portokal написа:...батко Гъдьо каза така...
Брей, как ме подмлади От "гаден чичка" станах... Е-е-е-е-ххх
|
|
portokal написа:...батко Гъдьо каза така...
"dred написа:":) Всеки е раждан от майка, но и всеки трябва да си защитава своя личен интерес, особено ако е работодател. Такива са времената сега. Ако сам най-добре не си защитиш интереса, няма кой друг да го стори по-добре. Трябва трезво и разумно да се разсъждава.
А това, че някой е решил да се опложда за пръв или за кой ли път, понеже всичко му е наред и така му е скимнало/за да взима надбавки например/ , би следвало да е последен проблем за интересите на работодателя му или въобще на обкръжаващото го общество и последното въобще не е длъжно да носи последствия от този личен избор. Достатъчно е, че това общество ежемесечно плаща на държавата за разни такива лични избори на български и не само граждани/някои от които дори не знаят какво е да внасяш средства в държавния бюджет/
Никой служител в един колектив не е длъжен да се натоварва допълнително и да върши работата на колежка, която все е в болнични или в майчинство. Къде ще му излезе краят на бюджета на такъв работодател?!
bastard написа:Катерина куч, куч** ли си, не знам ква си, но определено ти липсва нещо. Звучиш като няква лелка чудовище. Осигурителните система и права са социалния стожер на обществото, едно общество ако не е социално "човек за човека ще е вълк". Какво е това коравосърдечно отношение. Боже, боже, какви хора имало, зли.
Този "личен избор" както го наричаш е нещо свято. Без него нямаме бъдеще като държава и като нация. Или си мислиш, че ще живееш с орлите. Да, трябва обществото да плаща за този "личен избор" и трябва да плаща повече. Трябва да се инвестира в децата на България. Трябва да има пари и за детски, и за по-качествено обучение, по-добра материална база, материално стимулиране на талантливи деца. ТРЯБВА ОБЩЕСТВОТО ДА ПЛАЩА ЗА ДА МОЖЕ ДЕЦАТА МУ ДА ЖИВЕЯТ В ЕДНО ПО-ДОБРО УТРЕ. Ти ако си бездетна или искаш да си такава, това си е лично твой избор, но недей да прожектираш толкова нихилизъм и зло.
ПП: Чудно ми е как се издържат тези хора, за които говорите с тези смешни пари за детски които се дават. 50-60 лв на дете ли беше, колко е, не знам точната цифра, но е смешна. Само пелени и пюрета не може да купиш с това, пък според вас те се "издържат" от тези пари,хм. Ако говориш за циганите е друго, но да не задълбаваме.
katerinakuch написа: Държавата има способността сама да забелязва, открива и награждава ученици наистина с особени заслуги, като за проявлението на тези заслуги не са нужни толкова средства, колкото просто вроден талант и трудолюбие от страна на детето, както и хора, които да го забележат. В собственото ми семейство преди години имаше човек, който получи Национална диплома на МОНТ след завършване на средното си образование именно за отличен успех и активна творческа дейност в определена сфера. Тази диплома го тласна много напред с предимствата, които му даде. Беше забезязано и оценено. Детето, а и другите като него/от различни кътчета на цялата страна/, които получиха такива дипломи за различни видове заслуги, бяха наистина изключителни деца/вече са големи/ и между другото - много трудолюбиви, умни и скромни. Нямат нищо общо с голяма част от съвременните ученици.
hidden написа:katerinakuch написа: Държавата има способността сама да забелязва, открива и награждава ученици наистина с особени заслуги, като за проявлението на тези заслуги не са нужни толкова средства, колкото просто вроден талант и трудолюбие от страна на детето, както и хора, които да го забележат. В собственото ми семейство преди години имаше човек, който получи Национална диплома на МОНТ след завършване на средното си образование именно за отличен успех и активна творческа дейност в определена сфера. Тази диплома го тласна много напред с предимствата, които му даде. Беше забезязано и оценено. Детето, а и другите като него/от различни кътчета на цялата страна/, които получиха такива дипломи за различни видове заслуги, бяха наистина изключителни деца/вече са големи/ и между другото - много трудолюбиви, умни и скромни. Нямат нищо общо с голяма част от съвременните ученици.
Не мога да се съглася с Вас. Аз нямам такава диплома, но имам оценка 5.50 от национална олимпиада по литература в 11 клас. Единственото предимство, което ми донесе това, беше че от МОН ми издадоха едно свидетелство, с което университетът ми призна оценката вместо кандидатстудентски изпит. Приемането ми в специалност "право" /а освен изпит по литература държах и такъв по история, където се оправях сам/ е единственият "бонус", който получих от държавата /не казвам, че е малко/.
