Здравейте,
искам да попитам следното:
Работя в клон на фирма в провинцията.Сега искам да кандидатаствам другаде, но ми искат в комплекта документи да е и копие на трудовата ми книжка.Тя е в централния ни офис и не ми е удобно да си я поискам.Въпроса ми е как да си взема копието, без да оставя впечатление, че искам да напускам фирмата.На какво основание?
Благодаря Ви предварително
- Дата и час: 25 Ное 2024, 21:44 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
трудова книжка
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
Re: трудова книжка
Наказуемо по закон е задържането на тр. книжка. Просто си я искайте. Тя ТРЯБВА да е у Вас.
Бихте ли си дали собствени хиляда лева в този офис и да Ви е неудобно да си ги поискате?
Бихте ли си дали собствени хиляда лева в този офис и да Ви е неудобно да си ги поискате?
KAPITALISMUS MACHT FREI!
- xaoc1973
- Потребител
прав е xaoc1973, трудовата книжка не може да се задържа от работодателя и питам ви защо сте я дали и не сте я потърсили
- boiko62
- Младши потребител
xaoc1973 написа:Наказуемо по закон е задържането на тр. книжка. Просто си я искайте. Тя ТРЯБВА да е у Вас.
Не съвсем, или по-скоро не точно...
А ако е подписана декларация-съгласие, колеги? Нищо не се споменава в това отношение- понякога защото се смята за маловажен факт.
Последна промяна poli_g на 16 Апр 2010, 18:09, променена общо 1 път
- Гост.
- Старши потребител
От "доброзорните" декларации ли?
- nikiboy
- Потребител
Е, сега- ти все принуда виждаш...
Често нещата стават съвсем доброволно, дори не се гледа, какво подписват...
Истината е, че ако няма такава декларация, а дори и да има- простото изявление " Върнете ми трудовата книжка ще я съхранявам у себе си" е достатъчно за връщане. Няма нужда дори да се мотивира това искане, ерго бъдещите ви планове ще останат неизвестни за сегашният работодател.
Често нещата стават съвсем доброволно, дори не се гледа, какво подписват...
Истината е, че ако няма такава декларация, а дори и да има- простото изявление " Върнете ми трудовата книжка ще я съхранявам у себе си" е достатъчно за връщане. Няма нужда дори да се мотивира това искане, ерго бъдещите ви планове ще останат неизвестни за сегашният работодател.
- Гост.
- Старши потребител
Благодаря за съветите, колеги. Не съм подписвал никакви декларации с тази цел. Значи просто да им кажа изпратете ми книжката искам да си е в мен.
За да не остана неразбран от вас просто споменавам, че досега не съм пробвал да си я взема, а не че не ми я дават.Въпросът ми беше просто за съвет как да си я поискам, без шефовете да остават с впечатление, че искам да бягам от тях или нещо подобно.
За да не остана неразбран от вас просто споменавам, че досега не съм пробвал да си я взема, а не че не ми я дават.Въпросът ми беше просто за съвет как да си я поискам, без шефовете да остават с впечатление, че искам да бягам от тях или нещо подобно.
- hristoka
- Нов потребител
hristoka написа:......Въпросът ми беше просто за съвет как да си я поискам, без шефовете да остават с впечатление, че искам да бягам от тях или нещо подобно.
Е те ако приличат на мен, ще търсят съмнение във всяко по-особено действие . Ама надали...
успех
- nikiboy
- Потребител
щом инспекцията на труда ти е разрешила да работиш, то при започване на работа работодателя е длъжен да ти издаде трудова книжка ако нямаш такава от друг работодател
- boiko62
- Младши потребител
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|