- Дата и час: 25 Ное 2024, 21:22 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Срок за изплащане на обезщетение по чл.222(3) от КТ
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Срок за изплащане на обезщетение по чл.222(3) от КТ
Има ли законен срок за изплащане на горното обезщетение?
-
tati_go - Потребител
Re: Срок за изплащане на обезщетение по чл.222(3) от КТ
При право на обезщетение по смисъла на чл.222,ал.3 от Кодекса на труда, сроковете на давност текат д съответствие със съдаржанието на чл.358,ал.2,т.2 от КТ-"При парични вземания изискуемостта се смята настъпила от деня, в който по вземането е трябвало да се извърши плащане по надлежния ред". Срокът е 3-годишен!.
- kazimirc4
- Потребител
Извинявам се за лошия правопис !
- kazimirc4
- Потребител
Ако не ви ги изплатят доброволно обаче пътят е само в съда.
- vanila_ce
- Потребител
Балагодаря на двама Ви!
"...настъпила от деня, в който по вземането е трябвало да се извърши плащане..."
Кога настъпва тоя ден?
Може ли да се приеме, че това е денят на изплащане на последната заработена заплата или част от нея (при непълен месец)?
Съпругата ми беше учителка и е пенсионерка от 01.02.2010 г.
Иначе за 3-те години и съда с лихвите ми е ясно.
"...настъпила от деня, в който по вземането е трябвало да се извърши плащане..."
Кога настъпва тоя ден?
Може ли да се приеме, че това е денят на изплащане на последната заработена заплата или част от нея (при непълен месец)?
Иначе за 3-те години и съда с лихвите ми е ясно.
-
tati_go - Потребител
tati_go написа:Кога настъпва тоя ден?
Сложно е да се дефинира точно в общия случай, но за Вашия случай е просто - тригодишният срок тече от деня, следващ деня на прекратяване на ТПО (няма значение откога е пенсионирано лицето).
KAPITALISMUS MACHT FREI!
- xaoc1973
- Потребител
Уважаеми, нали не искате да ми кажете, че трябва да чакам три години без един ден, за да си получим полагащото се обезщетение без съд?
Става въпрос за това: Колко може да се скатава работодателя или до кога е длъжен да изплати обезщетението?
От кога мога да си търся правата в съда?
Става въпрос за това: Колко може да се скатава работодателя или до кога е длъжен да изплати обезщетението?
От кога мога да си търся правата в съда?
-
tati_go - Потребител
от 2 февруари 2010 можете да си го търсите по съдебен ред,тоест веднага.Имайте предвид,че лихви ви текат от момента на внасянето на исковата молба в съда,така че нямате сметка да се бавите
- vanila_ce
- Потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|