Никой не ти гледа какви дипломи, сертификати и т.н. имаш от средното си образование - гледа се какво знаеш и можеш и колко работиш.
hidden написа:Че то и аз имах 6.00, но никой никъде не е обръщал внимание на този факт. Знам, че става дума за друго свидетелство, имах предвид смисъла на думите Ви, че в България хората с някакви дипломи някой ги бил ценял. Нищо подобно.
katerinakuch написа:hidden написа:Че то и аз имах 6.00, но никой никъде не е обръщал внимание на този факт. Знам, че става дума за друго свидетелство, имах предвид смисъла на думите Ви, че в България хората с някакви дипломи някой ги бил ценял. Нищо подобно.
Защо? Ценят се. Всички мои познати в България, както тези, които са с висше образование, така и тези, които са със средно, работят и не се оплакват, защото нямат време за това. Оплакват се и все са недоволни хората, които имат прекалено много свободно време и не им се работи; капризните и разглезени хора, алчните, завистливите, както и хората, които искат да харчат много, да живеят нашироко и да имат всичко, което им харесва - ами това е просто невъзможно, защото никой човек не може да има в материален аспект абсолютно всичко, което му харесва/а и не е нужно/. Оплакват се и хора, чиито амбиции и желания са се разминали и тези хора преживяват наистина голям стрес, защото знаете, че прекалено големите амбиции, несъобразени със собствените възможности, водят и до големи разочарования.
Интересно, какви познати имате?! Сред кръга наши семейни приятели са предимно хора с по 2 висши образования, но абсолютно всички изпитват финансови затруднения и не могат да си позволят например да се качат на личните си МПС-та и семейно на 2-3 месеца да пазаруват в солунската ИКЕЯ .И според Вас ако съпругът ми за 3те си висши в Бг.получава нето 2,5Клв. месечно , трябва да е доволен, така ли? Във Великобритания стартовата му заплата само за 1 от висшите му образования, което е завършил със 180 точки от 180 е 100К паунда годишно без бонусите.В НАП му предлагат 1000лв. за ръководна позиция .Ще коментирате ли този факт и стандарта, създаващ заплатата му в София -2500 лв. месечно , евентуалният му стандарт като държавен служител с 1000-1200 лв. месечно в столицата и стандарта на 20000лв. месечно за издръжка в Лондон- т.е.около 9000 паунда А интелектуалното покритие на претенциите му е оценено именно във Великобритания - ако сте чували за Лондон скуул оф икономикс,департамент мениджмънт ще разберете намека ми
gudio написа:portokal написа:...батко Гъдьо каза така...
Брей, как ме подмлади От "гаден чичка" станах... Е-е-е-е-ххх
dred написа:katerinakuch написа:hidden написа:Че то и аз имах 6.00, но никой никъде не е обръщал внимание на този факт. Знам, че става дума за друго свидетелство, имах предвид смисъла на думите Ви, че в България хората с някакви дипломи някой ги бил ценял. Нищо подобно.
Защо? Ценят се. Всички мои познати в България, както тези, които са с висше образование, така и тези, които са със средно, работят и не се оплакват, защото нямат време за това. Оплакват се и все са недоволни хората, които имат прекалено много свободно време и не им се работи; капризните и разглезени хора, алчните, завистливите, както и хората, които искат да харчат много, да живеят нашироко и да имат всичко, което им харесва - ами това е просто невъзможно, защото никой човек не може да има в материален аспект абсолютно всичко, което му харесва/а и не е нужно/. Оплакват се и хора, чиито амбиции и желания са се разминали и тези хора преживяват наистина голям стрес, защото знаете, че прекалено големите амбиции, несъобразени със собствените възможности, водят и до големи разочарования.
Интересно, какви познати имате?! Сред кръга наши семейни приятели са предимно хора с по 2 висши образования, но абсолютно всички изпитват финансови затруднения и не могат да си позволят например да се качат на личните си МПС-та и семейно на 2-3 месеца да пазаруват в солунската ИКЕЯ .И според Вас ако съпругът ми за 3те си висши в Бг.получава нето 2,5Клв. месечно , трябва да е доволен, така ли? Във Великобритания стартовата му заплата само за 1 от висшите му образования, което е завършил със 180 точки от 180 е 100К паунда годишно без бонусите.В НАП му предлагат 1000лв. за ръководна позиция .Ще коментирате ли този факт и стандарта, създаващ заплатата му в София -2500 лв. месечно , евентуалният му стандарт като държавен служител с 1000-1200 лв. месечно в столицата и стандарта на 20000лв. месечно за издръжка в Лондон- т.е.около 9000 паунда А интелектуалното покритие на претенциите му е оценено именно във Великобритания - ако сте чували за Лондон скуул оф икономикс,департамент мениджмънт ще разберете намека ми
bastard написа:Това за съпруга вече втори път го чета. И ко ся? Ми отивайте в Англия. Басси, не ви ли е тъпо бе, хора, да се биете в гърдите по форумите? Все едно някой ще го оцени. Отделно на това 2,5к нето заплата в България много малко хора взимат, така, че не разбирам какво сте недоволни. И не може мерителят да е броят на висшетата.
|
|
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 69 госта