начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

Търся информация, относно 1 ситуация.

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Търся информация, относно 1 ситуация.

Мнениеот asdator » 11 Май 2010, 20:45

Здравейте, студент съм редовна форма на обучение и същевременно от 29 юни 2009г. /тоест вече 10 месеца, в края на май ще станат 11/ работя в една интернет зала, но ще затваря в края на месеца. Сега шефката иска от мен и колегата ми да подпишем молби за доброволна напускане в края на месеца. Искам да попитам какво ще загубя ако го направя, несъм наясно изобщо с тези неща и затова ще съм ви много благодарен за информацията която ми дадете.
asdator
Нов потребител

Re: Търся информация, относно 1 ситуация.

Мнениеот vanila_ce » 11 Май 2010, 21:41

Не напускайте по взаимно съгласие!Губите право на обезщетение в размер на една заплата и евентуално още една за неспазено предизвестие.Не забравяйте,че ако имате неползвани отпуски и те трябва да ви се платят при напускане.Изобщо "взаимното съгласие "-член 325 т.1 е изгодно само за работодателя ви,не и за вас.Нека те ви съкратят.....
vanila_ce
Потребител

Re: Търся информация, относно 1 ситуация.

Мнениеот TheOldMan » 12 Май 2010, 23:06

Напуска се по взаимно съгласие само ако има взаимно съгласие :)
Демек вие сте си намерили по-добра работа, шефката преценява, че напускането ви няма да попречи на дейността на фирмата, подписвате, стискате си ръцете с усмивка и - кой откъде е. Никой не дължи нищо на другия, всички са доволни.
Ако вие не желаете да напускате, независимо от това, че фирмата затваря залата, не сте длъжен да подписвате. Никой не може да ви задължи. Харесвате си работата, ако шефката не иска да ви уволнява - да ви намери нова работа при сходни условия и заплащане, която да ви харесва. Ако не - да ви съкращава поради закриване на щата, или там по каквото се сети, но тогава прекъсването на трудовия договор ще е по нейна вина, и тя ще ви дължи обезщетение за неспазване на условията по договора.
Напускането по взаимно съгласие също така се отразява и на срока и размера на обезщетението, което евентуално ще получавате от борсата за безработни.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Назад към Трудово право