- Дата и час: 29 Ное 2024, 07:00 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
В подкрепа на прокурор Роман Василев
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
73 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: В подкрепа на прокурор Роман Василев
В определението си по чл.64 от НПК съда не постановява присъда,нито пък признава обвиняемия за виновен или невиновен.
Би трябвало все още да сме правова държава и все още да имаме надлежно уредено съдопроизводство.Да не забравяме,че обвинението в процеса е страна,а не решаващ орган.Или може би се лъжа ?
Би трябвало все още да сме правова държава и все още да имаме надлежно уредено съдопроизводство.Да не забравяме,че обвинението в процеса е страна,а не решаващ орган.Или може би се лъжа ?
- sarbijanac
- Активен потребител
sarbijanac написа:В определението си по чл.64 от НПК съда не постановява присъда...
Ами ДА, де !!! Прокурорът, който твърди нещо, да не би пък да постановява присъда бе колега ??
Нали той СЪЩО не постановява присъда. Ама, ха сега де... На някого аргументите почнаха да си противоречат ?
Нали точно това се опитва Портокал да обясни от сума и време !!!
Ама тя... презумпцията за невинност - понятие широоооко, та пишман правозащитниците могат да си я джвакат вендъж на тъй, веднъж на инак - като дъвка, в зависимост от това, кога как им пасва в устата.
Честно казано, като чета някои от постовете, оставам с впечатление, че е противозаконно, противоконституционно, противоморално, противоцивилизационно и незнам какво още - въобще да се повдигне обвинение на някого, защото нали... "презумпцията за невинност"...
Ми тъй, де... Как така ще обвиняваш някого, като той още не е осъден... ъъмм, за това, за което няма как да бъде осъден, преди... да бъде обвинен.
- capt_dreyfus
- Младши потребител
capt_dreyfus написа:Ми тъй, де... Как така ще обвиняваш някого, като той още не е осъден... ъъмм, за това, за което няма как да бъде осъден, преди... да бъде обвинен.
Точно тъй е колега.Би било разумно в момента на задържането на "ве
че обвиняемия" екс министър Цонев първоначално да се връчи постановлението за привличане към обвинение,а след това и постановлението за 72 часовото задържане.
И следваше при грандиозния арест да му бъде предоставена възможност за защитник,така,както е и предвидено в НПК.
Но вместо това се случи нещо различно.....Дори и да са най-големите "престъпници" следваше закона и спрямо тях да се приложи по същия начин,както се прилага за всяко едно лице,което се привлича към обвинение.
Разбира се хипотетично не се изключва възможноста след време съда поради едни или други причини да не постанови осъдителна присъда,а вместо това оправдателна такава.Ами тогава....кой ще е виновен и кой не
- sarbijanac
- Активен потребител
От цялата работа аз разбрах, че най-важното за родното правосъдие е кой лежал и кой е стоял прав!
Доколкото си спомням В ТАЗИ КОЧИНКА (превърната от държавата в правова КОЧИНА) ние имаме 1 МВР, една прокуратура и 1 съд,
КОЙ КЪМ КОГО СЕ ОТНАСЯ (лаиците) МОЖЕ ДА ФЪРЛЯМЕ БОБ, а и малко ме интересува!
ЕССТЕСВЕНО, че арестуването на престъпници става по този ГРОЗЕН начин, ЕСТЕСТВЕНО, че ще го лефнат на земята, ще му завържат ръцете, няма да го поканят на маса за 4-ма с червен, бембен и черен хайвер и 8 вида уиски, естествено, че ще стане СКАНДАЛ, естествено, че след "коктейла" няма да се прибере у тях ... и т.н., и т.н. !АЗ в 20 от най-незабравимите ми години чакам и не вярвам, ЧЕ НЯКОГО ЩЕ ОСЪДЯТ! Аз, КАТО ВЪРХОВЕН БАЛЪК, чакам ВИНОВНИКЪТ ! Сладката грешка на Нешка! На Людмила пробитата КАМБАНА на МИРА чакам, чакам дори някой да излезе и да индикира ГРЕШКАТА, чакам модификация. Чакам 22 ГОДИНИ! КОЛКО ОЩЕ ДА ВИ ЧАКАМ, БЕ болногледачи! Колко още от живота си да дам за вашите некадърни опити? Бойкооо, станахме на по 40 ГОД. и от от 20 ГОД. СМЕ ЗАПОЧНАЛИ да ви чакаме да си местите КАПИТЕ!
