начало

Прокуратурата е осъдена да плати 60 000 лева заради нежеланието да намери виновните за срутената сграда на „Алабин“ Прокуратурата е осъдена да плати 60 000 лева заради нежеланието да намери виновните за срутената сграда на „Алабин“

Търся работа като юрист

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Търся работа като юрист

Мнениеот magi_jeleva » 10 Апр 2010, 20:51

Здравейте! Повече от година си търся работа като юрист, засега без успех, няма и конкурси. Желая да започна работа- независимо в правен отдел или сътрудник в кантора. Имам стаж в държавната администрация-1г. и половина. Който може и има инфо да помогне. Ако може да остави координати за обратна връзка.
magi_jeleva
Потребител

Re: Търся работа като юрист

Мнениеот Гост. » 10 Апр 2010, 22:57

Посочете населеното място.
И, успех, колега.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 06 Май 2010, 23:22

magi_jeleva написа:Здравейте! Повече от година си търся работа като юрист, засега без успех, няма и конкурси. Желая да започна работа- независимо в правен отдел или сътрудник в кантора. Имам стаж в държавната администрация-1г. и половина. Който може и има инфо да помогне. Ако може да остави координати за обратна връзка.

За да търсите работа "като юрист", трябва да завършите юридическо образование.

Все пак задайте си следните въпроси:

1. През годините на обучението си, аз усвоих ли годно учебния материал ?

2. Ползвах ли блутуут устройства или пищови по време на следването си ?

3. Прочетох ли достатъчно юридическа книжнина (от книжарницата или библиотеката) ?

4. Повече пиех или повече четох през периода на следването си ?

5. Разграничавам ли владение от собственост ?

6. Писал ли съм някокога искови молби ?

7. Срещал ли съм книга на Живко Сталев ?

8. Различавам ли ЕТ от ООД ?

Ако отговорът на някой от въпросите не е социално опрвдан, то това означава, че държавата не носи отговорност, че търсите без успех.

Ако ли пък не е така, то това би било наистина жалко :|
Последна промяна advokat__nikolov на 06 Май 2010, 23:59, променена общо 1 път
advokat__nikolov

Мнениеот viki06 » 06 Май 2010, 23:38

ЕЕЕЕЕЕЕЕх,Николов,Николов,исках да кажа нещо,ама ти като говориш и боговете мълчат,та аз ли.......
viki06
Младши потребител

Мнениеот tino76 » 07 Май 2010, 08:24

ей николов,***, що не вземеш да се скриеш бе ***. И вземи изтрий това "адвокат" от ника си, че срамиш професията. Какъв адвокат се цаниш да си като даваш напълно неадекватни отговори по повечето въпроси, зададени по форумите. Та ти даже това, което е написано не можеш да разбереш какво остава ако някой ти говори нещо :) Глупостите ти напълно съответстват на *** ти излъчване от снимките ти във фейса :) пълен смеш...
Аватар
tino76
Потребител

Мнениеот hidden » 07 Май 2010, 09:22

В каква област на правото сте работили? С какви казуси сте се сблъсквали? Имате ли опит в процесуалното представителство или само сте изготвяли документи?

Това са въпросите, които би задал един бъдещ работодател, а не дали кандидатът е чувал за Живко Сталев (няма юрист, който да не е), нито дали "усвоих ли годно учебния материал" (какво значи "годно", кой го преценява и ако не е усвоен "годно", значи ли, че е негодник?); блутут устройства или пищови дори и да се ползват, важно е дали това е било изключение или правило. Почти няма студент, който да не е преписвал (и аз съм преписвал...по "Философия на правото" при Г. Бойчев :D ).
"Прочетох ли достатъчно юридическа книжнина" - какво значи "достатъчно"? Има ли някакъв Парижки стандарт или БДС за достатъчност или преценката е произволна?
"Повече пиех или повече четох през периода на следването си" - а как се измерва колко си пил и колко си учил? Едното предполагам в литри, другото..някакси не ми се връзва литърът като мерна единица за учене :D
"Разграничавам ли владение от собственост" - не е ли по-коректно: "владение от право на собственост"?
"Писал ли съм някокога искови молби"? Не е важно дали си писал, а дали са били качествено написани. Има много обикновени граждани, които сами си пишат исковите молби, не е голяма философия да спазиш изискуемите реквизити по закон, но после се чудят защо все губят делата си. По-важно е дали са добре структурирани и съдържателни.
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
Аватар
hidden
Активен потребител

