начало

ГЕРБ сезира Конституционния съд за мандата на ВСС и избора на тримата големи в съдебната система ГЕРБ сезира Конституционния съд за мандата на ВСС и избора на тримата големи в съдебната система

Възстановяване на работа

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Възстановяване на работа

Мнениеот marsia » 18 Яну 2010, 20:38

Възстановена съм на предишната си работа. От уволнението до днес са минали 1.8 год. Работодателката ми иска наново пълен набор документи: свидетелство за съдимост, медицинско за постъпване на работа и т.н. Моля кажете ми необходимо ли е това?
marsia
Нов потребител

Re: Възстановяване на работа

Мнениеот tati_go » 01 Юни 2010, 18:08

Ако съдът е постановил, че уволнението ви е неправомерно и е признал за такава заповедта за уволнението ви, то той я е отменил - връщате се на работното си място и се трудите, все едно, че заповедта не е издавана.
Разбира се - обучение по здраве и безопасност при работа, инструктажи - да.
Не могат да ви искат никакви други документи.
Тъй като ви се заплащат само 6 месеца обезщетение, а вие не сте работили 18 месеца не е ясно последващата година признава ли се за осигурителен стаж, ако "да", а сте нямали трудово възнаграждение сте ощетени за пенсиониране не по ваша вина.
Дали това не е повод за ново дело за причинените материални и морални щети?
Аватар
tati_go
Потребител

Назад към Трудово право