начало

Парламентът за пети път не успя да си избере председател Парламентът за пети път не успя да си избере председател

Окръжна прокуратура срещу МВР

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Окръжна прокуратура срещу МВР

Мнениеот kabina » 01 Юни 2010, 14:02

Моля за коментар, съвети ,идеи по темата .
При издаване на лични документи МВР отказва да извърши услугата преди да е платена таксата.Проблема е че плащането е свързано с плащане на допълнителна комисионна на някоя банка .Плащането става само и единствено по банков път.Подал съм жалба до окръжна прокуратура за това че считам че по този начин е създадена корупционна схема от страна на МВР . Получих писмо в което прокуратурата ме уведомява че е пратила жалбата ми до ОД на МВР и съответно да се получи отговор до мен и прокуратурата.МВР отговаря че жалбата е неоснователна и наистина плащането може да стане само по банков път.
Прокуратурата длъжна ли е да ми върне отговор по жалбата в предвид че има вече отговор на МВР и ?
Има ли основание за престъпление по така подадената жалба?
Ако аз имам точно 18 лева колкото е таксата за лична карта .И нямам пари за комисионна то тогава аз няма как да подам декларация за лична карта .Ако аз несъм подал декларация за издаване на лична карта и нямам такава то тогава по закон ми налагат глоба. Важно е да се отбележи че личната карта не е документ който се издава по желание на български гражданин а по закон тя е задължителна .
Благодаря предварително на заинтересованите.
kabina
Нов потребител

Re: Окръжна прокуратура срещу МВР

Мнениеот shopov » 01 Юни 2010, 16:05

Тук е коментирано доста, но накратко не сте длъжен да плащате каквато и да било държавна такса само по банков път.Може да платите с държавни таксови марки купуват се от БНБ или от Централна поща залепват се върху заявлението за лични документи и с това вашия ангажимент за плащане приключва.
shopov
Младши потребител

Мнениеот kabina » 01 Юни 2010, 16:27

Въпросът е че от МВР искат поименен документ за платена такса .А с таксови марки невиждам как ще стане това .
kabina
Нов потребител

Мнениеот tati_go » 01 Юни 2010, 17:42

Шопов, човече,
този рекет на полицията, КАТ и съда е навсякъде.
Дай координати на нормативен документ за плащането с държавни таксови марки.
Ще ги скъсам тия рекетьори.
За един превод на 0,30 ст. за копие в съда ми искат 2 лв.
В КАТ ми пишат молба за..., като, че съм неграмотен за 3 лв., а за да ги преведа ми искат още 2 лв.
И всичко това вместо банката да сложи една служителка да продава таксови марки????
Аватар
tati_go
Потребител

Мнениеот shopov » 02 Юни 2010, 10:27

http://lex.bg/bg/laws/ldoc/2122108929

Това е закона за държавните такси, прочетете го внимателно!
За идентифициране на лицето марката се залепва за заявлението и това е напълно достатъчно, всеки отказ да се приемат като законно платежно средство може да се обжалва.
Заплахата за горното върши работа - аз държавни такси плащам само по този начин и винаги с разправия но за мен е удоволствие да мачкам държавните служители.
Така че дерзайте!
shopov
Младши потребител

Мнениеот tati_go » 02 Юни 2010, 15:46

Дали една жалба до комисията за защите на потребителите би заставила упоменатите по-горе рекетьори (МВР, КАТ, съд) да поставят на видно място извадката от закона за държавните такси, от която се вижда, че последните могат да се плащат с ТАКСОВИ МАРКИ ИЛИ В БРОЙ?
Кстати това в брой (кеш и на ръка) не означава ли, че трябва да има каса и не изключва ли банковите преводи, които не са указани като вид плащане???
Аватар
tati_go
Потребител

Мнениеот kabina » 02 Юни 2010, 16:19

Има официална жалба от преди три месеца до Министерство на финансите,МВР,лично до Симеон Дянков .
Но за момента всичко си е по старому .В паспортна служба на няколко окръжни градове дори не са чували за държавни таксови марки
kabina
Нов потребител

Мнениеот nksuccess » 02 Юни 2010, 16:48

Кеф! И аз отивам до пощата за държавни таксови марки :mrgreen: . Гърч до край, но в крайна сметка не съм длъжен са всяко нещо да плащам 2 лв!!!
Това ще го разпространя, браво на колегата Шопов!
Също се кефя да си използвам шофьорската книжка и международния паспорт, вместо личната карта :mrgreen: !
nksuccess
Потребител

Мнениеот vili_123 » 05 Юни 2010, 15:58

НЯМА ТАКАВА СЛУЧКА - ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА НЕ Е СРЕЩУ МВР. ЖАЛБА С ТВЪРДЕНИЕ ЗА НАРУШАВАНЕ НА ЗАКОНА ЗА ДЪРЖАВНИТЕ ТАКСИ СЕ ОТСТОЯВА /СЕ ПРЕДЯВЯВА/ ПРЕД АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД, А НЕ ПРЕД ПРОКУРАТУРАТА.И СТИГА ГЛУПОСТИ ДЕ...
vili_123
Младши потребител

Мнениеот tati_go » 05 Юни 2010, 19:04

kabina,

Не се надявай да ти отговори някой от изброените.
Банката, която стои на входа на МВР се казва СИ-банк!!!!!!
Да не би бат Бойко да нареди да се махне от там???
Аватар
tati_go
Потребител

Мнениеот todorb2000 » 31 Авг 2010, 20:10

vili_123 написа:НЯМА ТАКАВА СЛУЧКА - ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА НЕ Е СРЕЩУ МВР. ЖАЛБА С ТВЪРДЕНИЕ ЗА НАРУШАВАНЕ НА ЗАКОНА ЗА ДЪРЖАВНИТЕ ТАКСИ СЕ ОТСТОЯВА /СЕ ПРЕДЯВЯВА/ ПРЕД АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД, А НЕ ПРЕД ПРОКУРАТУРАТА.И СТИГА ГЛУПОСТИ ДЕ...

Законът за държавните такси се нарушава от цялата съдебна власт. Това е истина, а не твърдение. Има и друга истина, че прокуратурата е по-скоро политически поръчкова структура и съм убеден в това, защото съм го изпитал на гърба си.

Има изход, и той е в тотална защита и тотална атака по конкретни казуси на всеки активен гражданин.
Гражданите са длъжни да спазват и изпълняват Конституцията и законите. Те са длъжни да зачитат правата и законните интереси на другите/чл.58 от Конституцията/
http://www.youtube.com/watch?v=BP7WGKWPZKg
Емил Димитров-Ако си дал…не си живял на празно!
todorb2000
Потребител

Назад към Общи дискусии