Благодаря за поздравите от Никибой!
Наистина понякога и една запетая е от огромно-значение в живота и ежедневието на хората.
Иначе ясно е, че ДАНС., НСС., и Полицията, нямат, кой знае, колко общо. Но, този, когото цитирах в предния си пост, явно не е бил наясно с това. Или дори и да е бил наясно то, неговата основна цел с цитираното изречение бе да нанесе обида по адрес на Полицая. А смятам, че в този форум достатъчно се избълва по адрес на тази институция. Къде основателно, ама къде и неоснователно.
Не считам за коректно, човек представящ себе си като Юрист, знаещ езици и прочие и прочие, да си позволява намеци от този сорт.
Колелото на живота се върти и не се знае дали на същия няма да му се наложи да работи с или в полицията.
- Дата и час: 29 Ное 2024, 06:42 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ВСУ Черноризец Храбър - "Защита на националната сигурност...
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: ВСУ Черноризец Храбър - "Защита на националната сигурност...
Ами какво да правим, като дървената философия надделява на правото
А иначе ми се иска да попръдължа леко по темата -
Във ВСУ ми е крайно чудно, че наистина хора, които искат после да работят в полицията се насочват към специалността ЗНС - която пак както казах няма нищо общо с полицията - самият материал е доста по-различен. Обаче както много от нас знаят - рекламата продава.
Изключително ми е любопитно какво се случва с над 200 ежегодно завършващи тази специалност във ВСУ, убеден съм, че едва 10% от тях започват работа в МВР, а като цяло ЗНС преди беше за линия "Сигурност", а сега вече прекръстено ДАНС. Дори Факултет "Сигурност" в Академията на МВР е закрит, а последните завършващи не ги вземат в ДАНС, а пренасочват към МВР. ДАНС набира кандидати по най-съвременният в България тертип - "няма значение колко знаеш, важното е да имаш висше образование и да си човек на голям човек"!
Така че лично за мен тази специалност е.... като многото измислени във ВСУ. Само да поясня, учил съм за кратко там - най-важното е таксата. И преди и сега. Преди беше по-известно финансовото минаване на изпити, сега не се говори много, но е същото.
Съвет - изобщо не се хващайте да учите тази специалност! Лично мнение
А иначе ми се иска да попръдължа леко по темата -
Във ВСУ ми е крайно чудно, че наистина хора, които искат после да работят в полицията се насочват към специалността ЗНС - която пак както казах няма нищо общо с полицията - самият материал е доста по-различен. Обаче както много от нас знаят - рекламата продава.
Изключително ми е любопитно какво се случва с над 200 ежегодно завършващи тази специалност във ВСУ, убеден съм, че едва 10% от тях започват работа в МВР, а като цяло ЗНС преди беше за линия "Сигурност", а сега вече прекръстено ДАНС. Дори Факултет "Сигурност" в Академията на МВР е закрит, а последните завършващи не ги вземат в ДАНС, а пренасочват към МВР. ДАНС набира кандидати по най-съвременният в България тертип - "няма значение колко знаеш, важното е да имаш висше образование и да си човек на голям човек"!
Така че лично за мен тази специалност е.... като многото измислени във ВСУ. Само да поясня, учил съм за кратко там - най-важното е таксата. И преди и сега. Преди беше по-известно финансовото минаване на изпити, сега не се говори много, но е същото.
Съвет - изобщо не се хващайте да учите тази специалност! Лично мнение
- nikiboy
- Потребител
nikodim77 написа:Благодаря за поздравите от Никибой!
Наистина понякога и една запетая е от огромно-значение в живота и ежедневието на хората.
Иначе ясно е, че ДАНС., НСС., и Полицията, нямат, кой знае, колко общо. Но, този, когото цитирах в предния си пост, явно не е бил наясно с това. Или дори и да е бил наясно то, неговата основна цел с цитираното изречение бе да нанесе обида по адрес на Полицая. А смятам, че в този форум достатъчно се избълва по адрес на тази институция. Къде основателно, ама къде и неоснователно.
Не считам за коректно, човек представящ себе си като Юрист, знаещ езици и прочие и прочие, да си позволява намеци от този сорт.
Колелото на живота се върти и не се знае дали на същия няма да му се наложи да работи с или в полицията.
Да говориш наизуст сигурно сочи, че сте по-наясно...Позволете ми цитат от сайта на ВСУ, сочещ инфо за специалността ЗНС:
Специалност: Защита на националната сигурност - Национална сигурност
Образователно-квалификационна степен: "бакалавър"
Форма на обучение: редовно и задочно
Профил на специалността: В специалност “Защита на националната сигурност” се подготвят кадри с висше образование, които да се реализират професионално в областта на обществената сигурност, в държавния, общинския и частния сектор. Организацията на обучението се основава на базов модул и модул от специализиращи дисциплини.
Получената професионална квалификация позволява на завършилите да се реализират успешно в системата на МВР, на МО, на Министерството на държавната политика при бедствия и аварии, Министерството на околната среда и водите, в общинските звена за обществен ред и сигурност, в банкови, застрахователни учреждения и фирми и др.
