- Дата и час: 29 Ное 2024, 06:30 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Адвокатска некомпетентност!?
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Адвокатска некомпетентност!?
По моя молба адвоката ми обжалва административен акт като "мотивите" ми той "подковава" с членове (от закона ).
Днес, на първото заседание в съда му дават думата и той почва да говори неща, които не е коментирал с мен и че е друг предмета на жалбата (подобен на моя "предмет" различен от писмената жалба) Съдът като се хваща за думите му, решава да прекрати производството и да препрати делото на компетентния съд! Още жалби, още разноски, още губене на време и нерви!
Какво мога да направя освен да смена адвоката? Жалба с-у него (ама до кого), протест (до кого?) че съдията не е прочел жалбата преди заседанието (а трябва ли да го направи).
То е ясно, че трябва да има жалба до горната инстанция (добре, че има горна) ама писна ми да ме правят на балък. Почвам като ощипана мома да се оплаквам от всеки където трябва и не трябва!
Днес, на първото заседание в съда му дават думата и той почва да говори неща, които не е коментирал с мен и че е друг предмета на жалбата (подобен на моя "предмет" различен от писмената жалба) Съдът като се хваща за думите му, решава да прекрати производството и да препрати делото на компетентния съд! Още жалби, още разноски, още губене на време и нерви!
Какво мога да направя освен да смена адвоката? Жалба с-у него (ама до кого), протест (до кого?) че съдията не е прочел жалбата преди заседанието (а трябва ли да го направи).
То е ясно, че трябва да има жалба до горната инстанция (добре, че има горна) ама писна ми да ме правят на балък. Почвам като ощипана мома да се оплаквам от всеки където трябва и не трябва!
Последна промяна Petko_G на 24 Мар 2010, 13:07, променена общо 1 път
- Petko_G
- Младши потребител
Re: Адвокатска некомпетентност!?
30 прегледа... ще я бъде тази тема.
До утре вечер, някой, ще си повярва в оракулските способности и все ще отговори.
До утре вечер, някой, ще си повярва в оракулските способности и все ще отговори.
- Гост.
- Старши потребител
Искате да кажете, че адвокта е написал жалбата по ВАШИ МОТИВИ, написани във ВАША жалба?
Ако е така, то е НАПЪЛНО НОРМАЛНО ДА ГОВОРИ ДРУГО, защото ВИЕ СТЕ НЕКОМПЕТЕНТЕН и сте забъркал едни ЛАЙНА, който и най-добрия адвокат в България не може да оправи.
Ако сте нямал доверие на адвокат, защо го наемате????
Желая Ви успех.
Жалба с/у адвоката можете да напишете до съответната адвокатска колегия, в която членува.
Ако е така, то е НАПЪЛНО НОРМАЛНО ДА ГОВОРИ ДРУГО, защото ВИЕ СТЕ НЕКОМПЕТЕНТЕН и сте забъркал едни ЛАЙНА, който и най-добрия адвокат в България не може да оправи.
Желая Ви успех.
Жалба с/у адвоката можете да напишете до съответната адвокатска колегия, в която членува.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
-
DEKAH - Активен потребител
DEKAH написа:Искате да кажете, че адвокта е написал жалбата по ВАШИ МОТИВИ, написани във ВАША жалба?
Желая Ви успех.
Тъй като съм некомпетенен и с цел да не забъркам "ла*на" отидох на адвокат. Ако четете с внимание и малко уважение ще разберете, че жалбата е написана от самия адвокат (моите мотиви са усно изказани пред него за да разбере казуса по-добре и да разбере какво ме накарало да поискам от него изготвянето на искане до дадената администрация и после да обжалваме отказа който постановиха).
Аз когато ходя на адвокат предварително малко от малко се подготвям.
Отново пояснявам: Адвоката САМ е изготвил писмената жалба за обжалване пред компетентния съд, но после не защитава тази (собствена си) жалба а друго, (подобно на жалбата). ОТНОВО: АЗ НИЩО НЕ САМ НАПИСАЛ И КАЗАЛ ПРЕД СЪДА! (а явно трябваше).
По въпроса с доверието и наемането: адвоката е запознат от самото начало с казуса още докато беше в администрацията, която издаде акта предмет на обжалването.
- Petko_G
- Младши потребител
Еми.. извинявам се тогава. Не съм разбрал правилно.
Обърнете се с жалба до адвокатската колегия.
Обърнете се с жалба до адвокатската колегия.
-
DEKAH, ти успя ли да вземеш изпита за адвокати?
- djalma
- Потребител
Поне половината адвокати да ги хванеш че бой,бой...Е,има и свестни,но са малко...Благодаря на бог че попаднах на свестен и ми реши проблема. Обаче и аз имах една-две прединфарктни ситуации покрай него.Направо бях откачил...
