- Дата и час: 25 Ное 2024, 22:45 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
моля за малко помощ
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
моля за малко помощ
Страна съм по дело ,казусът на делото е по чл 200 от кт и настъпила смърт на работтника .Въпросът ми е по принцип в БГ в какъв размер са сумите за обещитение/горе -долу/знам че е по справедливост, но горе долу в съдебната практика се наблюдава една повтаряемост Искът ми е за 50 000 .Предварително благодаря.
- kykyvicata
- Нов потребител
Re: моля за малко помощ
Ще се опитам да Ви дам методиката според мен за изчисляване на дължимото обезщетение в описания случай. След като е настъпила хипотезата "смърт" бих процедирал така: Ще взема брутното трудово възнаграждение на лицето към момента на събитието и ще го умножа по броя на месеците, което същото би работило, ако не беше настъпило събитието. Примерно: лицето е на 47 години. До момента на пенсионирането му би следвало да остават 16 години/63-47/.Лицето ако работеше би получило-16х12 мес.х 650 лева =124 800 лв + дължимите лихви. От тази сума трябва да се приспадне размерът на определената сума на обезщетението или пенсията по обществено осигуряване и тези на получената застраховка - записано е в чл.200,ал.3 и 4 от КТ.Мисля, че това е доста реално. Иначе кой е оформил исковата молба към съда,и как е пресметнато претендираното обезщетение по чл.200 от КТ?Нали в момента делото тече!!!
- kazimirc4
- Потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|