начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Развод по вина на единия от съпрузите

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Развод по вина на единия от съпрузите

Мнениеот maiki2008 » 16 Май 2010, 10:39

Въпросът ми е към колегите,които са имали наскоро такъв казус-интересува ме колко е продължил процеса като време,ако няма вариант за съгласие по взаимно,тъй като ответника е алкохолик и няма начин да се разговаря с него в трезво състояние,а и той напълно отказва за какъвто и да е разговор, има едно пълнолетно дете и едно малолетно дете(няма никаква придобита имущественост по време на брака и няма да има никаква делба между съпрузите),дайте мнения от практиката си.
maiki2008
Младши потребител

Re: Развод по вина на единия от съпрузите

Мнениеот svettoslav » 16 Май 2010, 12:03

maiki2008 написа:тъй като ответника е алкохолик и няма начин да се разговаря с него в трезво състояние,

Напротив.Има начин.Като за начало може да пробвате с подарък-бутилка домашна шльокавица.Убедете го,че в съдебна зала ще донесете още две-три,както и два буркана мешана туршия и кисело зеле(тъй като краставиците са пълни с нитрати,не че него нещо вече може да му навреди(отрови),а пък доматите са пълен боклук).Не е много оригинално,но в случая може да помогне.
Хванеш ли го на фаза "Ти мене ма уважааш"-подписал е! :D
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 17 Май 2010, 06:05

:lol:

Зависи, но при стегнато свършена работа ( своевременно депозирани искания по доказателствата, както и представените писмени такива) - до две съдебни заседания. Преко сили може да се "разтегли" до три, но напоследък е рядкост трето с.з. Времево- до три месеца от първо с.з. за първа инстанция.
Зависи и дали сте направили искане за произнасяне по привременни мерки...
Зависи и кой е местно компетентния съд, че имам една закачка, в друга тема, за съдопроизводствените действия на съдилищата от "столична губерния". Там възможно и цяла година да отнеме.

п.п. Защо ви е да се произнася съдът по вината? :roll:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот maiki2008 » 22 Май 2010, 18:15

Най-новото по казуса е,че бащата иска малетното дете да остане при него,и така е съгласен по взаимно,и даже,колкото се може по-бързо да се разведе желае.Дайте ваши варианти.
Последна промяна maiki2008 на 23 Май 2010, 18:58, променена общо 1 път
maiki2008
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 22 Май 2010, 18:52

maiki2008 написа:Най-новото по казуса е,че бащата иска малетното дете да остане при него,и така е съгласен по взаимно,и даже,колкото се може по-бързо да се разведе желае.Дайте коментари!

Хайде да е без удивителните( звучат ми заповедно), а май, юни и следващите, не е така, м?

К`ви коментари- водите си делото и на всяка крачка- "дайте коментари!". Ясно е, че прекратяване на брака по взаимно съгласие става мисия невъзможна. Е, като е така, какво остава?
Я, да видя вашия коментар. :)

п.п. Нямам против да бърборим, но ви прочетох историята- кандидат магистрат? :roll:
В залата, и след това, кой ще ръководи процесуалните действия и постановява СР?
Гост.
Старши потребител

Мнениеот maiki2008 » 23 Май 2010, 19:09

"Хайде да е без удивителните( звучат ми заповедно), а май, юни и следващите, не е така, м?

К`ви коментари- водите си делото и на всяка крачка- "дайте коментари!". Ясно е, че прекратяване на брака по взаимно съгласие става мисия невъзможна. Е, като е така, какво остава?
Я, да видя вашия коментар.

