начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

Предизвестие за прекратяване на договор от работодател

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Предизвестие за прекратяване на договор от работодател

Мнениеот vanila_ce » 17 Юни 2010, 14:05

Я си намерете адвокат!С риск да си навлека нечий гняв искам да ви"светна",че щом не сте се подписвали на ведомости,може да излезе,че и заплати не сте получавали въобще.Другото е черна каса.А да видим как ще извадят тетрадката в съда:)
vanila_ce
Потребител

Мнениеот xaoc1973 » 17 Юни 2010, 16:51

vanila_ce написа:Я си намерете адвокат!С риск да си навлека нечий гняв искам да ви"светна",че щом не сте се подписвали на ведомости,може да излезе,че и заплати не сте получавали въобще.Другото е черна каса.А да видим как ще извадят тетрадката в съда:)

Единствено правилното решение. При тази каша, която описвате, не можете да получите тук точен отговор. Нужно е на място да се пипне. И по-бързо!
KAPITALISMUS MACHT FREI!
xaoc1973
Потребител

Мнениеот tomato » 23 Юни 2010, 13:52

днес ходих да се оправям с фирмата. предизвестието съм го подписал, но заповедта за прекратяване не съм.
В нея не са ми начислили отпуските, които имам да вземам, затова не съм я и подписал.Казаха ми че няма значение за парите и че до 5 дни от датата на пректратяване - 19.06.2010 трябва да подпиша заповедта и да ми оформят труд.книжка. демек подписвай заповедта, а парите за отпуска си ги търси отделно...вярно ли е това?
а не са ми писали отпуска - имам право на 20 дни по следните причини:
бях получил пари за 10 дни отпуска, която ми ставаше общо 30 дни. един колега обаче не беше взел хич и се обадил да пита ръководителя ни защо аз получавам трета, а той нито една. тогава ръководителя каза да дам парите на него и че той ще оправи документацията.
да, ама не. още се води че аз съм ги взел и затова не ми дават едната. уж ръководителя ще оправи нещата за нея.
другата ми я писали май месец, а заповедта за прекратяване е от 19.юни - заплата за май ще вземем някъде юли месец най-рано. така че и тазиотпуска ми я водят по документи че съм я получил. това дали е така ще разбера като ми платят всички пари - обещаха за май и юни + отпуските сега на един път да ни ги платят - евентуално юли месец.
знам че ставам досаден - ама изпускам ли срокове за прекратяване на договора ми и стаж в труд.книжка или няма срок. а за парите за отпуска кво да правя?
tomato
Младши потребител

Мнениеот kazimirc4 » 24 Юни 2010, 01:05

Уведомете писмено работодателя си/писмо с обратна разписка/, че ще търсите чрез съществуващите инстанции/ИТ и съд/незаплатените по законов ред/ по ведомост/трудови възнаграждения ако незабавно не получите дължимите суми за отпуск. Нека избират кое е по-изгодно за тях. Както по-горе беше казано - да видим как ще извадят тетрадката за изплатените суми пред държавните органи. Не се бавете. Успех! Позицията, видно от ред съдебни решения е печеливша!
kazimirc4
Потребител

Мнениеот tomato » 26 Юли 2010, 15:46

искам да благодаря на всички за съдействието. от Вас получих кураж, съвети и въобще много ми помогнахте.
БЛАГОДАРЯ.
какво се случи накратко - платиха ми отпуските, оправиха ми трудовата книжка както трябва, до Бюрото по Труда не стигнах защото веднага почнах работа в друга фирма.
от тази останаха да получавам малко парички за 20 дена юни месец, уж август ще ни ги дават някога но сумата не е сериозна така че ще почакам за нея.
най важното се уреди.
благодарения на форума и съветите ви си потърсих и отстоявах правата, с малко скандали си получих моето.май в нашата държава нещата така трябва да стават.
БЛАГОДАРЯ :D
tomato
Младши потребител

Мнениеот kazimirc4 » 26 Юли 2010, 18:23

Радвам се за Вас и за постигнатото с помощта на форума.Де всички да имаха Вашата "лека" ръка.Както беше името на един много стар сериал-"Без борба няма победа". Амин. :)
kazimirc4
Потребител

Предишна

Назад към Трудово право