- viking73
- Младши потребител
viking73 написа:Поне половината адвокати да ги хванеш че бой,бой...Е,има и свестни,но са малко...Благодаря на бог че попаднах на свестен и ми реши проблема. Обаче и аз имах една-две прединфарктни ситуации покрай него.Направо бях откачил...
Що си мислите, че и ние не откачаме понякога покрай вас?
Ай, със здраве!
-
Melly - Старши потребител
djalma написа:DEKAH, ти успя ли да вземеш изпита за адвокати?
Не. А трябва ли? Ти взе ли го?
-
Имах една клиентка. Тя много държеше да "кажа" в съдебно заседание "най- важният" мотив, с който бе сигурна, че ще спечели делото. Той се изразяваше в следното /написа ми го, за да не го забравя някак си, държеше на точната формулировка/: "И да не забравяме, че ищата не би водила това дело ако нещата не бяха така както тя ги излага." Цитатът е 1:1, вкл. правописът, пазя си го, имаше и още, но това беше нещото, на което тя държеше най- много.
Освен това се отказа от една експертиза, която бе единствената възможност въобще да докаже нещо. Щяла да се изложи, ако поиска такъв преглед /бе медицинска експертиза/. Ама те трябвало да й повярват, тя не би водила делото, ако не бе така и това било най- "голямото" доказателство.
Не знам дали и вашият случай не е такъв...
Да не говорим пък, че когато се обжалва точно административен акт едно 80% от гражданите въобще не са наясно с предмета на правния спор. Почват, примерно, да доказват право на собственост, което в един такъв процес не е предмет на правен спор, пишат едни чудеса, ум да ти зайде. Ако един жалбоподател смята, че с атакуване на такъв акт ще установи правото си на собственост, примерно /не пишете за какво иде реч/, то никак не е чудно съдът да реши, че спорът не е от неговата компетентност, а от компетентността на гражданския /общия/ съд.
Освен това се отказа от една експертиза, която бе единствената възможност въобще да докаже нещо. Щяла да се изложи, ако поиска такъв преглед /бе медицинска експертиза/. Ама те трябвало да й повярват, тя не би водила делото, ако не бе така и това било най- "голямото" доказателство.
Не знам дали и вашият случай не е такъв...
Да не говорим пък, че когато се обжалва точно административен акт едно 80% от гражданите въобще не са наясно с предмета на правния спор. Почват, примерно, да доказват право на собственост, което в един такъв процес не е предмет на правен спор, пишат едни чудеса, ум да ти зайде. Ако един жалбоподател смята, че с атакуване на такъв акт ще установи правото си на собственост, примерно /не пишете за какво иде реч/, то никак не е чудно съдът да реши, че спорът не е от неговата компетентност, а от компетентността на гражданския /общия/ съд.
- Julyan
- Потребител
Julyan написа:Имах една клиентка ....
....
... Не знам дали и вашият случай не е такъв...
Julyan, случая въобще не е такъв дори разбирам и предмета на делото аз по принцип обичам да се налагам, но на хора, които разбират по-малко от мене но все пак малко или много адвоката има повече опит от мен и на тях не се налагам, само изказвам защо мисля, че съм прав и оставям те да действат. Аз съм разбран човек, случва се и адвокат да се оплете ама чак толкова колкото вчера - направо "полудех" В предварителния разговор той ми заяви, че няма причина делото да не тръгне и изказваше сумати предположения как делото може да се развие (експертизи и т.н.) добре се бе подготвил с бъдещите си стъпки, ама настоящите си мислеше, че ги знае.
Ясно ми е, че се явявате на сумати дела и не можете да помните всички подробности по един казус, а клиента като лице което друго дело няма само това му е в главата и с детайли може да казва фактите. Но нали за това има жалба, която се подава в 14 дневен срок докато спомените са пресни и толкова ли е нямал 30 мин преди заседание да се запознае подробно с нещата и да си прочете ЦАЛАТА жалба, която той или негов помощник е изготвил!
Днес съм по-спокоен и размишлявам трезво.
Не искам да споменавам други подробности по казуса, за да не злепоставям адвоката, все пак може и прав да се окаже. Отивам при друг адвокат с протокола от заседанието да си каже и той мнението, днес съм по-спокоен и размишлявам трезво, четох цяла нощ АПК-то, но според мене наистина се оплете и заблуди всички, за това делото бе прекратено и изпратено другаде.
Пролича ми като очевадно протакане на казуса, дано да не е така.
Има ли начин да оспорвам защитата на адвоката си (по принцип), че не е била коректна по една или друга причина. Като пример, че не е запознат с някоя подробност и че е действал по логически път и изказа предположения. (иначе е запознат със всяка "запетайка" по казуса).
