- Дата и час: 29 Ное 2024, 07:52 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Е, и аз се реших..
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
35 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Е, и аз се реших..
Е, да ви се похваля.Най - на края и аз се реших да кандидаствам и завърша това "пусто" Право.А, мечтата ми е била винаги да защитавам по слабите, тези които не могат да си позволят заплащане на адвокатска защита, тези които са пренебрегнати от закона, тези които изпитват болка и страдание заради нечие безумие, тези които мога да подкрепя дори и само със съвед за едно по добро бъдеще, тези които се нуждаят истинска подкрепа.
Еее, стартирам.....
Благодаря предварително за адмирациите и аплодисментите
Еее, стартирам.....
- sisi19
- Потребител
Re: Е, и аз се реших..
sisi19 написа:.А, мечтата ми е била винаги да защитавам по слабите, тези които не могат да си позволят заплащане на адвокатска защита, тези които са пренебрегнати от закона, тези които изпитват болка и страдание заради нечие безумие, тези които мога да подкрепя дори и само със съвед за едно по добро бъдеще, тези които се нуждаят истинска подкрепа.
Еее, стартирам.....
Значи, гледайки поста ви, мисля, че трябва да учите нещо като социални грижи или психология
- dgeorgiev
- Потребител
sisi19 написа:Е, да ви се похваля.Най - на края и аз се реших да кандидаствам и завърша това "пусто" Право.А, мечтата ми е била винаги да защитавам по слабите, тези които не могат да си позволят заплащане на адвокатска защита, тези които са пренебрегнати от закона, тези които изпитват болка и страдание заради нечие безумие, тези които мога да подкрепя дори и само със съвед за едно по добро бъдеще, тези които се нуждаят истинска подкрепа.
Еее, стартирам.....
Ами успех със старта!
За да те приемат ще трябва да издържиш изпит по български език и история. С историята не знам как си, но на българския ще трябва да наблегнеш.
Като начало - пише се "кандидатствам" и "съвет".
ПП - Значи ли, че след като завършиш и, ако някой ден, придобиеш адвокатска правоспособност, ще работиш безплатно за бедните и социално слабите?
Errare humanum est stultum est in errore perseverare.
-
andy70 - Потребител
andy70 написа:sisi19 написа:Значи ли, че след като завършиш и, ако някой ден, придобиеш адвокатска правоспособност, ще работиш безплатно за бедните и социално слабите?
Че защо да не работи?Като спечели дело,хонорара ще й бъде заплатен от тоя дето гази лука.
Умно дете,който се учи той ще сполучи В съда не ти гледат правописа,а тактиката и становищата.
-
namakak - Потребител
dgeorgiev написа:sisi19 написа:.А, мечтата ми е била винаги да защитавам по слабите, тези които не могат да си позволят заплащане на адвокатска защита, тези които са пренебрегнати от закона, тези които изпитват болка и страдание заради нечие безумие, тези които мога да подкрепя дори и само със съвед за едно по добро бъдеще, тези които се нуждаят истинска подкрепа.
Еее, стартирам.....
Значи, гледайки поста ви, мисля, че трябва да учите нещо като социални грижи или психология
Хаха, много правилно, колега. Пеперудите не стават за адвокати.
Към автора
Чисто юридически за фигурата "адвокат", е без значение кой се защищава. За мен е по-достойно да защищавам тоя обвинен във възможно най-тежкото престъпление, от колкото тия дето търсят справедливост.
Паричките са повече, а и адвокатското реноме расте. А и това са най-сладките победи.
И най-готиното е, че си чист пред съвеста си, защото природата на адвоката-пеналист е да защитава, без значение кой и за какво, това е принципът, трябва дори да брани обвиняемия като "майка детето си".
- advokat__nikolov
Адвокате,адвокате,с твоя отговор цаниш всички за обвиняеми и тогава ко праим Нали мислиш трезво и не смяташ че народа е луднал да се саморазправя..Пхахаха,нищо лично,ама познавам адвокат който породи заблуда и си изяде пердаха Даже не посмя да се защити никак.
То тая професия си е рискова май Адвокатите са без имунитет,но за да са спокойни трябва да им се казва истината и той професионално да обясни какво може и какво неможе,при неможе си трябват гаранции,иначе никой няма да ви плати кютека.Та при вашия отговор,първо се застраховайте,после практикувайте,щото и без това вече е анархия и слободия,то има ли значение вече някакво си законодателство.
Приятна вечер,адвокатче.
То тая професия си е рискова май Адвокатите са без имунитет,но за да са спокойни трябва да им се казва истината и той професионално да обясни какво може и какво неможе,при неможе си трябват гаранции,иначе никой няма да ви плати кютека.Та при вашия отговор,първо се застраховайте,после практикувайте,щото и без това вече е анархия и слободия,то има ли значение вече някакво си законодателство.
Приятна вечер,адвокатче.
-
namakak - Потребител
andy70 написа:ПП - Значи ли, че след като завършиш и, ако някой ден, придобиеш адвокатска правоспособност, ще работиш безплатно за бедните и социално слабите?
