начало

ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС

Помощ проблем със съседи!!!!

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Помощ проблем със съседи!!!!

Мнениеот pateroni » 03 Юни 2010, 00:54

Моля помогнете от около 6 год под нас се нанесоха съседи (живеем в къща на сравнително тиха улица)и се почна:пречели сме им като ходим ,като чистим ,като говорим.Пускаха се жалби,но резултат никакъв.Влязоха и в къщи и пукнаха главата на майка ми.Баща ми бе записал съседа като го заплашва,че ще го стреля.Нещата се бяха пооправили до миналата година ,когато сепреместихме да живеем с детето ми при родителите ми за постоянно.От почти 8 месеца се будим от чукане по стените,тропане и всякакви дразнещи звуци.На съседите се разправя ,че понеже детето им тропало вечер те ни го връщат денем.Детето ми е на 5 год. може ли да му се каже да стои мирно.На рожденния му ден направиха скандал защо се скача и бяга - пречели сме им(става въпрос за часовия интервал между 16:00 -17:30 часа).Когато стана скандала бях сама с две деца моето и на приятелка ,чието дете бях взела да гледам.Каза ми се да си правя рожденния ден на заведение ,че те не разрещавали да правя рожден ден в къщата на родителите ми.Уплашиха и моето дете и гостенчето.По същия начин наплашиха и сестра ми и сега тя не смее да дойде с децата си при родителите ни.Съседите около нас чуват разправиите ,но казват ,че ги е страх да ни станат свидетели.Притеснявам се ,за детето си -изплашено е , а и има здравословен сърдечен проблем миналата година правиха операция.МОЛЯ ВИ дайте ми някакъв съвет как да се справя с проблема.
pateroni
Нов потребител

Re: Помощ проблем със съседи!!!!

Мнениеот kontrol » 04 Юни 2010, 00:31

Струва ми се, че производството в този форум трябва да бъде прекратено и жалбата препратена на наказателния форум :D .

Не става ясно кой е пращал жалби - Вие или другата страна.

Струва ми се, че проблемът може да бъде решен на административно и наказателна правна плоскост:
- да се иска от МВР да им направи предупредителен протокол
- оплакване до прокуратурата (мярват се една телесна повреда, принуда, закана за убийство)

От гл. т. ЕтС, ако има и други собственици, ОС може да вземе решение по спорове за използването на общите части.
От гл. т. чл. 109 ЗС, ми се струва, че е възможен негаторен иск, а по чл. 45 ЗЗД - деликтен. Но не мисля, че това ще успокои обстановката.

Можете да пробвате медиация.

Във всички останали случаи биха трябвали свидетели.
Горното представлява потенциално грешно становище. Консултирайте адвокат, ако искате сигурност и юридическа отговорност при защитата на правата Ви.
kontrol
Активен потребител

Мнениеот nikiboy » 06 Юни 2010, 09:05

Аз не разбрах, влезли у вас, нападнали ви и т.н.?
Най-лесното - сложете си един СОТ с ПАНИК БУТОН, при скандал и навлизане у вас винаги ще имате свидетели.
Те писали жалби, че им шумите, а вас ви нападнали и няма жалби срещу тях? Ами сами сте си виновни, чакате да убият някого ли?
nikiboy
Потребител

Мнениеот pateroni » 06 Юни 2010, 18:51

Жалби има пускани и от наша и от тяхна страна,но нищо.На кварталния му е дошло до гуша от прокуратурата нищо не правят.Почвам да си мисля ,че е истина като се казва :"Правдата е в този ,който разполага с пари".Те са "бизнесмени" ние работещи за други.
Все пак благодаря.
pateroni
Нов потребител

Назад към Етажна собственост