- Petko_G
- Младши потребител
Е, вече писах, ти не каза какъв ти е случаят, нито какво конкретно ти е сгафило момчето.
В такъв случай какво очакваш от нас, как да ти помогнем?
"Днес, на първото заседание в съда му дават думата и той почва да говори неща, които не е коментирал с мен и че е друг предмета на жалбата (подобен на моя "предмет" различен от писмената жалба) Съдът като се хваща за думите му, решава да прекрати производството и да препрати делото на компетентния съд!"- можеш да жалиш пред ВАС, като в жалбата си изрично посочиш, че атакуваш законосъобразността на конкретния административен акт и че желаеш спорът да се гледа по същество. Но това го пиша така- по принцип, запетайка не знаем за случая ти.
В такъв случай какво очакваш от нас, как да ти помогнем?
"Днес, на първото заседание в съда му дават думата и той почва да говори неща, които не е коментирал с мен и че е друг предмета на жалбата (подобен на моя "предмет" различен от писмената жалба) Съдът като се хваща за думите му, решава да прекрати производството и да препрати делото на компетентния съд!"- можеш да жалиш пред ВАС, като в жалбата си изрично посочиш, че атакуваш законосъобразността на конкретния административен акт и че желаеш спорът да се гледа по същество. Но това го пиша така- по принцип, запетайка не знаем за случая ти.
- Julyan
- Потребител
Отидох при друг адвокат и той чак се ядоса повече от мен като видя гафа на колегата си Гафа се разплита ли разплита и излизат още гафченца
Как се оттегля адвокатско пълномощно и как да търся отговорност от настоящия адвокат?
Как се оттегля адвокатско пълномощно и как да търся отговорност от настоящия адвокат?
- Petko_G
- Младши потребител
Заплащате сумата по кочана - по тарифата за адвокатите и отивате при другият адвокат. Но - заплащате и на него сумата по обжалването и т.н.
Оттеглянето на пълномощията ще Ви изиграе много, ама много лоша тактическа и оттам стратегическа услуга. Тоест съдът ще се почувства победител по предположение - може би, Вашият пръв адвокат е изначално прав, много опитен, има добри рефлекси и т.н. Щракането и излишният шум поначало са вредни. Шуменето по едно дело създава впечатление за нередности и т.н.
Адвокат се сменя - 1. При 6-ца от Тотото; 2. При истинска лудост, наченки на двуженство със съпругата Ви; 3. Липса на лукчета в куфара/чантата и т.н.
Изобщо, това, че корабът Ви гори, не значи че лулата на капитана е изгаснала.
И дресирайте - стресирайте си вторият адвокат, защото работата е тип зодия "Водолей" с асцендент "Близнаци" (произволно съчетавам зодиите, не искам да обидя някого). Едва ли и 100 адвокати ще свършат работа, която е за един - ама точно трябва да знае за какво става въпрос.
Оттеглянето на пълномощията ще Ви изиграе много, ама много лоша тактическа и оттам стратегическа услуга. Тоест съдът ще се почувства победител по предположение - може би, Вашият пръв адвокат е изначално прав, много опитен, има добри рефлекси и т.н. Щракането и излишният шум поначало са вредни. Шуменето по едно дело създава впечатление за нередности и т.н.
Адвокат се сменя - 1. При 6-ца от Тотото; 2. При истинска лудост, наченки на двуженство със съпругата Ви; 3. Липса на лукчета в куфара/чантата и т.н.
Изобщо, това, че корабът Ви гори, не значи че лулата на капитана е изгаснала.
И дресирайте - стресирайте си вторият адвокат, защото работата е тип зодия "Водолей" с асцендент "Близнаци" (произволно съчетавам зодиите, не искам да обидя някого). Едва ли и 100 адвокати ще свършат работа, която е за един - ама точно трябва да знае за какво става въпрос.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
ivan_lawyer и кво викаш да си стоя при некомпетентния и да плащам наред докато той казва, да плащам да ме представлява в заседания, в които и той не знае кво говори, е вярно че всички адвокати така мислите ама няма ли да попадна поне на един свестен.
- Petko_G
- Младши потребител
Абе Petko_G не знам дали адвоката ти е разбрал какво си му казал но ние нищо не разбираме от това което пишеш във форума
има едни недвусмислици и че адвоката ти правил нещо ти си казал нещо ходил си при друг адвокат
не се разбира за какво плачеш
има едни недвусмислици и че адвоката ти правил нещо ти си казал нещо ходил си при друг адвокат
- boiko62
- Младши потребител
boiko62 написа:Абе Petko_G не знам дали адвоката ти е разбрал какво си му казал но ние нищо не разбираме от това което пишеш във форума
+1
- REVOLUTION
- Активен потребител
Къде съм казал, да седите при некомпетентния според Вас адвокат?
