начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Предлагам работа на около 100 адвоката :)

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Предлагам работа на около 100 адвоката :)

Мнениеот glasotnaroda » 29 Май 2010, 15:00

...или има ли гладни адвокати по време на криза?

имате проблем с ипотеката?
нямате пари?
нямате клиенти щото хората нямали пари?!
АЗ ЩЕ ВИ НАМЕРЯ КЛИЕНТИ!

Предлагам Ви следния бизнес модел:
Обсъждаме законодателството и откъде може да капнат доста обезщетения.
По пътя на елементарната логика има няколко ГОЛЕМИ източника на лесни пари - банките, застраховките, енергото, мобилките и държавата. Това са огромни свини, много пари, могат да бъдат съдени за милиони левове компенсация. В момент на криза, когато хората нямат пари - ТЕЗИ свини със сигурност имат!

пример: всяка забрана на длъжник да напусне страната със сигурност води до получанате на обезщетение(справка ЕСПЧ) защото това води до нарушаване правата не само на конкретно засегнатия длъжник, а на правата на всичките му приятели от чужбина, които да речем искат да го поканят на гости.

Представяте ли си да ви осигуря армия от длъжници със забрани! плюс армия от съпътствъщи роднини, приятели и т н, също претендиращи за обезщетение

представяте ли си едни хубави колективни искове

представяте ли си едни обяви по вестниците:
"Адвокатска шайка Колев, Петров и сие" предлага да осъдите вашата банка или вашия мобилен оператор, или вашата държава, или вашето енерго при следните случаи: 1.надписване на сметки 2.промяна на лихви 3.забрани за напускане 4. забавяне на ТЕЛКове . 5. квото още се сетите
НИЕ ОБЕЩАВАМЕ ХИЛЯДИ ЛЕВОВЕ КОМПЕНСАНЦИЯ! ИМАМЕ СПЕЧЕЛЕНИ ДЕСЕТКИ ДЕЛА ВКЛЮЧИТЕЛНО И В СТРАСБУРГ! Потърсете ни на тел: 02/9999....
НИЕ ВЗЕМАМЕ МАЛКА ПЪРВОНАЧАЛНА ТАКСА И ПРОЦЕНТ ОТ ОБЕЗЩЕТЕНИЕТО, КОЕТО ЩЕ ПОЛУЧИТЕ!

къде е моята роля - в набирането на клиенти, в пускането на обяви
(а като сте много умни - ми направете го сами, бе! що аз да пускам обяви!)
къде може да е моята роля тогава?
не знам

хайде кажете пречи ли нещо да се плати от калпак на колективен иск по 2лв такса(може и 20лв, ама не се алчнейте)
и след това да си вземете процент от обезщетението?

някакъв закон пречи ли на този модел?!

всъщност точно това ми е въпроса:
пречи ли нещо в българия за този модел? закон ме интересува дали пречи!

ако - да! кой е закона
ако не - какво чакате още?!

http://www.reclaimuk.com/
http://www.moneysavingexpert.com/reclaim/bank-charges
http://www.claims4free.co.uk/

граждански и юридически активизъм по подобряване в системата
http://www.citizensadvice.org.uk/no_win ... o_chance-2
glasotnaroda
Потребител

Re: Предлагам работа на около 100 адвоката :)

Мнениеот bebitor » 29 Май 2010, 20:08

:)
Закон за адвокатурата:
Чл. 41. Адвокатът не може да привлича клиенти чрез използването на посредници.
Чл. 42. (1) Адвокатът не може да рекламира своята дейност и да използва средства за привличане на клиенти, несъвместими с разпоредбите на този закон и с правилата на адвокатската етика.
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот TheOldMan » 29 Май 2010, 23:56

Човече, и откъде ще дойдат всички тези пари, които ще изплащат като обезщетения? Мислиш, че собственика ще си ги извади от джоба си ли? Не, просто ще ги впишат в следващата ти сметка :) Демек с това си действие ти взимаш пари от моя джоб.
Идеята не е да се съди монополиста за обезщетение, а да се съди за 1 лев, но да се изисква промяна на статуквото. Отнемане на лиценз, законови ограничения за печалбата на монополисти и др. такива.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот glasotnaroda » 30 Май 2010, 08:13

bebitor написа::)
Закон за адвокатурата:
Чл. 41. Адвокатът не може да привлича клиенти чрез използването на посредници.
Чл. 42. (1) Адвокатът не може да рекламира своята дейност и да използва средства за привличане на клиенти, несъвместими с разпоредбите на този закон и с правилата на адвокатската етика.

ще я видим тая работа :D

предлагам на скоро във адвокатските си сдружения да зададете въпроса

вий, аджеба, хора на висок пост и държавна служба ли сте(съгласно чл.41 и 42)

или сте търговци участващи в боричкането за печалба от свободния пазар по всякакви начини

щото тия хибридни двуполови състояния "ни рак-ни риба" някак си не вървят в джунглата.

статуквото няма нищо общо с реалността!

съдът е направен за посмешище и ако не усещате да ви кажа, че съдебната система в момента ще обере пешкира щото оня-бат-бойко нали идва от средите: "ний ги ловим, ама те ги пускат" - няма да са виновни законите според които ги съдите, виновни ще сте ВИЙ (и в никъв случай бат бойко)

ефектът от реклама подобна на горното ми предложение (...ние ще осъдим вашата банка...)би бил изключително полезен и би укрепил самочувствието на хората и вярата им в съдебната система.

от личен опит го знам, че когато се разхождаш из лондонската джунгла, примерно, и виждаш подобни реклами се чувстваш по-защитен и спокоен.

