Здравейте на всички!
Причината,поради която се обръщам към вас се състои в това,че преди месец и няколко дни започнах работа като продавач в магазин.Трудовият договор,който съм сключил е за период от 6 месеца и ако бъде предсрочно прекратен от моя страна трябва да плащам неустойки(размер неупоменат по трудов договор).В момента ситуацията в магазина въобще не е розова,иначе казано оборот почти никакъв.Въз основа на това ако до седмица след упоменатата дата в трудовия договор за изплащане на пълната заплата аз не съм получил пълната сума,то аз мисля да напускам.
Въпросите ми към вас са:
При неизплащане на определената сума на посочената дата имам ли право да напусна предсрочно,без предизвестие и най-важното БЕЗ да плащам неустойки и работодателят ми ще бъде ли задължен да ми до/изплати дължимите суми(базирано на това,че работодателят има неизпълнена клауза от трудовия договор) ?!
Ако предизвикам уволнението си работодателят задължен ли е да ми изплати дължимите суми по трудов договор и договорка ?! (отново БЕЗ да плащам неустойки)
За всеки случай преди да се консултирам с вас се консултирах и с Кодекса на труда,но предпочитам да изслушам и компетентни мнения.
Благодаря ви предварително!
- Дата и час: 25 Ное 2024, 21:26 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Въпрос/Помощ моля!
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Въпрос/Помощ моля!
xzavior написа:Здравейте на всички!
Причината,поради която се обръщам към вас се състои в това,че ...........
Благодаря ви предварително!
Здравейте и на вас!
Причината да се обърнете към този форум не е изложеното , а по-скоро е резултат от липса на съответни знания и някаква нашенска пестеливост.
И, да - да не забравя (докато сме на тема " пари") - искате да ви се дадат насоки и съвети как да цакате работодателя. Та, колко е "неустойката" по договора?
Погледнете отново ТД и кажете колко е тр. възнаграждение. Такааааааа, сега погледнете в семейните спестявания - ако имате посочената сума в наличност, а явно да ви е излишна- напускайте. К`во се зорите там, и без това няма оборот.
Моля, наистина за нищо- постът ми е спам. И истина!
- Гост.
- Старши потребител
poli,моля наистина да не спамите темата с неадекватни постове.Не зная,а и не желая да зная кой кого би "цакал" според вас,но аз просто желая да ми бъде изплатено дължимото.Ако нещо не сте разбрали от поста ми... моля,прочетете го отново.
- xzavior
- Нов потребител
Много обичам да ми казват, какво да правя. А най обичам глагола " трябва"
Прочетете ми внимателно поста- все ще намерите истината в него. Изначално тръгнахте неправилно още с първото изречение. След втория пост продължавате отново - все в неправилна посока
Апропо- докажете ми, че сте материално затруднен, така щото да не сте ми колега е видно, а и роднина не сте, и ще ви дам исканата консултация, при това писмено.
Прочетете ми внимателно поста- все ще намерите истината в него. Изначално тръгнахте неправилно още с първото изречение. След втория пост продължавате отново - все в неправилна посока
xzavior написа:аз просто желая да ми бъде изплатено дължимото
xzavior написа:ако до седмица след упоменатата дата в трудовия договор за изплащане на пълната заплата аз не съм получил пълната сума,то аз мисля да напускам
Апропо- докажете ми, че сте материално затруднен, така щото да не сте ми колега е видно, а и роднина не сте, и ще ви дам исканата консултация, при това писмено.
- Гост.
- Старши потребител
Поли,дали ще задоволя вашите критерии за материално затруднен - не знам.Но знам,че съм на тази работа,за да мога да финансирам следването си и да не затруднявам материално семейството ми.
В подробности няма да се впускам,относно това защо магазинът е в това състояние,в което е,единствено ще кажа,че не кризата,а липсата на каквато и да е гъвкавост и мисъл при управлението му са го довели до това състояние - мнение,споделяно не само от колегите ми.
Ако ще продължавате с личните нападки,то моля,наистина не хабете явно възвишената си личност да пишете в темата.Благодаря.
В подробности няма да се впускам,относно това защо магазинът е в това състояние,в което е,единствено ще кажа,че не кризата,а липсата на каквато и да е гъвкавост и мисъл при управлението му са го довели до това състояние - мнение,споделяно не само от колегите ми.
Ако ще продължавате с личните нападки,то моля,наистина не хабете явно възвишената си личност да пишете в темата.Благодаря.
- xzavior
- Нов потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|