Ами то, и за това си има закон.
- sisi19
- Потребител
advokat__nikolov написа: Към автора
За мен е по-достойно да защищавам тоя обвинен във възможно най-тежкото престъпление, от колкото тия дето търсят справедливост. ".
Е, тогава да се надяваме някога, някой ден да застана срещу Вас в полза на този който търси справедливост.
А дали има значени кого ще защитаваш? - Има, да. Всичко човешко има значение.
- sisi19
- Потребител
Ужас,като чета написаното и направо ми се приплаква
sisi19 е една последица на обществото ни и на българското семейство!
- punisher
- Потребител
Strongly agree
- vanila_ce
- Потребител
Само ротвайлера ми Кара, не съм я записал още да следва право, като стане на 4 години ще пробвам в някой "ВУЗ" . То не са миски, певачки и т.н.
Сиси при цялото ми уважение, трябва да имате много свободно време за четене следващите 6 години и близки познати, които да ви "открехнат", защото това е занаят и само с четене.....мъчна работа. А ако смятате да се занимавате по-специално с наказателно право.....успех! И ако наистина сте сериозна, зарязвайте форума и сядайте над темите по история! Успех!
Сиси при цялото ми уважение, трябва да имате много свободно време за четене следващите 6 години и близки познати, които да ви "открехнат", защото това е занаят и само с четене.....мъчна работа. А ако смятате да се занимавате по-специално с наказателно право.....успех! И ако наистина сте сериозна, зарязвайте форума и сядайте над темите по история! Успех!
- nksuccess
- Потребител
Даааа...направо си е опасно да те защитава някой,с когото те делят един вагон книги....
- vanila_ce
- Потребител
punisher написа:Ужас,като чета написаното и направо ми се приплаква
Ха, ха....
- sisi19
- Потребител
Aвторът нa тeмaтa дa си взeмe учeбникa по история нa Милянa Кaймaкaмовa, Плaмeн Митeв, Любомир Огнянов - всe историци от СУ. 350 стрaници e. От този учeбник нямaм под 5.85 нa кaндидaтстудeнтскитe изпити по История. В смисъл сaмо бaлъцитe ходят нa уроци по история.
- advokat__nikolov
Много е паднало нивото....
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
-
DEKAH - Активен потребител
на р. Дунав - в сантиметри ( предполагам )- карагьоза избяга в Черно море.
п.п. Интернет- кафето има интересни теми.
п.п. Интернет- кафето има интересни теми.
- Гост.
- Старши потребител
DEKAH написа:Много е паднало нивото....
Чакай бе, що да се мъча по История ? Мъче се в правната наука, която при теб и други като теб е на ниво "среден" Не означава, че като си много добър практик (специално ти - отличен практик) разбираш от правна наука - практиците без научна юридическа мисъл са юрисварвари. Така че нивото при теб е паднало - не при нас. Колко книги прочете след като завърши ? Практикува се така, както казва науката (която постоянно се обновява), а не както разни полуидиоти практикуват по разни измислени формули от на баба ми времето. Затова половината тука не знаеха, че е възможно двете сделки (при прокурата) да бъдат материализирани в един документ Сигурен съм, че правиш нещата така, както си ги видял, когато си стажувал. За какво ниво ми говориш ? Вземи прочети най-новата доктрина да видиш новите идеи, новите насоки и когато ги преведеш на ниво практика - тогава говори кой на какво ниво е. Ясно ?
- advokat__nikolov
Сиси,
Наблягай на българския език, иначе изпускаш правото...най-семпло те съве Д вам??? Кандидатствам! А сега виж къде бъркаш.
Наблягай на българския език, иначе изпускаш правото...най-семпло те съве Д вам??? Кандидатствам! А сега виж къде бъркаш.
- Imperator
- Потребител
Всеки порив и стремеж към познание и наука заслужават уважение. Или поне моето уважение....
Обаче: "Едно е да искаш, друго - да можеш, а трето и четвърто да го направиш.." Цитирам по памет Хайтов, времената определено пак са мъжки, а има някои вечни истини, неподвластни на времето....
Ще поживеем, ще видим...
Обаче: "Едно е да искаш, друго - да можеш, а трето и четвърто да го направиш.." Цитирам по памет Хайтов, времената определено пак са мъжки, а има някои вечни истини, неподвластни на времето....
Ще поживеем, ще видим...
- sunshine_75
- Потребител
Николов, не съм визирал теб.
А нивото ми е далеч под средното. Аз съм средностатистически занаятчия и не го крия. Иначе юридическа литература чета ежедневно. За твое учудване.
п.п. Благодаря, че си отделил време, за да направиш анализ на скромната ми личност. Темата е за друго.
А нивото ми е далеч под средното. Аз съм средностатистически занаятчия и не го крия. Иначе юридическа литература чета ежедневно. За твое учудване.
п.п. Благодаря, че си отделил време, за да направиш анализ на скромната ми личност. Темата е за друго.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
-
DEKAH - Активен потребител
35 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|