Нямам против да "ми се наложи" да работя в полицията, но юридическото образование дава и други възможности, нали? Не съм искала да обижам никого,просто несъгласието, че някой може да следва висше с подобна грамотност ме втрещява. Вас очевидно - не. Въпрос на /само/изисквания.
- sky_high__
- Нов потребител
Приятел, искам да ти кажа, че много Комисари на висши ръководни длъжности в МВР са завършили социална педагогика, учител по физическо и такива подобни в Шуменския университет.
Това, че някой рекламира, че завършиш ли при него и се реализираш еди къде си - да ходи да ги разправя на друг.
Важното е "да си човек на голям човек".
За мен ЗНС е смешна специалност, привличаща много млади хора с амбиции в област, в която никой никога няма да ги вземе.
Това, че някой рекламира, че завършиш ли при него и се реализираш еди къде си - да ходи да ги разправя на друг.
За мен ЗНС е смешна специалност, привличаща много млади хора с амбиции в област, в която никой никога няма да ги вземе.
- nikiboy
- Потребител
nikiboy написа:Приятел, искам да ти кажа, че много Комисари на висши ръководни длъжности в МВР са завършили социална педагогика, учител по физическо и такива подобни в Шуменския университет.
Много си прав, смешна е. Но нали спорът беше точно по отношение на това, че ЗНС нямали нищо общо с полицията. Това исках да опровергая. Във Варненския окръг хората с такава специалност нямат никакви проблеми да влязат в гореспоменатата система на МВР и т.н. Те наистина се реализират, колкото и да е чудно на всички. А иначе какво и как учат, не ми се коментира.
Самите професори често /не винаги!/ не изискват колкото трябва, изискванията им са доста по-сериозни по отношение на студентите по Право,макар по определени дисциплини да имаме еднакъв конспект.
А има нещо ужасно неприятно - в един етап от следването им заявяват, че трябва да се "пренасочат" към Защита от авария и бедствия или Корпоративна сигурност /същинската ЗНС липсва често, защото "нямало група".Има, но унито трябва да бълва определен брой студенти по Аварии, бедствия, Корпорации./. Колегите са неприятно сюрпризирани, защото не са информирани с приемането и записването, че следва разделяне на групи, според брой студенти.
Леко официално изнудване - започнал си, минал си 2 години /сем.такси до небето/..А откажи се, де!?
Не е коректно наистина. С псевдоуниверситети се препълни. Някои имаме лошия късмет да попаднем там. Пак повтарям - не може всички да сме в СУ, колкото и да искаме. Лошото е, че това автоматично ни прави "половин хора" в райони, извън Варна.
Иначе свестни хора има навсякъде, ако съм оставила грешно впечатление у участниците във форума...
- sky_high__
- Нов потребител
О, за хората няма какво да спорим - свестни хора има много.
Знаеш ли, че на година за външни конкурси се обявяват примерно във Варна не повече от 5-10 вакантни бройки за кат.Г. Тук не броя конкурсите за разследващи полицаи ( дознатели ), но за там специалността ЗНС не важи.
И пак казвам, че Защита на националната сигурност няма нищо общо с полицията, никога не е имала и няма и да има. Самото обучение и предметите и цялата насока е различна от т.н. "противодействие на престъпността". Само че в България много хора учат, само и само да имат висше образование, а после дават всичко само и само да работят нещо, за което не са учили.
Евала правя на юристите, където трябва да си завършил право, за да работиш в такава светлина. А не изискване висше образование, един тест и айде - ставаш.
Просто ако някой чете тази тема и смята да учи ЗНС за да работи в ДАНС, да забрави ако "вуйчо му не е владика". А ако е владика, и с "учител по трудово" ще го вземат.
A иначе в Данс във Варна в момента има няколко вакантни места - ако някой успее да се добере и да разбере само малкото име на човека, събиращ документи за кандидатите, ще го призная. Има буквичките "д" и "о" в името му
Във Варненския окръг хората с такава специалност нямат никакви проблеми да влязат в гореспоменатата система на МВР и т.н.
Знаеш ли, че на година за външни конкурси се обявяват примерно във Варна не повече от 5-10 вакантни бройки за кат.Г. Тук не броя конкурсите за разследващи полицаи ( дознатели ), но за там специалността ЗНС не важи.
И пак казвам, че Защита на националната сигурност няма нищо общо с полицията, никога не е имала и няма и да има. Самото обучение и предметите и цялата насока е различна от т.н. "противодействие на престъпността". Само че в България много хора учат, само и само да имат висше образование, а после дават всичко само и само да работят нещо, за което не са учили.
Евала правя на юристите, където трябва да си завършил право, за да работиш в такава светлина. А не изискване висше образование, един тест и айде - ставаш.
Просто ако някой чете тази тема и смята да учи ЗНС за да работи в ДАНС, да забрави ако "вуйчо му не е владика". А ако е владика, и с "учител по трудово" ще го вземат.
A иначе в Данс във Варна в момента има няколко вакантни места - ако някой успее да се добере и да разбере само малкото име на човека, събиращ документи за кандидатите, ще го призная. Има буквичките "д" и "о" в името му
- nikiboy
- Потребител
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
|
|