п.п. Нямам против да бърборим, но ви прочетох историята- кандидат магистрат?
В залата, и след това, кой ще ръководи процесуалните действия и постановява СР?"[quote][/quote]
Смятам,че вашите коментари постоянно корят някого-в случая вече и мен,а вие няма как да знаете,какво ми е положението и да си мислите,че казвате чак толкова умни неща. Мисля,че трябва и да се замисляте малко повече преди да си позволявате да пишете,каквото ви дойде наум ,ей така само ,за да си разчешете мозъка!А дали слагам удивителни някъде и на вас как ви изглежда това,смятам,че това е право на личен избор,както на мен,така и на всеки,който реши да напише нещо като свое лично изказване,формулиране и т.н.,а това дали точно ВАС ви устройва не смятам,че само хора като вас пишат в този форум.Така,че не искам повече да срещам ваши коментари по мои действия във форума!Ако желаете да пишете нормални мнения-да,но иначе си ги спестете.
maiki2008
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 23 Май 2010, 19:45

Хайде, нов фронт....

Добре!
Подготвили сте книжата за развод по взаимно съгласие, в хода на преговорите установявате, че бащата не е съгласен с параметрите му. Какво правите? То, като да имате избор 8) - ако майката не е съгласна с искането на бащата( алкохолик по ваши твърдения) мен доколкото ми е известно нямате друг ход, ако страните все още искат да прекратят това формално съществуване на брака, освен по общия исков път. Или има и друг начин според вас :?:
При пълна и главно доказване, че бракът е изчерпан от съдържание( без значение чия е вината, ма ако настоявате за нея- ще я доказвате) ще си получите СР.
Алтернатива имат страните - да си останат в брачен съюз. И друга имат, но не е за тук.

п.п. От сега насетне ще се въздържам от коментари във ваши теми. Гарантирано!
Вече отпадна за мен заблудата, че неспециалист задава такива елементарни питания. Ако и да съм била рязка, то е защото установих в една от темите, че сте юрист, и се кандидатирате за младши магистрат :) . Е, това е, което мен смути.
След време, ако и имате късмет на конкурса ( няма да ви пожелая успех, защото после ще страдат хора!), ще постановявате съдебни актове.
Преценката на тези факти предоставям и на вас.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот maiki2008 » 24 Май 2010, 17:46

poli_g написа:Хайде, нов фронт....

Добре!
Подготвили сте книжата за развод по взаимно съгласие, в хода на преговорите установявате, че бащата не е съгласен с параметрите му. Какво правите? То, като да имате избор 8) - ако майката не е съгласна с искането на бащата( алкохолик по ваши твърдения) мен доколкото ми е известно нямате друг ход, ако страните все още искат да прекратят това формално съществуване на брака, освен по общия исков път. Или има и друг начин според вас :?:
При пълна и главно доказване, че бракът е изчерпан от съдържание( без значение чия е вината, ма ако настоявате за нея- ще я доказвате) ще си получите СР.
Алтернатива имат страните - да си останат в брачен съюз. И друга имат, но не е за тук.

п.п. От сега насетне ще се въздържам от коментари във ваши теми. Гарантирано!
Вече отпадна за мен заблудата, че неспециалист задава такива елементарни питания. Ако и да съм била рязка, то е защото установих в една от темите, че сте юрист, и се кандидатирате за младши магистрат :) . Е, това е, което мен смути.
След време, ако и имате късмет на конкурса ( няма да ви пожелая успех, защото после ще страдат хора!), ще постановявате съдебни актове.
Преценката на тези факти предоставям и на вас.

Аз късмета си го имам и дали в темата,в която сте чели съм била на нивото юрист,а сега дали работя като...,е мое лично право,а пък като стана дума за късмет,на мен не ми липсва такъв,а Вие страдате от липсата на такъв, а и явно доколкото разбирам,хората страдат от такива като Вас,тъй като,ако някой дойде за помощ при Вас и вие така се отнесете,незнам дали някой ще Ви потърси повече,а и не смятам,че щом имате нещо против моите въпроси,е нормално да се впускате в такива големи подробности,относно моята компетенция и Ви моля да Ви бъде за последно,тъй като смятам,че никак не е колегиално да занимавате останалите колеги с някакви такива "изобретения" от Ваша страна!И не си мислете,че с подобно коментари се откроявате от останалите,а по-скоро ставате за смях,и е страшно грозно и неестествено да си позволявате да пишете подобни неща,без дори да познавате човека отсреща. :lol:
maiki2008
Младши потребител