Гласувахме, забраВИ СЕ! Ако отново нищо не направиш, аз съм вече на прилична възраст, да дойда и да те попитам, като една Мара Бунева -КЪДЕ ТИ Е ПРОМЯНАТА АДЖΕБА, нямам нищо за губене!
ТОЗИ НАРОД ИМА НУЖДА И ОТ ВЪЗДУХ! И БЕЗ ТОВА ЗАТЪНА В ЛАЙНАТА, ДЕТО ГО ЗАРОВИХТЕ! Та, оправете ни, де! От къде ще започнете по-напред! От МОИТЕ ЗДРАВНИ ОСИГУРОВКИ, или на ГЕЙ СТАНИШЕВ ОТ ПЛЯЧКАТА?! Какви здравни осигуровки ви тресат, бащите ни умряха от липса на елементарна здравна помощ! В линейката имали, обясниха, 2 часа преди баща ми да умре, САМО ДИАЗЕПАМ ! НИКОГА ПРЕЗ РАЗУМНИЯ СИ ЖИВОТ НЯМА ДА ВИ ПЛАТЯ И 1 ЛВ. ЗА ЗДРАВНИ ОСИГУРОВКИ! НИКОГА, ДОКАТО СЪМ ЖИВА!!! И СЪМ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН , БАЩА МИ ПОЧИНА, ПЛАЩАЙКИ И НЕПОЛУЧАВАЙКИ ПОМОЩ! НА БЪЛГАРСКИ - СИКТЕР ОТ МЕН! Измислете нещо друго! Имам намерение - нямам желание, стимул също, ПОВОД ОЩЕ ПО-МАЛКО! КАКВО ДА ПЛАЩАМ НА ЗДРАВНАТА КАСА, УБИЙСТВОТО НА БАЩА МИ ЛИ?! НАЙ-ДЕМОНСТРАТИВНО ОТКАЗВАМ ДА ВИ ЗАПЛАТЯ И 1 и ПОЛОВИН ЛЕВ ! ОБЕСЕТЕ МЕ, РАЗПНЕТЕ МЕ! ТУК Е ВЪПРОС НА ДРУГИ НЕЩА! И ДА УМРА - НЯМА ДА ВИ ПЛАТЯ, НИТО 1 ЛВ. ОТ ПРАВАТА МИ ... От това ли ще икономиса мутиращият министър за бюджета?! Я, ДА СИ МУТИРА, ПА КАТО СЕ ОСАФЕРИ ДА СЕ ВЪРНЕ ПАК, предварително да ми приеме извиненията, ако успее да ни "извади" от кризата!
И ЗА ДА НЕ РЕШАТ, ЧЕ ТОВА Е САБОТАЖ ОТ ПРЕДНОТО ПРАВИТЕЛСТВО - ГЛАСУВАЛА СЪМ ЗА ГЕРБ (нищо тайно) !!!
ЩЕ ПЛАЩАМ, НО КОГАТО И ПОЛУЧАВАМ!
ХАЙДЕ СТИГА С ЕУФОРИЯТА! Няма начин да платим милионите на лапачите, нито на октоподите, оправете си "музиката" и запейте на мерен тон! Иначе, после ще е късно, народът се нагледа и наслуша на фалшиви звуци, поне тези малките хиляди, дето още пребивават, като бг граждани тук!
Може пък да устройва някого всички да се разкараме и да остане само МС?! Знае ли човек?
Доколкото си спомням В ТАЗИ КОЧИНКА (превърната от държавата в правова КОЧИНА) ние имаме 1 МВР, една прокуратура и 1 съд,
КОЙ КЪМ КОГО СЕ ОТНАСЯ (лаиците) МОЖЕ ДА ФЪРЛЯМЕ БОБ, а и малко ме интересува!
