начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

В подкрепа на прокурор Роман Василев

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: В подкрепа на прокурор Роман Василев

Мнениеот riyva_evro » 22 Апр 2010, 15:42

Според мен този Роман Василев се прави на циркаджия.
riyva_evro
Потребител

Мнениеот lucius_seneca » 23 Апр 2010, 13:59

Истината е следната:
Никой държавен орган(включително и министъра на вътрешните работи Цветанов) не можа да обоснове законово защо:

1. е необходимо използването на "помощни средстава" по смисъла на ЗМВР и никой не посочи основанието-съответната законова разпоредба въз основа на която са използвани белезниците и дали са били налице предвидените в нея препоставки за използването им;

2.Никой не посочи защо задържаният трябва да застане на колене?

3.защо към тила му беше насочен зареден пистолет?

4.защо докато го водеха към автомобила с който ще го транспортират към ареста или помещението в което ще бъде привлечен към обвинение и разпитан поличаите си бяха вмъкнали ръцете между закопчаните с безници на гърба ръце на Цонев и му бяха натиснали и държаха главата наведена напред и надолу?

5.от изявлението на Цветанов разрах: "че така се отнасят с всички които арестуват... " тоест това е практиката. Нямам думи за тази практика дали е незаконна или не ще решава съда в Страсбург.

6.Добре че поне веднъж се изпуснаха и сами си показаха как извършват арестите...

7.Хората не са бутилки с лимонада на които има етикет "Лимонада", Не може да лепнеш на някой ЧОВЕК етикет "престъпник" или "абсолютен престъпник"."Създаването" от магистрат на такива "понятия" коеспондира с една част от теориите в Криминологията за причините които водят извършването на престъпления които обясняват генезиса на престъпленията било с предаването по наследство, било с генетична, расова, антропологична(по белези на тялото или черти на лицето) или друга обусловеност и много намирисва на хитлеровите теории оправдаващи избиването на евреите.

Затова понятие "престъпник" няма в НК и НПК, а има "лице извършило престъпление", тоест деянието е относимо към определен момент, ситуация и поведение на обвиненото лице, а не изобщо и по принцип доживот за това лице ,

Мнението ми е че поради големият стрес както Роман Василев така и други магистрати страдат от професионални заболявания, но тъй като не минават разработени специално за установяване на тези заболявания прегледи и по закон не са длъжни да минават психични и психиатрични прегледи периодично които да го установят, не се знае колко магистрати страдат от такива заболявания и по-лошото е че никой не им помага чрез лечение.

Не го покрепям, тъй като считам това му поведение за противоправно, но не го обвинявам, поради това, че според мен той има нужда от специализирана психична и психиатрична лекарска помощ.

То аз като адвокат се улавям че в някои случаи прекалено много вярвам на тезите на моите клиенти и най-вече подзащитните ми(което пречи на трезвата реална преценка на ситуацията и дали те не ме лъжат), та какво остана за магистратите).

Адвокат може да си избереш, но съдия или прокурор НЕ, ето защо е необходим периодичен специализиран психо-психиатричен лекарски контрол на здравето на магистратите, който ще гарантира че те психически са способи да си вършат работата, а когато не са да гарантира лечението им.Без психично здраве на магистратите нама как да има правилно прилагане на закона и справедливо правосъдие
lucius_seneca
Младши потребител

Мнениеот diaida » 23 Апр 2010, 18:23

Какво сте му се нагледали на този прокурор?! Не моА ви рАзбера!?
ПРОФЕСИЯ бе хора! Просто професия... барабар с рисковете!
Да не забравяме обаче, че момчето не е робот, има и доза емоция, може и повече да е била, но ... и професиите се упражняват с емоции, щото не сме роботи.
Голяма работа станала! Много сте ми интересни юристите, като е за нещо човешко започвате да вдигате патардии, а в същото време си трайкате за други щуротийки, дето ТРЯБВА да вдигате патардии.
Айде малко по-юридически! Не партийно!
Знам, че 90% от вас дължат образованието си на участието на бабите и дядовците в ОФ и БКП, ама това отмина! Живейте в съвремието ...
Изображение http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
Аватар
diaida
Активен потребител

Мнениеот lucius_seneca » 23 Апр 2010, 19:26

diaida написа:Какво сте му се нагледали на този прокурор?! Не моА ви рАзбера!?
Да не забравяме обаче, че момчето не е робот, има и доза емоция, може и повече да е била, но ... и професиите се упражняват с емоции, щото не сме роботи.
Голяма работа станала! Много сте ми интересни юристите, като е за нещо човешко започвате да вдигате патардии, а в същото време си трайкате за други щуротийки, дето ТРЯБВА да вдигате патардии.
Знам, че 90% от вас дължат образованието си на участието на бабите и дядовците в ОФ и БКП, ама това отмина! Живейте в съвремието ...