Мнениеот sunshine_75 » 07 Май 2010, 10:03

Hidden, :) .... прекланям се пред Вас! :P
sunshine_75
Потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 07 Май 2010, 16:59

tino76 написа:ей николов, смешник, що не вземеш да се скриеш бе неудачник. И вземи изтрий това "адвокат" от ника си, че срамиш професията. Какъв адвокат се цаниш да си като даваш напълно неадекватни отговори по повечето въпроси, зададени по форумите. Та ти даже това, което е написано не можеш да разбереш какво остава ако някой ти говори нещо :) Глупостите ти напълно съответстват на малоумното ти излъчване от снимките ти във фейса :) пълен смеш...

Опсс, леко, удар ще получиш от злоба, човече :D

"От какво се провокира злобата? От завистта може би...или от страха, че някой може да те превъзхожда...и дай да го направиш на нищо, за да си сигурен че няма да ти се пречка... "

Автор: mireto:), http://clubs.dir.bg/

Неподготвените стажант-юристи, трябва да бъдат моментално вадени от юридическото езеро, когато се установи, че не могат да плуват. Държавата няма време, средства и намерение да търпи удавници. Търсят се млади и много добре подготвени юристи, за да може Държавата да им предостави терен за практическа реализация.

На снимката:Служител на Министерството на правосъдието вади удавник.

Изображение
advokat__nikolov

Мнениеот hidden » 07 Май 2010, 22:19

advokat__nikolov написа:Неподготвените стажант-юристи, трябва да бъдат моментално вадени от юридическото езеро, когато се установи, че не могат да плуват. Държавата няма време, средства и намерение да търпи удавници.

Така е. Именно заради това съгласно българското законодателство адвокат може да бъде само лице, което:
1. да има завършено висше юридическо образование;
2. да има придобита юридическа правоспособност;
3. да има най-малко две години юридически стаж;
4. да е положил предвидения в този закон изпит, освен в случаите на чл. 6, ал. 3;
5. да притежава необходимите нравствени и професионални качества за упражняване на адвокатската професия.

Студентите не отговарят на нито един от критериите в т. 1-4. "Адвокат" Николов е студент, следователно не отговаря на условията по чл. 4, ал. 1, т. 1-4 от ЗА, следователно не е адвокат. Следователно е некоректно да поставя в подписа си титлата "адвокат", следователно е още по-некоректно да дава акъл на колежката, която е отворила темата, най-малкото защото същата има:
1/ завършено висше юридическо образование; 2/ придобита юридическа правоспособност и 3/1,5 години юридически стаж.
Всичко от гореизброеното я прави в пъти по-достойна за професията "адвокат" от "адвокат" Николов.
Всякакви коментари и съвети относно професионалната реализация от страна на учили-недоучили студенти, за които всичко, що лети, се яде, са неуместни, некоректни и...нелепи.
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
Аватар
hidden
Активен потребител

Мнениеот certifiable_ » 09 Май 2010, 16:02

advokat__nikolov написа:
magi_jeleva написа:Здравейте! Повече от година си търся работа като юрист, засега без успех, няма и конкурси. Желая да започна работа- независимо в правен отдел или сътрудник в кантора. Имам стаж в държавната администрация-1г. и половина. Който може и има инфо да помогне. Ако може да остави координати за обратна връзка.

3. Прочетох ли достатъчно юридическа книжнина (от книжарницата или библиотеката) ?

