начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

моля помогнете!уведомление за договор, който не съм подписал

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

моля помогнете!уведомление за договор, който не съм подписал

Мнениеот meryjelly » 04 Юни 2010, 21:23

Преди 3 седмици имах разговор с потенциален работодател в който той си каза желанията ,по основни въпроси стигнахме до някакъв консенсус.Не съм подписвала молба за назначаване, не съм подписвала трудов договор и след като той не се обади в продължение на седмица , реших днес да се регистрирам в бюрото по труда.(съкратена съм на 9.04)Регистрирах се в Бюрото по труда и отидох в териториалното поделение на НОИ.Когато си подадох документите и служителката влезе в системата се оказа, че имам уведомление за сключен договор с въпросния работодател.Кажете ми редно ли е да се пуска уведомление при условие , че не съм подписвала договор .Уведомлението е от 26.05, а днес е 4.06,и днес се регистрирах на ТБ , и всъщност излиза ,че съм попълнила декларация с невярно съдържание.Кажете ми какво да правя? Служителката от НОИ ме посъветва да говоря с работодателя и да искам заличаване на въпросното уведомление.Направих го, той ми каза че в неговото поделение на такава била практиката, да се пуска уведомление,преди договора да е сключен,което ми прозвуча странно, защото все пак е пуснал уведомление за договор ,в който може да е писал каквото си иска и някой може дасе е подписал вместо мен.Личните данни ми ги има от СВ-то.Направо съм втресена.Бихте ли ми обяснили каква е процедурата ,какви са сроковете,според нея(служителката на НОИ) имам още месец време да оправя въпросната бакия.Пак казвам нито съм попълвала молба за назначаване за работа , нито съм подписвала трудов договор.Моля помогнете ми.
meryjelly
Младши потребител

Re: моля помогнете!уведомление за договор, който не съм подписал

Мнениеот kazimirc4 » 06 Юни 2010, 00:02

Според мен, след като не сте подписали и връчили молба за сключване на трудов договор с въпросния работодател, при тези обстоятелства следва да изготвите и заведете в деловодството на ТП на НОИ декларация със същото съдържание. Не забравяйте в края на декларацията да впишете, че" във връзка с превишаването на права от страна на работодателя и въвеждане в заблуждение органите на ТП на НОИ снемате от себе си всяка отговорност за всички настъпили последствия, в т.ч. и финансови".Според мен органите на НОИ следва да извършат проверка на място на работодателя.
kazimirc4
Потребител

Назад към Трудово право