начало

ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС

СЪСЕДКАТА СЕ ЗАЯЖДА ЗА КЛИМАТИКА

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

СЪСЕДКАТА СЕ ЗАЯЖДА ЗА КЛИМАТИКА

Мнениеот axel_79 » 09 Апр 2010, 14:33

Живея на последния етаж в един стар 4-етажен блок. Таванско помещение. Имам проблеми със съседите си от етажа, понеже си купих климатик. Техниците ми казаха, че няма да е проблем да монтират външното тяло в коридора на таванския етаж, понеже тавана и стените в моето помещение са скосени (скатови) и за да може нормално да се монтира външното тяло навън, се налага техниците да се спускат от покрива с въжета като алпинисти. А и няма как да качат самото тяло на покрива. Досещате се, че такъв сложен монтаж, почти всяка фирма ще ми откаже или ще ми излезе доста скъпо и непосилно. Казаха, че не нарушавам никакъв закон, и че и преди са го правили. Съгласих се. Не след дълго почнаха проблемите ми с една от съседките. Каза, че щяла да прави подписка срещу мен за да го махна, понеже “духал” топло в коридора и й “пречел”. Обясних й ситуацията със по-сложния монтаж. Напомних й, че не живее в коридора, където било по-топло заради моя климатик. Не можела по тоя начин да си отваря вратата през лятото, че да ставало течение. И по тоя начин да пести от ток, понеже не искала да й се налага да вклюва нейния си климатик. А през зимата, понеже “духа” студено в коридора ставало много студено заради него. Въпросите ми са … нарушавам ли всъщност закона? И въобще как най-цивилизовано да постъпя? Имам ли някакви права? Къде и към кого да се обърна за помощ за да разрешим спора по мирен начин, защото усещам, че много скоро може да й изтръгна главата заедно със гръбначния стълб … Предварително благодаря за отделеното внимание
axel_79
Нов потребител

Re: СЪСЕДКАТА СЕ ЗАЯЖДА ЗА КЛИМАТИКА

Мнениеот anserk » 09 Апр 2010, 18:53

axel_79 написа:Техниците ми казаха, че няма да е проблем да монтират външното тяло в коридора на таванския етаж, понеже тавана и стените в моето помещение са скосени (скатови) и за да може нормално да се монтира външното тяло навън, се налага техниците да се спускат от покрива с въжета като алпинисти. А и няма как да качат самото тяло на покрива.
Иzлъгали са ви :wink:
axel_79 написа: Въпросите ми са … нарушавам ли всъщност закона?
ДА! Монтаж на инсталация в общи части - съгласие :mrgreen:
axel_79 написа:И въобще как най-цивилизовано да постъпя?
Монтаж на покрива (пак обща част, но не се вижда и не пречи).
axel_79 написа:защото усещам, че много скоро може да й изтръгна главата заедно със гръбначния стълб …
Ох.....! Мога да ви препоръчам на адвокат по наказателни дела, ако не е късно :D :D :D
anserk
Активен потребител

Мнениеот mladomo » 10 Апр 2010, 17:44

Това което мога да ти кажа е от техническа и етична гледна точка.
И това е че съседката ти е права.
Вентилатора на външното тяло създава особено голям шум в коридора .
Освен това климатика ти изсмуква топлината на сградата.И си на чиста далавера.
За съжаление техниците са се подиграли с тебе.НЕ съм видял свестно монтиран климатик в нашия град.Поставят или по един тампон или хич.А се поставят по два гумени тампона и в средата рамото на климатика и така вибрира межу двата тампона . Освен това трябва да се монтира на колона или ъгъл, където има стени по 3 те направления. Иначе създава ужасни вибрации.А вибрираща стена понеже е с голяма площ създава звукови вълни с голяма амплитуда и независимо че не се чуват защото са субхармонични на основната която е към 40-50 херца. МОже да доведе до болки в ушите. Аз това съм го преживял и съм стигал до там да си сложа гимени тампони на кревата и да търся зони на затихване по стаята за да мога да спя.Накрая напуснах жилището.
Тъй като аз съм от тормозените от климатици не смятай че защитавам съседката ти.
mladomo
Потребител

Мнениеот apknokia » 12 Апр 2010, 10:57

Компетентния орган, който взема отношение и разполага с правомощия да решава въпросите свързани уреждането на спорове между собствениците по повод използването на общите части е общото събрание на собствениците в етажната собственост. Съгласно разпоредбите на чл.11 от Закона за управление на етажната собственост /ЗУЕС/ общото събрание на собствениците в етажната собственост приема решения за използване на общите части на сградата при възникнали спорове, както и за спазване на вътрешния ред и санитарно-хигиенните норми.
Струва се да се опита този начин
apknokia
Младши потребител

Мнениеот anserk » 12 Апр 2010, 11:35

mladomo написа:За съжаление техниците са се подиграли с тебе.НЕ съм видял свестно монтиран климатик в нашия град.

Просто е трябвало преди това малко да се помисли, както от собственика, така и от монтажниците :wink:
anserk
Активен потребител

Мнениеот teogeo » 14 Апр 2010, 16:42

axel_79 написа:Живея на последния етаж в един стар 4-етажен блок. Таванско помещение. Имам проблеми със съседите си от етажа, понеже си купих климатик. Техниците ми казаха, че няма да е проблем да монтират външното тяло в коридора на таванския етаж, понеже тавана и стените в моето помещение са скосени (скатови) и за да може нормално да се монтира външното тяло навън, се налага техниците да се спускат от покрива с въжета като алпинисти. А и няма как да качат самото тяло на покрива. Досещате се, че такъв сложен монтаж, почти всяка фирма ще ми откаже или ще ми излезе доста скъпо и непосилно. Казаха, че не нарушавам никакъв закон, и че и преди са го правили. Съгласих се. Не след дълго почнаха проблемите ми с една от съседките. Каза, че щяла да прави подписка срещу мен за да го махна, понеже “духал” топло в коридора и й “пречел”. Обясних й ситуацията със по-сложния монтаж. Напомних й, че не живее в коридора, където било по-топло заради моя климатик. Не можела по тоя начин да си отваря вратата през лятото, че да ставало течение. И по тоя начин да пести от ток, понеже не искала да й се налага да вклюва нейния си климатик. А през зимата, понеже “духа” студено в коридора ставало много студено заради него. Въпросите ми са … нарушавам ли всъщност закона? И въобще как най-цивилизовано да постъпя? Имам ли някакви права? Къде и към кого да се обърна за помощ за да разрешим спора по мирен начин, защото усещам, че много скоро може да й изтръгна главата заедно със гръбначния стълб … Предварително благодаря за отделеното внимание

Насилието не е решило досега ничий проблем, едва ли твоят ще е първият.
Аватар
teogeo
Активен потребител

Назад към Етажна собственост