начало

ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС

връщане на старо предназначение на търговски обект

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

връщане на старо предназначение на търговски обект

Мнениеот ubgubg » 14 Май 2010, 15:07

Здравейте!! Поставен съм пред следния казус. Имам помещение за нежилищни нужди--ателие за електронни игри (по нотариален акт). Беше му извършено преустройство в административен офис с всички документи и акт 16--за въвеждане в експлоатация. Сега искам да го ползвам по предназначението му ,което е по нотариален акт. Няма да извършвам никакви вътрешни ремонти и промени. Въпросът ми е: длъжен ли съм отново да минавам през стройтелно разрешение, при условие ,че просто искам да му върна статуса по нот. акт ? Има ли варянт да мина само с виза за различно ползване, както трябва ли ново съгласие от непосредствените съседи? Те са в чужбина и ако ми трйабва нот. съгласие нещата стават невъзможни! Благодаря предварително за вашите съвети!!!!!!
ubgubg
Нов потребител

Re: връщане на старо предназначение на търговски обект

Мнениеот anserk » 15 Май 2010, 10:12

Направете си ателието и го регистрирайте в общината по действаща наредба във вашия град.
А иначе, се предприемат действия в съотв. с чл.38 ал.5 и ал.7 на ЗУТ - не се изисква съгласие на ЕС и съседите. Но това е при смяна на предназначението / по общия ред/ - офис :arrow: магазин.../кафене....
Във вашия случай - офис :arrow: ателие, би могло да не се търси такава смяна, още повече, че е било предвидено с това предназначение. За всеки случай нека конструктор да ви даде становище по чл.38 ал.7 (с дата, подписи и печати).
Действайте и успех в бизнеса!
anserk
Активен потребител

Назад към Етажна собственост