време е да станете по-сериозни!
вълчи времена са.
glasotnaroda
Потребител

Мнениеот tino76 » 30 Май 2010, 10:06

glasotnaroda напълно си прав за повечето неща. Аз и много мои колеги се чудим, защо е забранена рекламата на адвокатските услуги? каква е идеята на закона? Защо лекарите да могат, а адвокатите не могат да се рекламират? Трябва да се направи нещо по въпроса, няма начин това положение да продължава така. Аз, например съм много красив :), защо билборд с моя лик и услугите, които предлагам да не стои на НДК или на петте кьошета или на Витошка и Патриарха и т.н. А рекламата в Facebook и интернет сайтовете не се ли брои? Щото доста са се навъдили там. Крайно време е и да се направи каталог с адвокатите - кой в коя област е специалист и да се посочат спечелените дела в съответната област, а не да се лутат хората и да си дават парите по разни калпави адвокатчета и т.н.
Щом в Америка може и тук трябва да може.
Това, за което говориш - да се плаща само малка такса в началото и да се взема процент е т.н. условен хонорар, който е широко приложим отново в най-развитата страна - Америка. НО както знаем правната доктрина в БГ дълго време е била под влияние на Съветско-ленинистката идеология и подобни практики тук са чужди. Има други две причини, които също пречат да се приложи условния хонорар в БГ:
1. изключително некадърните юристи на пазара - те просто не са сигурни, че ще спечелят делото, а % от 0 си е 0.
2.при по-големите дела правото остава на заден план - там значение има връзки, силови методи, подкупи и т.н. ерго едната страна си знае по дефолт, че ще загуби.
Условният хонорар ще работи добре при бедни клиенти като българите. Високите хонорари и такси в самото начало и бавното правораздаване водят в 99% от случаите до отказ от правосъдие. Познавам много хора, които са се отказали да си търсят правата пред съд поради тази причина, а това са потенциални клиенти и те са милиони в БГ.
Наистина има много начини да се печелят пари в БГ от дела, лошото е че няма адвокати, които да се захванат с тези дела. За колко групови иска сме чували по новините? На пръсти се броят. Много сме изостанали, но това се дължи на факта, че все още голяма част от юристите са завършили през комунизма и подобни "капиталистически" методи на печелене не са им познати - постовете на "цанещите се" за юристи във тоя форум го доказват.
В България истинските промени ще започнат тогава, когато и последният човек, завършил през социализма (до 1989г) се пенсионира и се оттегли от социалния, икономическия и политическия живот на страната тоест приблизително около 2030г., а за правната система спокойно могат да се сложат още 15 години, поради по-късното оттегляне от пазара.
Аватар
tino76
Потребител

Мнениеот blind_guardian » 30 Май 2010, 13:46

Само да уточним, че завършващите право през социализма са били от 30 до 100 бройки макс /последните години/ на година и доста от тях са признати авторитети в правната наука. Лошото е това, което се случи в по-новите времена. Годишно да завършват по около 2 000 - 3 000 юриста, в огромната си част със съмнителни познания и възможности. След това какво се случи с правото в Бг всички виждаме /като законодателство и правоприлагане/ и няма нужда да го коментираме... Та с такива новоизлюпени, нахакани, пробивни и политически проституиращи "кадри" качествените промени няма да настъпят никога. :|
blind_guardian
Потребител

Мнениеот voltron » 30 Май 2010, 19:04

:lol: Да уточним и колко средно за ЕУ са завършили право и ще стигнем до логичния извод, че БГ е посредата на статистиката. 30-50 на година :shock: и в Япония са имали повече :lol: . Ти да не си некой от тях
признати авторитети в правната наука
Да те питам за разликите морал и социлиастическия морал.
If you are good at something, never do it for free.
voltron
Потребител

Мнениеот blind_guardian » 30 Май 2010, 19:26

Не, не съм, но съм имал честта да се обучавам в ЮФ на същия Университет, в който и те са учили... :wink:
Иначе в глупави спорове не мисля да влизам - аз каквото съм искал да кажа, съм го казал, ти си мисли каквото си искаш - не ме касае...
blind_guardian
Потребител

Мнениеот voltron » 30 Май 2010, 19:32

Изобщо не ме боли фара каква чест си имал. Просто уточняваме.
voltron
Потребител

Мнениеот blind_guardian » 30 Май 2010, 20:09

voltron написа:Изобщо не ме боли фара каква чест си имал. Просто уточняваме.

Тогава защо питаш?!?! :twisted:

voltron написа::lol: 30-50 на година :shock: и в Япония са имали повече :lol: . Ти да не си некой от тях
признати авторитети в правната наука

За фара не знам, но определено те боли нещо друго! :D :D :D

Някои хора нямат нито социалистически, нито капиталистически, нито какъвто и да е друг морал... И за да не кажеш пак, че не те боли фара - виж по-нагоре, където пита за разликите - това е отговор на твоя въпрос - от мен за теб. :D :D :D
blind_guardian
Потребител

Мнениеот voltron » 30 Май 2010, 20:53

Изобщо не ме боли фара, да се чете боли ме фара 8) .
Статистика имах я некаде, беше нешо като 30 юриста на 1000 или на 100000 :D , не помня вече, ама беше нещо официално от УН и в тоя порядък. Средно беше за Европа.
Не ти казвам директно че лъжеш, просто дай некакви данни да потвърдят твърдението ти - 30,100 :? .
И къде виде въпрос. Въпроса завършва с ?.
Намерих я, некаде около 147 на 100000 са адвокатите/италия например 259 - 100000/, било преди 3 години, сега били малко повече. Завършилите право не ги водят нещо на отчет :) . Явно се брои друго.
voltron
Потребител

Назад към Общи дискусии