ЕССТЕСВЕНО, че арестуването на престъпници става по този ГРОЗЕН начин, ЕСТЕСТВЕНО, че ще го лефнат на земята, ще му завържат ръцете, няма да го поканят на маса за 4-ма с червен, бембен и черен хайвер и 8 вида уиски, естествено, че ще стане СКАНДАЛ, естествено, че след "коктейла" няма да се прибере у тях ... и т.н., и т.н. !АЗ в 20 от най-незабравимите ми години чакам и не вярвам, ЧЕ НЯКОГО ЩЕ ОСЪДЯТ! Аз, КАТО ВЪРХОВЕН БАЛЪК, чакам ВИНОВНИКЪТ ! Сладката грешка на Нешка! На Людмила пробитата КАМБАНА на МИРА чакам, чакам дори някой да излезе и да индикира ГРЕШКАТА, чакам модификация. Чакам 22 ГОДИНИ! КОЛКО ОЩЕ ДА ВИ ЧАКАМ, БЕ болногледачи! Колко още от живота си да дам за вашите некадърни опити? Бойкооо, станахме на по 40 ГОД. и от от 20 ГОД. СМЕ ЗАПОЧНАЛИ да ви чакаме да си местите КАПИТЕ!
Гласувахме, забраВИ СЕ! Ако отново нищо не направиш, аз съм вече на прилична възраст, да дойда и да те попитам, като една Мара Бунева -КЪДЕ ТИ Е ПРОМЯНАТА АДЖΕБА, нямам нищо за губене!
ТОЗИ НАРОД ИМА НУЖДА И ОТ ВЪЗДУХ! И БЕЗ ТОВА ЗАТЪНА В ЛАЙНАТА, ДЕТО ГО ЗАРОВИХТЕ! Та, оправете ни, де! От къде ще започнете по-напред! От МОИТЕ ЗДРАВНИ ОСИГУРОВКИ, или на ГЕЙ СТАНИШЕВ ОТ ПЛЯЧКАТА?! Какви здравни осигуровки ви тресат, бащите ни умряха от липса на елементарна здравна помощ! В линейката имали, обясниха, 2 часа преди баща ми да умре, САМО ДИАЗЕПАМ ! НИКОГА ПРЕЗ РАЗУМНИЯ СИ ЖИВОТ НЯМА ДА ВИ ПЛАТЯ И 1 ЛВ. ЗА ЗДРАВНИ ОСИГУРОВКИ! НИКОГА, ДОКАТО СЪМ ЖИВА!!! И СЪМ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН , БАЩА МИ ПОЧИНА, ПЛАЩАЙКИ И НЕПОЛУЧАВАЙКИ ПОМОЩ! НА БЪЛГАРСКИ - СИКТЕР ОТ МЕН! Измислете нещо друго! Имам намерение - нямам желание, стимул също, ПОВОД ОЩЕ ПО-МАЛКО! КАКВО ДА ПЛАЩАМ НА ЗДРАВНАТА КАСА, УБИЙСТВОТО НА БАЩА МИ ЛИ?! НАЙ-ДЕМОНСТРАТИВНО ОТКАЗВАМ ДА ВИ ЗАПЛАТЯ И 1 и ПОЛОВИН ЛЕВ ! ОБЕСЕТЕ МЕ, РАЗПНЕТЕ МЕ! ТУК Е ВЪПРОС НА ДРУГИ НЕЩА! И ДА УМРА - НЯМА ДА ВИ ПЛАТЯ, НИТО 1 ЛВ. ОТ ПРАВАТА МИ ... От това ли ще икономиса мутиращият министър за бюджета?! Я, ДА СИ МУТИРА, ПА КАТО СЕ ОСАФЕРИ ДА СЕ ВЪРНЕ ПАК, предварително да ми приеме извиненията, ако успее да ни "извади" от кризата!
И ЗА ДА НЕ РЕШАТ, ЧЕ ТОВА Е САБОТАЖ ОТ ПРЕДНОТО ПРАВИТЕЛСТВО - ГЛАСУВАЛА СЪМ ЗА ГЕРБ (нищо тайно) !!!
ЩЕ ПЛАЩАМ, НО КОГАТО И ПОЛУЧАВАМ!
ХАЙДЕ СТИГА С ЕУФОРИЯТА! Няма начин да платим милионите на лапачите, нито на октоподите, оправете си "музиката" и запейте на мерен тон! Иначе, после ще е късно, народът се нагледа и наслуша на фалшиви звуци, поне тези малките хиляди, дето още пребивават, като бг граждани тук!
