начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Моля за малко помощ относно влизането по заведения!

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Моля за малко помощ относно влизането по заведения!

Мнениеот antwan » 30 Май 2010, 16:31

Писна ми да ми умуват и разсъждават всички какво имаш право и какво не без да си имат и капка понятие така че ще ви помоля за малко помощ.

Първо - Счита ли се за официялен документ за самоличност (демек важи ли), цветно фотокопие от личната карта, и едно надписче "Вярно с оригинала и подпис"

Второ - Може ли да се издаде декларация от нотариус, за придружител. Например аз съм на 18 но приятелката ми е на 17, ако отидем на нотариус с майка й, може ли да се направи декларация с която аз съм опълномощен да й бъда придружител в заведението и да влезне с мен.

... с удоволствие бих чул и други предложения!

Благодаря предварително! :):)
antwan
Нов потребител

Re: Моля за малко помощ относно влизането по заведения!

Мнениеот gudio » 30 Май 2010, 16:37

:roll: Предвид зачестилите напоследък "рок-прояви" подобно недоумение у мен събуди образецът-декларация по чл. "н`ам кой си" от Закона за закрила на детето - синът ми е непълнолетен, но е въплъщение на "всичко-което-аз-при-соца-не-можах-да-бъда" :oops: стигна се дотам, че се наложи да купувам билет за някакви пълнолетни придружители за концерти, на които лично аз не бих издържал и една минута, за да го придружават и те да подписват въпросната декларация, която се прибила от охраната при входа и не е ясен изобщо юридическият й статус... :evil:
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот kalinpetrovbg » 31 Май 2010, 00:42

в закона си го пише ясно - лица под 18 години нямат право да "обикалят" заведенията след 22:00. Преди 22:00 се съмнявам в заведения някой да гледа за лични карти ;) :!:
kalinpetrovbg
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 31 Май 2010, 01:01

Първо - Счита ли се за официялен документ за самоличност (демек важи ли), цветно фотокопие от личната карта, и едно надписче "Вярно с оригинала и подпис".

Не. Справка ЗБЛД.

Второ - Може ли да се издаде декларация от нотариус, за придружител. Например аз съм на 18 но приятелката ми е на 17, ако отидем на нотариус с майка й, може ли да се направи декларация с която аз съм опълномощен да й бъда придружител в заведението и да влезне с мен.

Да.
чл.8, ал.7 във вр. с ал. 4 във вр. с чл. 5б от ЗЗДетето
Декларация-съгласие от родителят, както и такава от придружаващия- че е съгласен да придружава непълнолетното след 22 ч., така нужни с оглед т.н. специализирана закрила на децата, вменена като задължение, освен на държавните институции, и на
собствениците, наемателите и ползвателите на търговски обекти, кина и театри, както и от организаторите на обществени прояви
.

Но! Ако организаторите са поставили условие, че и с такава декларация няма да приемат непълнолетни - не ви остават много разумни ходове, макар и да са ви ограничени правата. В едно такова събитие, каквото визира Балуев, при толкова хора (екзалтирана публика) никога не можеш да предвидиш последиците...
Гост.
Старши потребител

Мнениеот andy70 » 31 Май 2010, 15:43

От утре, даже и да разполагаш с такава декларация, ако в заведението се пуши, пак няма да те допуснат дори и с придружител.
Errare humanum est stultum est in errore perseverare.
Аватар
andy70
Потребител

Мнениеот gudio » 31 Май 2010, 16:09

andy70 написа:От утре, даже и да разполагаш с такава декларация, ако в заведението се пуши, пак няма да те допуснат дори и с придружител.

:roll: Това пък как ще става... ако в заведението има "салон за непушачи", но и такъв за пушачи - излиза, че пак не може да отидеш с децата си на ресторант напр., вкл. и в "лятната му градина" :evil:
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот andy70 » 31 Май 2010, 18:34

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=532354
Ако обектът разполага с под 100 места, собственикът ще решава дали да бъде за пушачи или не. Познайте повечето заведения какви ще бъдат!
Errare humanum est stultum est in errore perseverare.
Аватар
andy70
Потребител

Назад към Общи дискусии