Моето образование го дължа на себе си и родителите ми които финансово ми помагаха.
Казаното от теб важи за 100% от днешните професори, Станали такива по време на комунизма.Комунизма ги направи професори, защото тогава "случайни" нямаше особено когато ставаше въпрос за правосъдната система и хората(професорите) които обучават нейните кадри.Това важи обаче и за Роман Василев защото и той е възпитаник на "школото" от Симеоново и служител на НСС, Тогава случайни не влизаха в Симеоново....

Дали това което се обсъжда е важно ще разбереш когато ти се случи това което се случи преди дни на човека глас...
lucius_seneca
Младши потребител

Мнениеот diaida » 23 Апр 2010, 19:44

Аз не съм в България в момента, надали ще ми се случи точно това, но ...
не е зле и това да се случва.
Трябва да се пробва!
Изображение http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
Аватар
diaida
Активен потребител

Мнениеот diaida » 23 Апр 2010, 19:46

lucius_seneca написа:
diaida написа:Какво сте му се нагледали на този прокурор?! Не моА ви рАзбера!?

Моето образование го дължа на себе си и родителите ми които финансово ми помагаха.
Казаното от теб важи за 100% от днешните професори, Станали такива по време на комунизма.Комунизма ги направи професори, защото тогава "случайни" нямаше особено когато ставаше въпрос за правосъдната система и хората(професорите) които обучават нейните кадри.Това важи обаче и за Роман Василев защото и той е възпитаник на "школото" от Симеоново и служител на НСС, Тогава случайни не влизаха в Симеоново....

Дали това което се обсъжда е важно ще разбереш когато ти се случи това което се случи преди дни на човека глас...

Сигурно искаш да кажеш, че си бил приет и ЗАВЪРШИЛ право, без дядо ти да е бил ятак, ОФ, доверено лице на властта по онова време или т.н.
Не ме разсмивай!
Аватар
diaida
Активен потребител

Мнениеот lucius_seneca » 24 Апр 2010, 20:55

diaida написа:Аз не съм в България в момента, надали ще ми се случи точно това, но ...
не е зле и това да се случва.
Трябва да се пробва!

"На чужд гръб и сто тояги са малко"... :? Дори в чужбина не пропускаш да покажеш "български характер"...

Изглежда от нямане какво да правиш обичаш да слушаш и гледаш написаното в собствените си постове, защото нито съм "влезнал" нито съм "завършил" "по онова време" .Няма проблем това е последният път когато ти отговарям след като нямаш аргументи, а само смях...
lucius_seneca
Младши потребител

Мнениеот hidden » 25 Апр 2010, 01:25

diaida написа:Сигурно искаш да кажеш, че си бил приет и ЗАВЪРШИЛ право, без дядо ти да е бил ятак, ОФ, доверено лице на властта по онова време или т.н.
Не ме разсмивай!

Не е задължително да имаш дядо ятак, ОФ, доверено лице на властта и т.н., ако си бил приет в университета след 1990г.
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
Аватар
hidden
Активен потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 25 Апр 2010, 09:01

За какъв комунизъм говорите, не мога да разбера.

Все едно сега живеем в християнството? Силно се съмнявам. При всички общества има недостатъци и т.н.

Аз лично познавам комунисти, които са се самонастанили в квартирите на пропъдените "буржоази", ширили са се 35-40 години, живяли са "ала франка" и в един момент - идва 10 ноември и реституцията им отнема всичко - до стотинка. А то навремето не можеше да имаш и 100 кв.м. апартамент и още толкова други.

Наистина показателно за това, че не трябва да правиш ексцесии при каквото и да е било общество. Също съм против връзкарството и тези привилегии, но те никога не отмират.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот kenn4o » 25 Апр 2010, 13:53

На всеки се случва да направи грешка. Романе, ние сме с теб! Горе главата и продължавай напред!
kenn4o
Потребител

Мнениеот sarbijanac » 25 Апр 2010, 14:28

kenn4o написа:На всеки се случва да направи грешка. Романе, ние сме с теб! Горе главата и продължавай напред!

Точно така,нищо не е станало. :wink:

И на съда сега ако му стиска,нека да го оправдае :lol:
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот Ivailo5rov » 27 Апр 2010, 14:02

Аз пък не съм с Роман. Изобщо, прокуратурата се нуждае от пълно прочистване. Ако не се прочистят сами, ще остане компроментирана институцията като цяло. Т.е. свестните от тях имат нужда от такова прочистване. Оздравително прореждане...
Ivailo5rov
Активен потребител

Мнениеот sarbijanac » 27 Апр 2010, 19:39

Ivailo5rov написа:Аз пък не съм с Роман. Изобщо, прокуратурата се нуждае от пълно прочистване. Ако не се прочистят сами, ще остане компроментирана институцията като цяло. Т.е. свестните от тях имат нужда от такова прочистване. Оздравително прореждане...

И кой да го направи ? Не виждаш ли на къде вървят нещата... :wink:
sarbijanac
Активен потребител

Предишна

Назад към Общи дискусии