правна възможност, да изискат информация от мобилните оператори, за "СМС - тормоз", предвид:
ЗЕС, чл. 250а, ал. 2 написа:(2) Данните по ал. 1 се съхраняват за нуждите на разкриването и разследването на ТЕЖКИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ и престъпления по чл. 319а - 319е от Наказателния кодекс, както и за издирване на лица.

Но, "божкееее"... и това не би.

Затова ще повторя: Аман от елементарни хора.
И ще добавя: Аман от лаладжии.

А, щях да забравя:
Съвет: Когато коментирате постовете ми, моля не ми приписвайте Ваши съждения, защото това:
anette написа:Божке, да науча и аз нещо - че прокуратурата разследва само тежки престъпления... :mrgreen:

си е изцяло ВАШЕ "откритие", и то по никакъв начин не следва от написаното от мен.
capt_dreyfus
Младши потребител

Мнениеот mitaka_67 » 28 Авг 2010, 13:32

Колеги не се дразнете помежду си.
Към конкретният казус, истината е, че дори да подадете жалба и до "папата", от РП към оператора няма да изискат разпечатка на проведената кореспонденция и справка кои е притежателя на картата. Те нямат основание и това правомощие. Всичко това може да се изиска едиственно при извършено или предстоящо извършване на тежко криминално деяние. Разрешението не се дава от РП а от дежурен съдия при РС.
След приключване на проверката, в най добрият случай могат да Ви отговорят, че преписката е прекратена поради липса на престъпление. А и то си е така.
Мой личен съвет е:
1. да си смените номера на картата, и ограничете това на кого го давате.
2. през отсъствията на съпругът ви подбирайте по "осторожно" свойте интимни приятели.
Убеден съм, че тия "SMS" ги получавата именно в някаква такава заплетена любовна история. А и не е изключено и самият ви съпруг да ги пише, за да ви проверява за "лоялност".......А бе с две думи / малко е грубичко де, ама си е истина дето го казват хората /, "Га яде кифтетата не ми рева ама сега ЩО ревеш.......!".
Р.Р.А относно това което ти е писала "Анете", моите уважения към професията и, но има още много какво да научи.
-------------------------------------------------------------------------------------
Мила Цвети,
Първо се успокой, защото притеснението ти не се отразява добре на бебето. Второ, какво ти отговориха от полицията?
Аз бих написала същата жалба и до районната прокуратура - там действат по-бързо.
-----------------------------------------------------------------------

:lol: Скъпа юрист Анете, дали ще се пусне жалба до полицията и след това нова до прокуратурата, това е без значение.
Трябва да Ви е ясно, че и двете жалби се разглеждат от прокурора /но когото е разпределена преписката/, а проверката съответният ПИ от РУП по местоживеене на жалбоподателя.
И двете преписки след това ще бъдат изпратени до РП, като ще бъдат пресъединени. Там вече има дума прокурора, какво ще се прави.Той е човекът който преценя имали достатачно данни за извършено престъпление и да се образува ДП, или няма. При вторият случай се прекратява.
Ако първо е пристигнала едната от двете/жалби/в РУП, а в последствие е пристигнала втората, то втора проверка не се извършва /ако няма нови обстоятелства/, така че тя автоматично ще бъде изпратена до РП за пресъединяване към първата.
Така, че това дето си го писала, е много смешно. Поне на мен ми е смешно. "В прокуратурата действали по бърже". Е как да стане това като , дали ще е притят заведената жалбата във РП или в полицията, то времето за отработване е едно и също и в двата случая жалбите ги изпращат на един и същ служител от РУП за проверка....
Анадъмбо......Хихихи.... Разбра ли ме.....
mitaka_67
Нов потребител

Мнениеот anette » 28 Авг 2010, 14:38

До Митака:
анадък - в отговор на анадънму, щот "анадъмбо" сигурно се отнася до някой слон Дъмбо.
И по тематата - вече е изчерпана доколкото ми позволява да разбера ниското ми ниво на интелигентност.
А за Ваше сведение - проблемите с психопати не винаги са свързани с любовните преживявания на жените и последните не винаги са к....и.
Т.е., Вашият израз "И га ги яде кюфтетата...." не важи за всички.
Аре, със здраве!
anette
Младши потребител

Мнениеот vetre » 28 Авг 2010, 23:30

тези съобщения от скрит номер ли идват?
няма ли някоя функция за ограничение на СМС?
vetre
Потребител

Мнениеот toni_sf » 29 Авг 2010, 12:13

usra_ovcova написа:След като е налице убида, то неминуемо е да се стигне до обийство !
За защита по делото за Обийство си е добре ангажиране на адвокат.

:D Аман от умни адвокати с пищни имена точно това ми прави впечатление ,че точно такива като теб защитават разни престъпници и убийци :D по една стреляха вече от любов :D а народната обич все повече взе да става голяма
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот toni_sf » 29 Авг 2010, 12:22

до-cveti82 ще ти дам съвет побъркай го и ти, ако не ти се сменя номера си купи още една карта и го почни и ти със смс :D и най добре е да започнеш с обяснение в любов е стига наистна да не си крие номера когато ти звъни но пък от смс няма как да го скрие
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Назад към Общи дискусии