Може пък да устройва някого всички да се разкараме и да остане само МС?! Знае ли човек?
http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
-
diaida - Активен потребител
Всъщност в този казус аз изобщо не вярвам на очите и ушите си.Има монтаж на видеоматериал, но не е огласен суровият му вид - преди монтажа...
Знам само, че в прокуратурата има такива икономически Авгиеви обори - напук на ЗСВ , НПК и Конституцията, че всеки, тръгнал да ги чисти,само се задавя в екскременти.
Аз знам, че нищо не знам по казуса....не вярвам на сетивата си....не виждам доказателства и индиции....
Но нали съм жена и цивилист, та ми е простено невежеството
Знам само, че в прокуратурата има такива икономически Авгиеви обори - напук на ЗСВ , НПК и Конституцията, че всеки, тръгнал да ги чисти,само се задавя в екскременти.
Аз знам, че нищо не знам по казуса....не вярвам на сетивата си....не виждам доказателства и индиции....
Но нали съм жена и цивилист, та ми е простено невежеството
- dred
- Потребител
sarbijanac написа:Точно тъй е колега.Би било разумно в момента на задържането на "ве
че обвиняемия" екс министър Цонев първоначално да се връчи постановлението за привличане към обвинение,а след това и постановлението за 72 часовото задържане.
И следваше при грандиозния арест да му бъде предоставена възможност за защитник,така,както е и предвидено в НПК.
Хахаха... Абе колега... То бива полет на "юридическата" мисъл, бива ама... ти направо изкърти всички миФки, от Нови Пазар до София и обратно бе колега.... хаха...
Значи, представям си как заместник градският прокурор, търчи след "прото-обвиняемия", с постановление за привличане в ръка, и се мъчи да му го предяви, в стил "Приятно ми е Мавриков", връчващ "Златен Скункс" на проф. Вучков...
Това разбира се не е достатъчно, защото екипа за задържане, во главе с прокурора, предварително уведомяват и водят със себе си на "задържането" и адвокат.... или, направо за най-сигурно, водят под строй цялата авокатска колегия от САК, та да няма претенции после, че нямал право на избор обвиняемия... упс, пардон - "прото-обвиняемия" !
Та значи, търчи ми ти целия тоз народ след Цонев, прокурорът му тика постановлението за привличане в лицето, че да му го предяви... едновременно с това, с наплюнчен химически молив на коляно, води протокол от разпит на обвиняем, и докато си взема дъх през 100 метра подпитва: "Разбирате ли в какво сте обвинен и признавате ли се за виновен ?"
Ято хадвукати пърхат и те наоколо и пъхат по джобовете на презумирано невинния гражданин неподписани пълномощни, а той пере най-отпред на цялата тази процесия, гледа в друга посока и упорито твърди, че не чува и не вижда какво се опитва да му предяви прокурора...
А... забравих... момчетата от МВР с качулките, притичват най-отзад и чакат с нетърпение, проки да напише на крак, с химическия молив и постановление за 72 ч. та да пристъпят най-сетне към задържане...
Опаа... ама... sarbianac, ти май това нещо, дето си го написал, не си правиш майтап, а наистина го мислиш сериозно, а ?
Леле...
- capt_dreyfus
- Младши потребител
Е, сакън чак до там . Трябва на арестувания да му се каже на разбираем за него език какво е основанието за неговото задържане, защо аджеба, с думи прости, които не включват „абсолютен какъвто и да е "по телевизията..Сега с ръка на сърцето признавам, че аз никога никого не съм задържала,говорила съм си само със задържащи, пък съм и момиче, по презумпция не ги разбирам нещата .Предполагам, че арестите трябва да се планират и извършват така, че „обектът” да се задържи по най-безопасен начин , като се съобрази някаква оперативна обстановка, особеностите на лицето и човешките му права-нали още е човек, дори преди това да се е опитал да го опровергае.Т.е. в никакъв случай не се очаква арестът да е акт на милосърдие, ритуал на съчувствие,обещание за награда, просто трябва да е ефикасен, със зачитане на достойнството,, и никой друг да не пострада междувременно – от околните или от участниците.Агресията е допустима само, когато има агресия или се очаква агресия.Много добре разбирам идеята да се показват по телевизията между сериалите зрелищни арести. Онагледява се решителност или поне това се цели..Има и някакъв момент – за решаващия съд да няма връщане назад, доколкото такова вече ще е общественото очакване/ за осъждане/, но да го оставим настрана този момент засега.Когато се вижда държавата от телевизията да „репресира” презумиран виновник за мизерията ти, това трябва да ти звучи и изглежда добре, като победа.Така ли изглежда.Или има излишества.Нарушена ли е мярката.Коя е тя.
