начало

ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС

проблем с необитаем апартамент

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

проблем с необитаем апартамент

Мнениеот hakana » 06 Май 2010, 08:52

Домоуправител съм на вход в столичен жилищен блок.Преди 3 години,в апартамента над мен почина възрастна ,болна жена, която живееше сама.Нейни наследници са син,който живее в Израел и не си е идвал,откакто замина-близо 13 г.,и внучка от другия починал син,която разбрах,от известно време е в САЩ.Видяхме я за първи път скоро след смъртта на баба и,когато дойде,смени ключалката на вратата и замина.Мобилният телефон,който поисках да ми даде за връзка е прекъснат,незнам адрес.Нямам координати и от сина в Израел.Бабичката я погребаха някакви далечни роднини,които не поддържат контакти с наследниците,поради някакви стари семейни конфликти.Проблемът е в това,че до ден днешен,вече близо 3 г. на името на починалата продължават да пристигат сметки за парно,вода и ток,които хич не са малки.Явно,че от наследниците никой нищо не е правил по наследството и никой нищо не е правил по погасяването на тези задължения.Не знам как да се справя с това и как да блокирам тези партиди като домоуправител.Освен това се появиха течове в дома ми,тъй като жилището на починалата/ над мен/, никога не е ремонтирано и не се поддържа.Боя се от наводнение,пожар или някакъв друг инцидент.От полицията ми казаха обаче,че нямам право да влизам в жилището,нито дори на открития балкон да запуша фугите,без да ми отвори и разреши някой от наследниците.Проблемът като чели няма решение и незнам как да го реша.Може да е законно бабичката да има наследници на жилището,но дали е морално?На болната жена,помагахме,ние,съседите,доколкото можем,защото беше изоставена и забравена от роднините си- наследници.Моля,ако някой знае как,да ми помогне да реша проблема.
hakana
Нов потребител

Re: проблем с необитаем апартамент

Мнениеот wladi » 07 Май 2010, 14:30

Съдът може да Ви назначи служ.адвокат (който да представлява собствениците и/или наследниците) в присъствието на който да се влезе в апартамента и да се извърши неотложния ремонт. Ще се премине през частно гр.дело - процедурата е сравнително бърза, но ще Ви трябва адвокат и поемане на разноските по производството.

Разходите по ремонта и разноските по делото ще може по късно да предявите в общ исков процес срещу наследниците.
Аватар
wladi
Потребител

Назад към Етажна собственост