Ако отговорът на някой от въпросите не е социално опрвдан, то това означава, че държавата не носи отговорност, че търсите без успех.

Намя да те нападам и аз, но само ще ти кажа, че една от причините да се прехвърля от редовна на задочна форма на обучение беше точни заради такива като теб, а те не бяха малко... Най-страшното е че един ден, може би, ще ''прогледнеш'' ,ще видиш истината за адвокат Николов отстрани, от един друг ъгъл...и тогава ще ти бъде много тежко...
"Струва ми се,че съм както когато бях във възпитателния дом,
със много слънце, преди много години...
...онези недели ,когато бях сам...
В един двор за да се разхождам...
Сега, скучая повече от преди
няма дори и един свещеник за да си побъбрим."
certifiable_
Младши потребител

Мнениеот sarbijanac » 11 Май 2010, 00:16

advokat__nikolov написа:

Ама да ти имам критериите.От къде ти дойде на идея.Правото далеч не се ограничава само в това .Яко "си заебал" тука и трудовото,и търговското,и семейното,че и наказателните науки.За публично правните пък да не отварям приказка ... :wink:

Така например лично за себе си мога да кажа,че преди да постъпя в колегията не отговарях на критериите ти,посочени в т.1,3 и 6.Но не ми попречи в последствие "да вляза в пътя".

Освен това тия критерии са ти много "общи".дай си мнението какво трябва да знае или да не знае юрист,който иска да се именува като теб "Адвокат". :!:
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 15 Май 2010, 15:51

Колега sarbijanac, горе критериите са написани на шега, разбира се :D Който е мислел че съм ги мислил жестоко се е излъгал - е така ги ми дойде шегата и я пуснах, като точките са създадени съвсем случайно, в хода на мнението, но явно хората ги възприели насериозно :D

Та към сериозните неща. Дай да хванем медицината, имам доста приятели учещи медицина и там няма как просто да не четеш...много, мен ме е срам да и кажа какви юристи и юристи-студенти съм срещал. Правото, като висша наука, трябва задължително да се усвоява, и то доста сериозно.

Първото и най-важно нещо е още със стъпването в университета да се захванеш с науката много сериозно чрез използване на юридическа книжнина писана от видни юристи - най-добре е по всяка дисциплина да се прочете една, две съвременни книги и една, две от предишното /или по предишното/ поколение юристи. Разбири се трябва да се избягват онези книги осеяни с комунистически, посткомунистически идеи и такива книги, в които са цитирани съветски автори. Рабира се, има изключения, става дума за ония автори, които е нямало начин да използват друга литература в учбниците си, но са нямали друг избор, т.е. ония, които обичали да гледат на запад, но са били огранчени - те си личат кои са.

В тоя ред на мисли другото важно нещо е да изгражиш юридически дух, без такъв дух, колкото и да си чел си един квази или най-много параюрист. Юридически дух се гради с интерес към науката и към книжнината и най-вече с желание за работа /учене/. По натаък са важни изграждане на юридическо мислене и юридическа логика, т.е. как ние мислим и как трябва да мислим - без книгата това няма как да стане. Разговрът с книгата е задължителен ! Когато ние научим нещо не означава задължително, че го разбираме. Всеки може да каже какво е административен акт или престъпление, но това не означава, че този някой го разбира. Проф. Долапчиев ме е учил, че трябва да правя разлика между "зная" и "съзнавам", учил ме е още, че трябвам да използвам номинална дефиниция, когато се уча, т.е. да разкривам съдържанието на едно понятие, а чрез материалната дефиниция -съдържанието на една дума. И последното нещо, което трябва да се усъвършенства е свързването на мисълта, съответно пониятието с думите, за да можем да ги волеизявим в обективния свят, защото е напълно възможно да съзнаваме едно понятие, но да не можем да намерим думите да го обясним.

