С удоволствие ще си платя и данък за "съжителство" с партньора, но само при условие, че ми останат дребни след плащането на данъка ми за домашните любимци!
Предлагам също така "количеството да е според качеството". Не е честно да се плаща еднакъв данък за 55 год. ветеран от перестройката и за 35 год. юпи!
За целта да се минава на тестове пред специална комисия по физически и интелектуални възможности на "съжителя". За председател на женската комисия и провеждане на тестовете по виз. въз., предлагам Искра Фидосова, за всички останали качества и зам. председател, Анна-Мария Борисова ще свърши идеална работа при тестването, ако "съжителят" се провали на тестовете, а желае да бъде оценен по-високо, да има право на курсове за поправителен, които ще провежда ... Мария Луиза (не ме питайте коя е?!) .
За у-вията и размерът на данъците за девойки и жени ще помисля допълнително какво може да се направи.
Ако направят и министерство по тези въпроси, непременно ще се кандидатирам, а за първи експерт веднага ще назнача авторката на настоящата тема.
- Дата и час: 29 Ное 2024, 06:52 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Данък за съвместно съжителство без брак
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
43 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
Re: Данък за съвместно съжителство без брак
http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
-
diaida - Активен потребител
Напълно подкрепям това предложение
- dred
- Потребител
riyva_evro написа:Уважаеми Колеги! Доста време не бях влизал във форума и като го прочетох това само дето не паднах под компа. Не зная дали някои знаят или по-старите помнят, че преди двадесет години ТОВА ДЕЯНИЕ беше обявено за престъпление по смисъла на НК. Незаконно съжителство - водеха се дознания, а после незнайно защо и като следствени дела. Имал съм неудоволствието да "събирам подобен вид доказателства" като следовател тогава, като съм се придържал към конкретните указания на прокуратурата. Аз пък имам друго предложение - да плащат данък семейните. Щом се обичат, щом са облекли в законова форма отношенията си - да плащат. Ха сега да ви видя!
Твърдите, че семейните хора, щом се обичат, щом са облекли в законова форма отношенията си - да плащат. Да разбирам ли тогава, че според Вас живущите без брак не се обичат и не са семейство, щом не са облекли в законова форма отношенията си?!Какво не им достига тогава, че да сключат брак и да се намират в това преходно положение[/b]?!
Но нас в случая не ни интересува причината, поради която двама души заживяват заедно без брак/това си е тяхна работа/, а как държавата финансово да се възползва от големия брой такива случаи и то въз основа на собствения им личен избор.
Има двойки, които наистина няма как да сключат брак и не искат, а именно:
Повечето двойки, които познавам, живущи в "конкубинат", казват, че им е удобно да живеят така, тъй като при раздяла им се спестява бракоразводна процедура.
Има и други случаи/за щастие по-рядко срещани/, в които единият партньор има вече сключен брак с един партньор, но живее без брак с втори партньор, с когото дори има дете. Такава/втората/, живуща в "конкубинат" двойка няма как да сключи брак помежду си, просто защото единият партньор не е разведен и не смята да го прави. Той иска да си живее така в брак с едната партньорка и в "конкубинат" с другата. Най-вероятно и детето ще бъде възпитано в такъв дух, и ще възприеме, че това е редно и че то трябва след време да последва примера на родителите си. Предоставям на Вас да прецените дали е редно едно дете да се възпитава, като му се говори, че това е правилно...
Както и да е, личните причини на тези хора да живеят така, не ни интересуват...По-важно е да успее държавата да се възползва финансово от собствения им личен им избор на съжителство с партньор.
Що се касае до сключилите брак двойки, то те са платили достатъчно пари на държавата/а в някои случаи - и на църквата/ за удоволствието от промяната на личния си статус от несемеен на "семеен".
Дори при промяна на елементарни данни в документ за самоличност, като постоянен адрес или име също се плаща на държавата. Какво остава за промяна на семейния статус...
- katerinakuch
- Активен потребител
43 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
|
|