начало

ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС

Проблем с избор на домоуправител

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Проблем с избор на домоуправител

Мнениеот hohiho » 30 Юни 2010, 15:00

Здравейте,
аз съм наемател във общо помещение на вход от 1 год. и имам следният проблем - договорът за наем е сключен с касиера на входа и от търговския отдел на общината не го признават за да извадя удостоверение за търговска дейност.От 1 година се МОЛЯ на касиера да свикат общо събрание,но до избиране на управител така и не се стига.Предложих услугите на професионален,но пък не искат да плащат.Голяма част от входа са наематели и собствениците не се и познават.Казах и за изтичащият срок за избиране на такъв и наказателните процедури след това,ама само касиера ме чува :x Спрях да плащам наем,защото нямам право да работи магазина,но това не им пречи,защото те имат някаква събираемост на такси и си покриват разходите на входа.Вече незнам какво да правя и към кого да се обърна,къде да отида и да уведомя че няма оправия с този вход.Дайте ми някакъв съвет :?:
hohiho
Нов потребител

Re: Проблем с избор на домоуправител

Мнениеот benkova » 30 Юни 2010, 16:51

Трябва Ви консултация с адвокат. Давам Ви номерда - 02/983-64-84
benkova
Нов потребител

Мнениеот kontrol » 30 Юни 2010, 17:07

Е поначало договорът трябва да се сключи с домоуправителя? Няма ли такъв? Касиерът не може ли да се подпише "управител"? Това, че не е вписан в общината, не значи, че не е редовен управител. От там не би трябвало да изискват решението на общото събрание. Но дори и да изискват - защо не го вземете "на подпис".

Иначе, за да се свика ОС, трябват съмишленици с 20% от идеалните части; един - който да връчи/ залепи поканите (а ако ЕтС не е нова - искането се отправя до Кмета); а на самото събрание - колкото и да дойдат е достатъчно.

Нещо друго, не съм сигурен, но ми се върти, че част от общините са въвели незаконни спрямо ЗОАРАКСД (чл. 16) регистрационни режими. На какво конкретно законово основание е приета съответната общинска наредба? Може да се помисли по тази линия какво би могло да стане, ако нямате регистрация.
Горното представлява потенциално грешно становище. Консултирайте адвокат, ако искате сигурност и юридическа отговорност при защитата на правата Ви.
kontrol
Активен потребител

Мнениеот toni_sf » 18 Юли 2010, 03:10

много е ясно, от едно време кьдето са кооперациите и повече от половината са били собственост на общините оправия няма да има, там са се укрепили закостаравели хора който само гледат за себе си и сеят злоба и завист ,на него не му пука че покрива тече ако не е в у тях ,ме му пука че входната врата не се заключва защото той е сложик поне 5 брави на своята, той не знае че има негова част от общите части и си мисли че общината е дльжна да му чисти прави ремонти ,
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Назад към Етажна собственост