Просто от опит знам, че съдията (или да уточня - съдебният състав, след като сте толкова грамотен, знаете какво значи това) се дразни от фойерверки (от немски - огнени кълбета) от страна на страната по делото.
Чувал съм, за съжаление за не едно и две дела, по които разхайтени клиенти си позволяват волности, подменят адвокати, сменят тактики и посоки на делата и - губят.
Например по дело за путативна нотариална сделка - сламена сделка или с две думи - заем срещу продажба, единственият шанс на страната да докаже владение, да оспори претенциите на другата страна и да получи шанс за нов 5-годишен срок.
Тъй като й е прехвърлен апартамента с нотариален акт, същата сделка обезпечава паричен заем. Паричен заем се обезпечава с ипотека, ама нейсе.
Страната решава, че е директор на водопад и подменя адвоката си, който излиза с контрааргумента, че видите ли, като нов адвокат и като нов адвокат и като нов адвокат, не може да попълни доказателственият корпус и т.н.
Резултат - пълна дупка. Спукана гума се сменя при спрял автомобил, а не в движение.
Просто от опит знам, че съдията (или да уточня - съдебният състав, след като сте толкова грамотен, знаете какво значи това) се дразни от фойерверки (от немски - огнени кълбета) от страна на страната по делото.
Чувал съм, за съжаление за не едно и две дела, по които разхайтени клиенти си позволяват волности, подменят адвокати, сменят тактики и посоки на делата и - губят.
Например по дело за путативна нотариална сделка - сламена сделка или с две думи - заем срещу продажба, единственият шанс на страната да докаже владение, да оспори претенциите на другата страна и да получи шанс за нов 5-годишен срок.
Тъй като й е прехвърлен апартамента с нотариален акт, същата сделка обезпечава паричен заем. Паричен заем се обезпечава с ипотека, ама нейсе.
Страната решава, че е директор на водопад и подменя адвоката си, който излиза с контрааргумента, че видите ли, като нов адвокат и като нов адвокат и като нов адвокат, не може да попълни доказателственият корпус и т.н.
Резултат - пълна дупка. Спукана гума се сменя при спрял автомобил, а не в движение.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Колега, уточнявайте, че терминът "путативна сделка" е синоним на "прикрита сделка", за да не стават обърквации.
-
Да прави сте , че е трудно така без казуса. Но няма да го изтапанча тук защото и ivan_lawyer е прав, че няма полза от фойерверки.
"Плача" защото съм прецакан от ваш колега. Дори иска да плащам за "труда му" когато не е положен както трябва, като не се подготвя за съдебно заседание и допуска явна грешка.
Няма какво толкова да се разбира, съдебно заседание ----> не подходящо изказване от страна на адвоката (вече не е само мое мнение а и мнение на юрист) -----> прекратено дело без право на обжалване и изпращане делото по подсъдност (ако не беше безсмисленото му твърдение, делото щеше да си продължи в същата инстанция). Сега делото ще отиде другаде, където не му е мястото що се касае до това, което исках да обжалваме. Това, което исках да обжалвам е същото, което адвоката обжалва с писмената си жалба, но на заседанието се обърка и оплете нещата.
Днес разговарях с друг адвокат и цитирам думите му: "Дa, объркал се е, просто е трябвало да поддържа само жалбата си. Нали той е я е писал?"Да, той я е писал, беше моя отговор и запалихме по цигара
До ivan_lawyer: Извини ме, не съм разбрал добре предишния ти пост. Благодаря за съвета. Още не съм запалил дори фитила
"Плача" защото съм прецакан от ваш колега. Дори иска да плащам за "труда му" когато не е положен както трябва, като не се подготвя за съдебно заседание и допуска явна грешка.
Няма какво толкова да се разбира, съдебно заседание ----> не подходящо изказване от страна на адвоката (вече не е само мое мнение а и мнение на юрист) -----> прекратено дело без право на обжалване и изпращане делото по подсъдност (ако не беше безсмисленото му твърдение, делото щеше да си продължи в същата инстанция). Сега делото ще отиде другаде, където не му е мястото що се касае до това, което исках да обжалваме. Това, което исках да обжалвам е същото, което адвоката обжалва с писмената си жалба, но на заседанието се обърка и оплете нещата.
Днес разговарях с друг адвокат и цитирам думите му: "Дa, объркал се е, просто е трябвало да поддържа само жалбата си. Нали той е я е писал?"Да, той я е писал, беше моя отговор и запалихме по цигара
До ivan_lawyer: Извини ме, не съм разбрал добре предишния ти пост. Благодаря за съвета. Още не съм запалил дори фитила
- Petko_G
- Младши потребител
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|