начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Какво става в Адвокатурата

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Какво става в Адвокатурата

Мнениеот hidden » 23 Юни 2010, 00:55

kolman написа:С теб/вас не съм комуникирал. Поне тук де.

Паметта Ви изневерява. Сигурно е от възрастта, нормално е. Но аз съм злопаметен.
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
Аватар
hidden
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 23 Юни 2010, 01:25

sarbijanac написа:......Благодарност и признание няма.

:roll: Не е много коректно това твърдение. Доверителят заплаща за услуга. Възлага ти се определена работа, не да си ставаме близки, и работиш за постигане крайната цел срещу възнаграждение. В този смисъл- за каква благодарност и признание да говорим?
Доверители ( подзащитни) благодарят- не винаги, по правило, а признанието идва отпосле. Понякога.
Нормално.

Колман,
без извинение, не изпитвам болка за "оная работа на вуйчо от Бели Искър". Господин " лица и хора", макар и да се харесва в амплоато на медийна звезда, да мотивира хората си за събиране на достатъчно и годни доказателства, така щото да се не налага на трети лица да вършат чужда работа.

Прочетох историята Ви, за да опитам да схвана алгоритъма ( надявайки се на предистория)- уви, освен, че ми напомняте с изказа един ценен от мен колега, не успях. Вината за неразбирането е изцяло моя, разбира се.

Поради което пожелавам "спокойна нощ", колеги.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот sarbijanac » 23 Юни 2010, 01:30

Безпредметно е взаимно да се нападаме и засягаме един друг.
Все пак като колеги си дължим малко или много взаимно уважение.

Не разбрах колегата Колман към кого и е настроен така негативно и по какви причини ? И каква му е целта.

Не споделям доводите му,че от съдия "не става" адвокат.Няма законова забрана или някакво друго ограничение.Достатъчно е само желание
/възможностите по принцип си ги имат/.

Без да цитирам колежката Поли ще изразя принципно съгласие с написаното,че в действителност клиента си плаща за свършване на дадена правна услуга.Но това НЕ ОЗНАЧАВА,че след приключване на договорните взаимоотношения-така както са договорени с цялостно плащане и коректно свършена от адвоката раБота следва да "не се познаваме вече ".
Имам в предвид,че болшинството от клиентите НЕ МОГАТ ДА ОЦЕНЯТ какво е свършил за тях адвоката и след приключване на делото или договореното изпълнение по дадена услуга започват на ляво и на дясно да тръбят "ОДРА МИ КОЖАТА,ВЗЕМА МИ МНОГО ПАРИ И Т.Н" :wink:
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 23 Юни 2010, 12:30

Ама, Гоше! :)
Те ако могат да оценят, какво е свършено- нямат нужда от адвокат. Ако доверителите имат нужните знания, няма да търсят правна помощ, ерго - ще си свършат работата сами.

Какво стана с нЕкои хора, лица и гаражни клетки? :)
Гост.
Старши потребител

Мнениеот sarbijanac » 24 Юни 2010, 01:01

poli_g написа:Ама, Гоше! :)
Те ако могат да оценят, какво е свършено- нямат нужда от адвокат. Ако доверителите имат нужните знания, няма да търсят правна помощ, ерго - ще си свършат работата сами.

Явно ти върви на грамотни и цивилизовани клиенти,за което поздравления.

Де и аз да го имах този късмет :wink:
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот kolman » 29 Юни 2010, 20:37

poli_g написа:Колман,
без извинение, не изпитвам болка за "оная работа на вуйчо от Бели Искър". Господин " лица и хора", макар и да се харесва в амплоато на медийна звезда, да мотивира хората си за събиране на достатъчно и годни доказателства, така щото да се не налага на трети лица да вършат чужда работа.

Честит имен ден Поли-Г.
Да кача малко нагоре темата за лицата и хората,
Щото е модерно да се казва, че гражданите сме станали аджеба, виновни в неразкриваемостта. Не сме съдействали с достатъчно улики спрямо лицата и хората и не сме показали здрави гаражни клетки.
Първо бЕха Адвокатите, след това съдиите, сега гражданите, ..... следват кои, за какво и КЪДЕ? Дори и в четвъртък колегите на милена да имаха малко смелост да се опълчат - кел файда в туй блато, като си знаеш, че ще ти дойде флоров у кабинето.

poli_g написа:
Прочетох историята Ви, за да опитам да схвана алгоритъма ( надявайки се на предистория)- уви, освен, че ми напомняте с изказа един ценен от мен колега, не успях. Вината за неразбирането е изцяло моя, разбира се.

Няма алгоритъм - ако има абсурд.
Бе немай грижи по пътя от морето през Попово-Стражица-...... софия. Ако сте тази де, за която си мисля
kolman
Потребител

Мнениеот kolman » 07 Юни 2011, 18:33

Темата май ВаОБЩЕ не е тази, за която говори заглавието. НО.... да ползвам, все пак.
Преди горе - долу година, поставих едни въпроси за човека "субект и обект", снабден с "гаражни клетки". Същите тези въпроси, сега са, май, още по-актуални.
Та, да питам : Какво стана бе колеги от съдебната власт? Стъпиха ли ви на вратлето? Как ви ФанаА? С що? СеКи от вазе нещо за делкане ли има? И бе достатъчно да му се пуснат записи на разговори от човека клетка (едновременно "обект и субект"), за да ви хакне? КвО стана бе... Смота ви. И вие се смотахте. Хак да ви е. Поне
изпълнете волята на Шефа - с голямо Ш. Говорете.... не се смотавайте.
kolman
Потребител

Мнениеот sava » 08 Юни 2011, 08:01

Хм, това което става в САК не е тайна за никого, има две клики които са се хванали за гушите за да лапнат апетитното залъче наречено " имоти и приходи в САК".Едната е казионната, под покровителството на сегашната председателка, а другото е т.н. бунт на мравките на "Марковски , Желев и прочие" , които преди изборите ходеха с пълномощни в ръка по адвокатските кафета да вербуват адвокати които няма да присъстват да ги упълномощят за изборите. С две думи г-н Балкански прави избори , тоя път обаче централната фигура е Гуньо адвокатина, а ако някой наистина иска да пита нещо , то нека пита за чий се дадоха 200 бона за ягуара на САК, колко струваха двата етажа в новата сграда, която се намира на ...... си на бул.Тодор Александров /около2500-2800ерво кв.м/Колко струваха тировете с мебели от Гърция за обзавеждането??Кой даде на Жени Живкова да шие тогите на Софийските адвокати за по 200 кинта тогата?Ей такива прозаични въпроси, иначе всичко си е наред , кервана си лае , кучето си върви.
sava
Потребител

Предишна

Назад към Общи дискусии