П.П. За мен излишен „разкош „ са репликата/стигаше само – по подозрение в еди какво си престъпление/, колениченето с опряно оръжие/ белезниците са си самодостатъчни/, може би и екстрата - болнична обстановка.От гледна точка на задържането и неговата ефикасност, тези неща ми изглеждат безцелни или самоцелни.И съвсем не съм сълзливо настроен правозащитник .Нормална електорална единица съм, без политически пристрастия, човек, всъщност, жена ...
Стига сме го предъвквали, последната дума не е нито на арестуващите , нито на арестуваните.
П.П. За мен излишен „разкош „ са репликата/стигаше само – по подозрение в еди какво си престъпление/, колениченето с опряно оръжие/ белезниците са си самодостатъчни/, може би и екстрата - болнична обстановка.От гледна точка на задържането и неговата ефикасност, тези неща ми изглеждат безцелни или самоцелни.И съвсем не съм сълзливо настроен правозащитник .Нормална електорална единица съм, без политически пристрастия, човек, всъщност, жена ...
Стига сме го предъвквали, последната дума не е нито на арестуващите , нито на арестуваните.
- kpavlova
- Активен потребител
Без тестостерон няма прогрес, но и обратното е вярно. Вече няма значение.
Вместо невиновният Цонев, осъдихме Роман Василев, в което няма нищо лошо, Великден е, трябва ни ритуално разпъване и обесване и т.н.
Вместо невиновният Цонев, осъдихме Роман Василев, в което няма нищо лошо, Великден е, трябва ни ритуално разпъване и обесване и т.н.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
За Павлова- с респект
Не, че полът има значение( освен за Филчев, може би), но!
Колега Павлова, не те познавам в реалността, но шапка ти свалям, и благородно завиждам , за разума в поведение, отношение и мисли, облечени в думи.
Не само в тази тема.
Колега Павлова, не те познавам в реалността, но шапка ти свалям, и благородно завиждам , за разума в поведение, отношение и мисли, облечени в думи.
Не само в тази тема.
- Гост.
- Старши потребител
kpavlova,ти си знаеш , любимец тотален и поголовен , дет се казва-абсолютен любимец
да те арестува човек по цял ден да пишеш тук ,малко ще ти е!
и според мен именно там са пресилени краските и забуча радиото не на станция , но какво ли разбирам аз /също жена / , и т.н., дето вика Иван;
а полза си има от виртуалните анализи , току виж некой прочел тук /там и утре като изпадне в хипотеза, вземе та оттърве честта на пагона от издънки благодарение на именно тукашните разбори на мачовете /глупости говоря! не го вярвам /
да те арестува човек по цял ден да пишеш тук ,малко ще ти е!
и според мен именно там са пресилени краските и забуча радиото не на станция , но какво ли разбирам аз /също жена / , и т.н., дето вика Иван;
а полза си има от виртуалните анализи , току виж некой прочел тук /там и утре като изпадне в хипотеза, вземе та оттърве честта на пагона от издънки благодарение на именно тукашните разбори на мачовете /глупости говоря! не го вярвам /
- miriam
- Потребител
capt_dreyfus написа:
Опаа... ама... sarbianac, ти май това нещо, дето си го написал, не си правиш майтап, а наистина го мислиш сериозно, а ?
Леле...
В България наистина не би могло да се случи това,което съм го написал.А така би трябвало.Но пък знае ли се..обвинението в последствие тепърва следва да доказва доводите си с оглед постановяване на присъдата
- sarbijanac
- Активен потребител
Нищо толкова не се е случило, нека не забравяме, че адвокатската дъвка е най-сложното и опасно оръжие на света. Да не забравяме именитите адвокати-приложници от историята - може би трябва някой да издаде такъв сборник-класация - "Десетимата адвокати, променили историята".
Човекът се е изпуснал, той си го обясни - стрес, напрежение плюс характер. Именно последното е доброто качество в случая.
Прокуратурата е рожба на Немезида, доколкото си спомням, а вече и забравям тези подробности. Който е крадец, се отвежда при съдията и му се налага присъда.