Та винаги съм казвал, че учението /теорията/ е много по-важна от практиката, практиката е формула, с която се свиква. И най-големия глупак може практикува, стига да има кой да му обясни формулата /затова занаят се краде/, но това не ознаава, че той е образован и ошлайфан от науката, от книгата. Затова тука в тоя форум някои да си избият от главата, че видиш ли като имаш практика си най-великия - напротив - не си, защото, ако беше така, нямаше да имаме продъдена съдебна систетма.

Мога да говоря още, ама мисля, че това е достатъчно.
Последна промяна advokat__nikolov на 15 Май 2010, 16:33, променена общо 1 път
advokat__nikolov

Мнениеот fester1 » 15 Май 2010, 16:20

Някой помни ли каква беше темата на дискусията? :lol:
fester1
Потребител

Мнениеот hidden » 16 Май 2010, 09:05

fester1 написа:Някой помни ли каква беше темата на дискусията? :lol:

Не беше ли нещо за Егото на "адвокат" Николов :)
Аватар
hidden
Активен потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 16 Май 2010, 15:03

hidden написа:
fester1 написа:Някой помни ли каква беше темата на дискусията? :lol:

Не беше ли нещо за Егото на "адвокат" Николов :)

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

hidden за Николов текста на песента написа: .........
advokat__nikolov

Мнениеот sunshine_75 » 16 Май 2010, 15:33

:lol: Най-накрая всичко ми се изясни!!!!! Момчето гледа и вярва на ушите си!!!
sunshine_75
Потребител

Мнениеот magi_jeleva » 24 Юни 2010, 20:26

Мнениеот advokat__nikolov на 06 Май 2010, 22:22

Ако ли пък не е така, то това би било наистина жалко

Много неразбиране от ваша страна и нула човешко отношение, никакъв хуманизъм, никакви нравствени качества. Крити колкото щеш, а аз написах само, че търся работа като юрист. Като не можеш да помогнеш поне не пречи и не очерняй хората, без да ги познаваш. Именно държавата е тази, която носи пълна отговорност, замислете се колко студенти годишно завършват право и колко работни места се отварят после. При това положение в Италия се обявява нулев прием за нови студенти.
magi_jeleva
Потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 30 Юни 2010, 10:11

Ми няма да има работа разбира се, като 80 % от тия дето завършват не са пипали и помагало дори. Не разбираш ли, като нямаш юридическа култура и знания и сте чели некаква купчина канцеларска хартия - ще си търсите работа "като юрист". Ами айде, докажете се, отидете на конкурс и го спечелете ! Ама май виждам, че не става, ами няма да стане, когато не четете и блъскате 5 години за едната диплома. Аз съм сигурен, че на въпроси от втори курс няма да отговорите :lol:

Така че много здраве от мене :D Държавата не носи отговорност, че сте си вяли байрака 5 години. Вие набутвате държавата с излишни средства, а не държавата вас !
advokat__nikolov

Мнениеот magi_jeleva » 30 Юни 2010, 10:25

"Опсс, леко, удар ще получиш от злоба, човече "

"От какво се провокира злобата? От завистта може би...или от страха, че някой може да те превъзхожда...и дай да го направиш на нищо, за да си сигурен че няма да ти се пречка... "

Споделям същото!

Форумът се обърна от даване на съвети на заяждане.
magi_jeleva
Потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 30 Юни 2010, 10:38

Хихихи, споко бе, действам ти превантивно :D На мен ми е добре, що да злобея, седя си в Глобул в момента и чакам да се събудят хората да им правя активации :lol: Обратното е, вие лекичко така сте намръщена днес :lol:

Ех, сесията свърши - с 5, 5, 5, 6, съответно Трудово, Търговски сделки и несъстоятелност (тая скапана несъстоятелност ми изяде шестарката), Криминалистика и Алтернативно разрешаване на спорове. :D

Ша ода и на моренце - така че съм си напълно весел и щастлив ! :D
advokat__nikolov

Следваща

Назад към Общи дискусии