Мнениеот sunshine_75 » 24 Май 2010, 18:02

Майки2008! Съветвам Ви най-учтиво да не нападате колеги, доказали през годините с поведението си и етичността си, и желанието за помощ, и възпитанието си. Да, в общи линии, тук не знаем кой точно стои срещу нас. Но това не ни е пречи да се уважаваме един друг, да си помагаме.
Колегата е забелязала, че питате глупости. И въпреки това Ви е помогнала достатъчно - защото въпреки тези глупости, се е убедила, че най-вероятно поне по диплома сте колега.... След като и това не можете да видите, Вие може би сте се объркала - личностно, професионално, или и аз не знам как точно.... Няма как Поли да стане за смях тук, не се тревожете за реномето й....
sunshine_75
Потребител

Мнениеот maiki2008 » 25 Май 2010, 13:19

sunshine_75 написа:Майки2008! Съветвам Ви най-учтиво да не нападате колеги, доказали през годините с поведението си и етичността си, и желанието за помощ, и възпитанието си. Да, в общи линии, тук не знаем кой точно стои срещу нас. Но това не ни е пречи да се уважаваме един друг, да си помагаме.
Колегата е забелязала, че питате глупости. И въпреки това Ви е помогнала достатъчно - защото въпреки тези глупости, се е убедила, че най-вероятно поне по диплома сте колега.... След като и това не можете да видите, Вие може би сте се объркала - личностно, професионално, или и аз не знам как точно.... Няма как Поли да стане за смях тук, не се тревожете за реномето й....

Вижте сега-аз не съм нападала никого и не съм искала да се коментират моите въпроси,а който реши да изкаже собствено мнение-това,което съм написала си е било по моя преценка и дали ви харесва и на Вас си е ваш проблем.А относно предходния коментар,смятам,че всички сме тук във форума,за да си помагаме,а не да се опитваме да коментираме без да знаем и малко даже за отсрешната страна,така,че вашият коментар пък в случая е наистина излишен !И без да се обиждате,не смятам,че в случая сте в подкрепа на тази,за която открито говорите хвалби,аз не съм и се опитвала да укорявам някого досега и ми е много неприятно,че някой се опитва да изписва по моя адрес подобни коментари,без и малко да ме познава като човек.Така,че не искам никой да коментира моите мнения или зададените от мен въпроси,а ако има доборото желание,да се включва по темата.
maiki2008
Младши потребител

Мнениеот Melly » 25 Май 2010, 13:22

:? "По дрехите посрещат, ПО УМА изпращат" :!: :idea:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот portokal » 25 Май 2010, 13:35

И от нищо - нещо. :P
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот Melly » 25 Май 2010, 14:42

Рortokal -че, що изчезна яко дим постингът ти? - Дори не успях да го прочета докрай. :roll:
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот portokal » 25 Май 2010, 14:44

Може да се е превърнал от нещо в нищо. 8)
Тук си е постингът, друго не съм писала в тази тема.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот Melly » 25 Май 2010, 15:22

portokal написа:Може да се е превърнал от нещо в нищо. 8)
Тук си е постингът, друго не съм писала в тази тема.

Даааа, вече съм убедена, че така е станало - превърнал се е...! :D
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот donna » 29 Дек 2010, 22:08

Сега ще хвърля един боб щото не мога да разбера кой е алкохолика , питащата твърди съпружището бил такъв , обаче от нейния пост на мен ми лъха на доста изпита огнена вода...я сега да се разтворят небесата и да ми прошепнат , че да знам как да отговоря на въпроса!
donna
Старши потребител

Назад към Семейни казуси