Човекът се е изпуснал, той си го обясни - стрес, напрежение плюс характер. Именно последното е доброто качество в случая.
Прокуратурата е рожба на Немезида, доколкото си спомням, а вече и забравям тези подробности. Който е крадец, се отвежда при съдията и му се налага присъда.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Дисциплинарно производство срещу съдията ( освен останалото)...
Дисциплинарно производство и срещу прокурора ( освен останалото)...
Има нещо вярно в народната мъдрост- за да се оправят нещата, трябва първо добре да се объркат.
Отделен е въпросът за специалното положение на съдиите от СГС ( съдебният състав на САпС е в идентично положение- законодателни решения), когато Темида се цели в техен колега ( чл. 35, ал.3 НПК).
Пак ще плащаме, един ден, така щото не поставям под съмнение, че ще ни осъди.
Дисциплинарно производство и срещу прокурора ( освен останалото)...
Има нещо вярно в народната мъдрост- за да се оправят нещата, трябва първо добре да се объркат.
Отделен е въпросът за специалното положение на съдиите от СГС ( съдебният състав на САпС е в идентично положение- законодателни решения), когато Темида се цели в техен колега ( чл. 35, ал.3 НПК).
Пак ще плащаме, един ден, така щото не поставям под съмнение, че ще ни осъди.
- Гост.
- Старши потребител
Никога не съм се поддавал на политически влияния, но колкото и да ми е неприятно този репортаж, лъха не, ами крещи от политика.Дълбокия контекст на този арест е едно предупреждение към политическия опонент, това е една показна демонстрация на власт и инструментариум /в който за огромно съжаление участва и четвъртата власт/ за безапелационна саморазправа, не с реалната, обективната престъпност, а с политически оцветената такава.Не искам да бъда разбран погрешно, престъпността, независимо каква е трябва да бъде безкомпромисно борена и коренена.Но в конкретния случай смущаващото е начина и средствата, както и участието на представител на НЕЗАВИСИМАТА съдебна власт, който играе главната роля в този абсурден политически филм.Никой не може да ме убеди, че този филм който многократно ще бъде прожектиран в Европейския съд по правата на човека има друго послание, освен политическо.И понеже днес всичко се съизмерва в пари, аз поставям въпроса, колко ще струва на България този филм?
Ами разбира се, че както казва колежката Павлова "обектът" трябва да бъде задържан "по най-безопасен начин", но точно заради това аз не мога да допусна, че бивши барети, ги канят да пият кафе, да не говорим за онези гаврещи се с цялата ни нация "бизнесмени" построили паметник на "загиналия турски воин" в сърцето на България, с които правоохранителните и правораздавателните органи демонстрират далеч по-топли отношения и никой не дръзва да им прави квалификации.
Ами разбира се, че както казва колежката Павлова "обектът" трябва да бъде задържан "по най-безопасен начин", но точно заради това аз не мога да допусна, че бивши барети, ги канят да пият кафе, да не говорим за онези гаврещи се с цялата ни нация "бизнесмени" построили паметник на "загиналия турски воин" в сърцето на България, с които правоохранителните и правораздавателните органи демонстрират далеч по-топли отношения и никой не дръзва да им прави квалификации.
- analizatora
- Потребител
Според мен , ареста няма политическа насоченост.Още повече какъв опонент може да ти бъде представител на една провалена партия , която изчезна от парламента , след няколко години ще изчезне и от местната власт и т.н.
Според мен , това е нова тактика на МВР и прокуратурата или с други думи мисля като kpavlova.Цели се формиране на мощно обществено мнение , което да е убедено , че арестувания е виновен.Оттам натиск върху съда , който да не може да постанови нещо друго освен осъдителна присъда , а в най-лошия случай ако е оправдателна , основание за яростна атака , срещу октопода в съдебната власт.
Манипулиране му е майката , всичко друго-обективност , истина , презумпция за невиновност са си празни декларациики и дрън , дрън ярина.
Според мен , това е нова тактика на МВР и прокуратурата или с други думи мисля като kpavlova.Цели се формиране на мощно обществено мнение , което да е убедено , че арестувания е виновен.Оттам натиск върху съда , който да не може да постанови нещо друго освен осъдителна присъда , а в най-лошия случай ако е оправдателна , основание за яростна атака , срещу октопода в съдебната власт.
