начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Уволнение от военно училище

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Уволнение от военно училище

Мнениеот mladoka » 22 Юни 2010, 20:53

Моля помогнете преди 6-7 години ми скалъпиха уволнението от НВУ"В.Левски" и близо година след това получих "честитка"чрез призовкар че съм осъден да им изплатя неустойка по договора който бях подписал на принципа "нема неискам" .След като получих въпросният документ веднага се свързах с адвокат във В.Търново с цел да ми изтегли документите по делото за да мога да обжалвам ,и обжалвах но без резултат.След година и няколко месеца съда в Шумен постанови че НВУ има право да получи обезщетението предвидено в договора.Пропуснах да кажа че адвоката ми не свърши почти никаква работа,но за това и аз си имам вина,понеже на мен ми се струва нереално да искат да си платя и една година наборна служба,а адвоката ми да не атакува поне това.Резултата сега е, че нямам право да напускам страната и дължа на НВУ 15000лв,а другия куриоз е че жена ми е чужденка и до сега не съм ходил в държавата и по тази причина(държавта и е Украйна).МОЛЯ ДАЙТЕ МИ НЯКАКЪВ САВЕТ ПОНЕ ЗА ПАСПОРТА има ли надежда скоро да го откача(в момента не ме допускат и на летищата в България в неутрална зона).
mladoka
Нов потребител

Re: Уволнение от военно училище

Мнениеот ovasilev » 22 Юни 2010, 21:26

Ако имате възможност, трябва да обжалвате. Украйна не е в ЕС и последните промени в Закона за личните документи за самоличност не Ви ползват. Все пак не забравяйте, че неизпълнението на ДКВС Ви задължава да заплатите обезщетение. Може ли да обясните защо делото е гледано в Шумен?
ovasilev
Младши потребител

Мнениеот mladoka » 22 Юни 2010, 21:31

Първо-начално ,както какзах делото е било във В.Търново ,но понеже аз съм родом от Шумен ,го изтеглихме в родния ми град за да не се налага да пътувам за всяко заседание и да плащам командировки на адвоката си.
mladoka
Нов потребител

Мнениеот sarbijanac » 22 Юни 2010, 23:49

mladoka написа:Първо-начално ,както какзах делото е било във В.Търново ,но понеже аз съм родом от Шумен ,го изтеглихме в родния ми град за да не се налага да пътувам за всяко заседание и да плащам командировки на адвоката си.

Ясно....и като го изтеглихте какво спечелихте ? не знаете как би решил казуса Ви съда в Търново,сега само можете да се ядосвате за това Ваше решение.

Бихте ли посочили номера на делото си,от интерес просто ще прочета мотивите.
И запомнете едно-нелепо е да се оправдавате с адвоката си,след като самия Вие сте си го избрал.Избора на адвокат е въпрос на лична преценка и гласуване на доверие,никой не Ви е пратил на сила при него. :wink:
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот mladoka » 23 Юни 2010, 21:40

Преместването на делото в Шумен беше по съвет на адвоката ми , а към него ме насочиха негови колеги(все пак е нормално да питаш когато не знаеш).За номера на делото ще проверя в документите които имам понеже все още чакам останалите които са най-важни да бъдат намерени от адвоката ми (понеже при едно преместване на кантората си ги е "затиснал някаде")
mladoka
Нов потребител

Мнениеот nikiboy » 23 Юни 2010, 21:50

То това е като "търся добър майстор за ремонт на автомобила си"... търся търся, питам питам... и накрая се натресох на.....
Нещо за обжалване ... ? Или последния влак е тръгнал?
nikiboy
Потребител

Мнениеот mladoka » 23 Юни 2010, 21:51

В моя случай има и друго малко са обикновенните хора от малки градове осъдили държавата , а почти не дадоха шанс на двоката ми да каже каквото и да било понеже цялото протакане беше да се даде ход на делото и може би 2-3 седмици след като беше даден ход на делото постановиха че НВУ е право в иска си.И всичко беше до там.Благодаря за мненията ви понеже са ценни за мен ,като мнение дадено от безпристрастен човек.
mladoka
Нов потребител

Мнениеот mladoka » 23 Юни 2010, 21:53

За сажеление на последния влак вече съм му видял задните светлини според друг ваш колега.Искам просто савет имам ли поне малка надежда да си получа задграничния паспорт.
mladoka
Нов потребител

Мнениеот nikiboy » 24 Юни 2010, 22:17

mladoka написа:За сажеление на последния влак вече съм му видял задните светлини според друг ваш колега.Искам просто савет имам ли поне малка надежда да си получа задграничния паспорт.

До колкото ми е известно ще можеш. Ама подробности... някаква поправка се подготвяше и щеше да....
виж тук - http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/06/ ... abrana_za/
nikiboy
Потребител

Мнениеот mladoka » 25 Юни 2010, 19:34

Мерси nikiboy това дето са го предложили и коментарите отдолу ми се струват логични още от както ме осъдиха , понеже ако имаше начин да излезна зад граница за някой и друг месец все ми се струва , че щях да съм им върнал парите отдавна а не да се надяват че като ми ги спират от заплатата ще си ги получат по-скоро и по-бързо.За съжеление в България има много ГЛУПАЦИ с власт в ръцете.Поздрави от мене и живи здрави :)МЕРСИ отново.
mladoka
Нов потребител

Назад към Общи дискусии