начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

Нарушаване на лични права

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Нарушаване на лични права

Мнениеот alexandra_tsolova » 27 Апр 2010, 15:05

Здравейте,
От 3 г. работя в една фирма ( 8 месеца бях на граждански договор ). От 1 г. 6 м. съм в друг отдел на същата фирма. Всичко беше ОК до днес. Имах атестация на която ме бяха предложили за повишение в отдела, НО днес ми казаха, че не могат да ми предложат това повишение тъй като ще съм пряко подчинена на приятеля ми( работим заедно в един отдел ), а това е сблъсък на конфликти според политиката на одел човешки ресурси на фирмата.
Въпроса ми е те имат ли това право? Аз какво мога да направя в случая?
alexandra_tsolova
Нов потребител

Re: Нарушаване на лични права

Мнениеот TheOldMan » 28 Апр 2010, 09:21

Ако сте държавен служител, мисля че имаше някакви такива разпоредби. А ако фирмата е частна, общо-взето могат да си правят каквото си искат.
В интерес на истината, идеята да сте пряко подчинена на човека, с който живеете, не е добра. И за вас, и за него. Мисля, че от отдел "Човешки ресурси" са прави, независимо дали има или няма законово основание за това действие. Колкото и да се стреми да бъде обективен, приятеля ви винаги ще е поставен пред дилема, когато се налага да взима неприятно решение, засягащо вашата работа. Примерно ако се налага да се оптимизира работата в подчиненото му звено, и се налагат съкращения, той просто няма да може да приеме обективното решение, че вашето съкращение ще е най-безболезнено за отдела (говоря хипотетично). Това пък ще доведе до непълноценност на неговата работа.
А пък като тръгнат и едни клюки...
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Re: Нарушаване на лични права

Мнениеот alexandra_tsolova » 28 Апр 2010, 17:22

Работя в частна фирма и от самото начало ми казаха, че след време ще имам повишение. След като ми мина атестацията шефката ми ме предложи за повишение при положение, че знае много добре, че приятелят ми ще ми стане шеф, но нищо не каза. След като дойде време за повишение ми казаха, че това няма как да стане и се отмятат от думата си, което за мен беше супер кофти, защото 1 г. 6 м. седях и работех за да се докажа и да ме издигнат и в един момент това не става и ми казват, че ще си седят на същата позиция и вариантите са два:
-да напусна или да се преместя в друг отделю
-моя приятел да напусне или да мине на друга позиция в която няма да отговаря за мен при едно мое повишение.
alexandra_tsolova
Нов потребител

Назад към Трудово право