Манипулиране му е майката , всичко друго-обективност , истина , презумпция за невиновност са си празни декларациики и дрън , дрън ярина.
- REVOLUTION
- Активен потребител
Най-смущаващата тенденция за всеки от нас (извън конкретния казус, който със сигурност ще има продължения с оглед успеха на пилотната серия сред обществото)би следвало да е именно манипулативната цел на подобна операция, както и формирането на твърдо обществено мнение, което неизбежно да повлияе и на съда, а ако не - удобното оправдание - "корумпираната съдебна система" - изцяло се солидаризирам с мнението на колегите Павлова и Революшън в тази посока.
Далеч съм от мисълта - като гражданин и човек и после юрист - че извършилите престъпления лица следва да избегнат наказателната репресия, но не и по този начин - така не се обслужват действителните обществени интереси, а други някои.
В общ план манипулациите и спекулациите, ползващи вътрешното обществено мнение или ЕС, вече дават резултат, който някак си не забелязваме - в самата прокуратура и съдилища делата вече се делят на такива "със значителен обществен интерес" или без такъв, което е индиция за различно отношение към тях, само по себе си недопустимо. Делото на ограбената и изнасилена баба Денка от с. Горно нанадолнище очевидно нито за държавата, нито за правораздавателните органи представлява "значителен интерес" - за мен това деление, официално афиширано, включително и на сайтовете на съответните съдилища, звучи страшно и абсурдно. То обаче е резултат на също такива внушения и натиск върху съда, достатъчно дълго упражнявани, за да не си даваме сметка какво съдържание и заряд в действителност носи изразът "дела със значителен обществен интерес" (някъде ще го срещнем като "дела с висока обществена значимост"). Така и главният герой на тази тема утре ще е в същата рубрика, а акции като коментираната - безспорен източник за попълване на рубриката с нови дела.
Далеч съм от мисълта - като гражданин и човек и после юрист - че извършилите престъпления лица следва да избегнат наказателната репресия, но не и по този начин - така не се обслужват действителните обществени интереси, а други някои.
В общ план манипулациите и спекулациите, ползващи вътрешното обществено мнение или ЕС, вече дават резултат, който някак си не забелязваме - в самата прокуратура и съдилища делата вече се делят на такива "със значителен обществен интерес" или без такъв, което е индиция за различно отношение към тях, само по себе си недопустимо. Делото на ограбената и изнасилена баба Денка от с. Горно нанадолнище очевидно нито за държавата, нито за правораздавателните органи представлява "значителен интерес" - за мен това деление, официално афиширано, включително и на сайтовете на съответните съдилища, звучи страшно и абсурдно. То обаче е резултат на също такива внушения и натиск върху съда, достатъчно дълго упражнявани, за да не си даваме сметка какво съдържание и заряд в действителност носи изразът "дела със значителен обществен интерес" (някъде ще го срещнем като "дела с висока обществена значимост"). Така и главният герой на тази тема утре ще е в същата рубрика, а акции като коментираната - безспорен източник за попълване на рубриката с нови дела.
- fani_i
- Потребител
И всяко чудо за три дни.Всичко си е на мястото.Както се очакваше Въззивната инстанция потвърди мярката по чл.63 от НПК,а именно "Задържане под стража".
Предполагам,че медиите ще ограничат коментарите си около съдебния процес.На "електората" ще се дават кратки резюмета.Предполага се при осъдителна присъда какъв ще е ефекта и по какъв начин същата ще бъде огласена "В ИМЕТО НА НАРОДА".За нея ще чуят глухите,ще я видят и слепите.
Както писах по-горе хипотетично не би следвало да се изключва и евентуален изход на делото с оправдателна присъда.За сега едва ли може да се очаква от органите на прокуратурата и следствието прекратяване на наказателното производство.С "гръм и трясък" едно лице,макар и бивш министър бе обявен на всеослушание за "абсолютен престъпник".Сега прокуратурата трябва на всяка цена да обоснове и докаже твърдението си.Защото иначееее........в Страсбург си знаят задълженията и работата :wink
Предполагам,че медиите ще ограничат коментарите си около съдебния процес.На "електората" ще се дават кратки резюмета.Предполага се при осъдителна присъда какъв ще е ефекта и по какъв начин същата ще бъде огласена "В ИМЕТО НА НАРОДА".За нея ще чуят глухите,ще я видят и слепите.
