начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Временен документ за самоличност

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Временен документ за самоличност

Мнениеот s_ivan11 » 13 Апр 2010, 12:21

Здравейте,

Искам да попитам някой запознат за какво служи временния документ за самоличност, който ти издават от МВР, когато са ти откраднали документите???

Значи откраднаха ми всички документи и отидох в МВР да си изкарам нова лична карта. Подадох всичко, но сега трябва да чакам един месец, за да ми стане готова новата лична карта. Та ме попитаха искате ли временен документ за самоличност и аз естествено казах, че искам и ми издадоха някаква справка се води, но с моя снимка, ЕГН и т.н. и техни печати. Даже ме караха и да се снимам във фото, защото новата им система за снимане още не можели да се оправят с нея за такива временни документи.

Дотук добре, обаче тази хартийка смотана, почти никъде не искат да ми я приемат (освен в Мтел, където за щастие ми пуснаха наново телефона) - в банката не искат, сега ми се наложи едно пълномощно за електронен подпис да заверя при нотариус, пак не иска да го приеме това за документ за самоличност.

Та за какъв х*й ги издават тези хартийки от МВР и ме занимаваха и на фото да ходя и сумати време да си губя по големите опашки сега (на два пъти да чакам), след като се оказва, че тази хартийка за нищо не върши работа???? И какво аджеба да правя сега аз през този един месец, докато си чакам личната карта да стане готова, да ходя някъде да се гръмна ли - никаква работа не мога да си свърша!!! Е*ати и смотаната система...

Кажете нещо по законите пише ли за тези хартийки? Стават ли за друго освен да си избършеш *** с тях?

ПП: Съжалявам много за цинизмите (стремях се да ги цензурирам поне), но просто вече изпушвам, как може така да стоят нещата в случаите, когато ти откраднат документите за самоличност?? Просто не мога да повярвам...
s_ivan11
Нов потребител

Re: Временен документ за самоличност

Мнениеот voltron » 13 Апр 2010, 13:28

Кажете нещо по законите пише ли за тези хартийки? Стават ли за друго освен да си избършеш *** с тях?

Не знам, не съм пробвал да си бърша *** с тях. Пробвай и кажи дали стават за това поне :? :lol: .
If you are good at something, never do it for free.
voltron
Потребител

Мнениеот s_ivan11 » 13 Апр 2010, 14:05

Да, и на мен сигурно щеше да ми е смешно, ако не ми се плачеше. С вързани ръце съм, в момента съм никой в тази държава, нямам самоличност! :shock:

Акт за раждане не искат да ми приемат дори по институциите. Е*ати и държавата. Трябва да се направи някакъв закон (ако няма) за такива случаи. Това не е нормално.
s_ivan11
Нов потребител

Мнениеот boykoha » 13 Апр 2010, 14:17

Колега, в такива случаи се иска експресна поръчка, а не обикновена.Освен това за установяване на самоличността Ви на територията на страната можете да използвате още паспорт и свидетелство за управление на МПС.
boykoha
Нов потребител

Мнениеот nikiboy » 13 Апр 2010, 14:33

Ама това, че в някаква институция не ви признават този документ, не значи че държавата или в частност МВР са ви прецакали.

Горе са ви написали - и СУМПС ( свидетелство за управление на моторно превозно средство ) наричано "шофьорска книжка" е документ за самоличност по смисъла на законите - ама в банката искат ЛИЧНА КАРТА.
Защо искат единствено лична карта? Попитайте тях, а не форумът. В ЗБЛД ( бившият ЗБДС ) ясно пише кое какъв документ е и за какво служи и каква преставителнсот има.
Успех в борбата с вятърни мелници.
nikiboy
Потребител

Мнениеот s_ivan11 » 13 Апр 2010, 15:12

Ами това ми е напълно известно за СУМПС, но аз такова по принцип си нямам, нито пък задграничен паспорт. Ако имах, нямаше да се занимавам с тази хартийка. Иначе, ако сте слушали новините, експресните поръчки в момента "вървят та се късат", затова и аз предпочетох да не се набутвам само след като ми казаха, че ще ми издадат и временен документ за самоличност.

А за какво служи този "времемен документ за самоличност" все пак? Защо ме занимаваха само с тази глупост? Не са ли длъжни да ми го приемат навсякъде?
s_ivan11
Нов потребител

Мнениеот nikiboy » 13 Апр 2010, 16:31

Ами дали са ти една "товарителница" с цел ако те спрат някъд следващите 30 дни полицаи да не преспиш в районното.
Защо не си пуснахте бърза поръчка? 3 дни е, а се оскъпява само с 20-тина лева???
За 5-6 да стане заради проблемите в МВР, пак е по-добре за вас.
Отидете и с вх. си номер на бележката кажете, че искате да доплатите за бърза поръчка. Това е.
nikiboy
Потребител

Назад към Общи дискусии