Както писах по-горе хипотетично не би следвало да се изключва и евентуален изход на делото с оправдателна присъда.За сега едва ли може да се очаква от органите на прокуратурата и следствието прекратяване на наказателното производство.С "гръм и трясък" едно лице,макар и бивш министър бе обявен на всеослушание за "абсолютен престъпник".Сега прокуратурата трябва на всяка цена да обоснове и докаже твърдението си.Защото иначееее........в Страсбург си знаят задълженията и работата :wink
- sarbijanac
- Активен потребител
За мен това е едно много скъпо политическо видео,което за съжаление няма да платят, нито режисьора, нито героите в него, а българския данъкоплатец.Казвам го без никакво съмнение, че България ще бъде осъдена в ЕСПЧ.Не можеш да правиш политика,па макар и по този зрелищен начин на гърба на данъкоплатеца.Това дали съда бил да го осъди или да го оправдае в случая няма никакво значение, а нима нямаше да го осъди, ако беше призован с призовка, или просто униформени полицаи го задържаха, както си му е реда и както се процедира в 90 процента от случаите.Та това имам предвид, като казвам, че това е едно политическо екшън шоу, което ще ни струва скъпо.
- analizatora
- Потребител
"Нима е на лице вече сливане на прокуратурата със съда ? И да не би вече да е на лице знак за равенство между постановление за привличане към обвинение и осъдителна присъда ?
Не сте ли гледали обикновен американски сериал колеги ?Всички сме виждали как при задържане се разясняват основните права на задържаното лице:
- имате право да не давате обяснения,всичко казано може да се ползва срещу Вас!"-
-Това най-много ме впечатли от всичките разнородни мнения. Впечатлява ме и приетата от повечето колеги "презумпция за почтеност" на прокурорските действия и намерения. Ама за съжаление медалът има и друга страна. Аз лично имах нещастието да видя повече непочтени и порочни прокурори, отколкото обратното. Великите "борци против мафията" именно със съдействието си към тая мафия я правят "МАФИЯ", което буквално означава сливане на престъпността с властта. И изведнъж - "престъпник", "на колене", "легни"- скапаняшка работа, "вижте ме, аз съм от добрите!!!"
Най-много афишираше почтеността си в Плевен окръжният прокурор Г. Велков. И аз лично, както повечето колеги, наистина му вярвахме и може би още му вярваме. Но точно него хванаха в корупция!... И в крайна сметка - най-яростно го защитава Искра Ганева - тази, в която всички /меко казано/ се съмняват...
Не сте ли гледали обикновен американски сериал колеги ?Всички сме виждали как при задържане се разясняват основните права на задържаното лице:
- имате право да не давате обяснения,всичко казано може да се ползва срещу Вас!"-
-Това най-много ме впечатли от всичките разнородни мнения. Впечатлява ме и приетата от повечето колеги "презумпция за почтеност" на прокурорските действия и намерения. Ама за съжаление медалът има и друга страна. Аз лично имах нещастието да видя повече непочтени и порочни прокурори, отколкото обратното. Великите "борци против мафията" именно със съдействието си към тая мафия я правят "МАФИЯ", което буквално означава сливане на престъпността с властта. И изведнъж - "престъпник", "на колене", "легни"- скапаняшка работа, "вижте ме, аз съм от добрите!!!"
Най-много афишираше почтеността си в Плевен окръжният прокурор Г. Велков. И аз лично, както повечето колеги, наистина му вярвахме и може би още му вярваме. Но точно него хванаха в корупция!... И в крайна сметка - най-яростно го защитава Искра Ганева - тази, в която всички /меко казано/ се съмняват...
- Ivailo5rov
- Активен потребител
Уважаеми колеги юристи! До тук от прочетеното от мен стигнах до извода, че няма спорове по това-онова дали правомерно задържането, Страсбург, вината, презумциите и прочие. Всички следвате една линия на мисълта и закона, само че го казвате по различни начини. Най-хубаво е бате Енчо да вземе да ви викне в неделното си предаване от 10.00 ч, че после се съберете и пийнете по една бира.
- riyva_evro
- Потребител
73 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
|
|