- Дата и час: 25 Ное 2024, 07:48 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Безплатни адвокати за всички! Предизвикателството!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
59 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
Re: Безплатни адвокати за всички! Предизвикателството!
Безплатни адвокати за всички! Предизвикателството!, а защо не и:
- Безплатни фаянсаджии за всички?;
- Безплатни лекари за всички?;
- Безплатни бръснари за всички и т.н...защо само адвокатите трябва да бъдат безплатни?
Не можах да разбера: с какво Бай Кире си изкарва хляба? Свикнал ли е да си раздава труда безплатно?
- Безплатни фаянсаджии за всички?;
- Безплатни лекари за всички?;
- Безплатни бръснари за всички и т.н...защо само адвокатите трябва да бъдат безплатни?
Не можах да разбера: с какво Бай Кире си изкарва хляба? Свикнал ли е да си раздава труда безплатно?
- ch3oh
- Активен потребител
ch3oh написа:Не можах да разбера: с какво Бай Кире си изкарва хляба? Свикнал ли е да си раздава труда безплатно?
Е как с какво? Бачка ... и от време на време се възползва от "слабости в системата за контрол на шефа"
- inspectora
- Активен потребител
е, сега тук не се спори че хората трябва да си разменят стоки и услуги, използвайки разменно средство - ПАРИ
и е ясно, че БЕЗПЛАТЕН адвокат е използвано за предизвикване на интерес
а смисъла е улеснен достъп до адвокат, разбирай до правосъдие
логиката на необходимостта от промяна "бай Киро" се опита да я представи с някои примери, изглеждащи достоверно.
и предложението на "бай Киро" беше за въвеждане на "принципа на солидарност" и в достъпа до правосъдие, като основна функция на държавата.
говори се за това че парите в настоящата система изключително много се отдалечават от основната си функция - да измерят икономическите човешки отношения
отношенията от типа: аз на тебе, ти на мене
тази основна разменна функция между другото е в остро противоречие със самото понятие "лихва"
"лихвата" идва и се оправдава с т нар "цена на придобиване на капитал"
както и да е
стана много философско
но според е ясно че сегашната система, основана на КАПИТАЛ и СТРЕМЕЖ КЪМ ПЕЧАЛБА ни докара до следните факти които всеки може да провери:
моля направете собствено разследване и черпете информация от официалните правителствени сайтове по следните ключови думи и изрази "global oil(gas) proved reserves" "global oil consumption" "IQ and birth rates" "global population growth"
"global gross domestic product" "non-petrol agriculture capacity" "weapons as percentage of world trade transactions"
Ще установите следните данни официални данни:
1. След като разделите резервите от петрол на това което харчим за 1 година ще видите че резерви от петрол има за 45 години. Резерви от газ има за 60 години.
2. Съвременното земеделие използва към 10 единици петролна енергия + слънце да произведе 1ца хранителна енергия. Понеже използването на петрол(т.е. производство на изкуствени торове) води до много големи добиви, то произвеждаме много по-голямо количество храни, отколкото бихме могли ако цялата хранителна индустрия се уповава само на слънце. От друга страна само икономика, уповаваща се на слънцето и възобновяеми източници на енергия би била ВЪЗОБНОВИМА.
3. Обработваемите площи на Земята са краен брой! И те са почти напълно оползотворени в САЩ и другите страни най-големи износителки на храни (най големи спонсори на растежа на населението
4. Един разумен подход към земеделието показва че една възобновима икономика би могла да поддържа на земята около 2 млрд души
5. Очевиден е извода че петролът и газта все някога ще свършат (и след хиляда години да е и аз да не мога да смятам, или да лъжат правителствата) все някога ще свърши, това е очевидно, колкото това че аз ще умра някога си.
6. Очевиден е извода че само икономика построена върху възобновима енергия би била годна да просъществува безкрайно във времето.
7. Следователно има около 5 млрд души на земята население, които са "излишни" - 5 млрд души, рожба на печалбата от петрола, на печалбата от хранителната индустрия, на жаждата за печалба на КАПИТАЛА. Капитализмът и стремежа към печалба водят до прекомерен растеж - това е туморен растеж, както раковите клетки растат.
8. Ако се проведе масирана образователна кампания сред 7те млрд човешко население сравнително лесно би могло хората сами да се ограничат да раждат по 1 дете. Просто вие как ще имате 3 деца след като всичките ви комшии ви сочат с пръст обвинително!
9. Но това не се прави! Вместо това в момента половината от световните търговски парични транзакции са формирани от сделки с оръжия. Просто защото е неизбежно 5 млрд души да "изчезнат". Но вместо това да стане по хубавия начин, чрез оповестяване на проблема, информиране, образование, премахване на социалните помощи за 2ро дете и прочее, който не би донесъл печалба, се прави нещо друго.
10. Честито! Вашия стремеж към печалба ще ви направи свидетели на Третата световна война. Това ще се случи по време на ВАШИЯ ЖИВОТ. След 20-30 години. (вижте пак кога свършва петрола)
тук не говорим за народопсихолгия, хора!
не говорим за бай Киро
говорим за елементарно деление
резерви от петрол делено на годишна консумация е равно на брой години с петрол.
може би не ми вярвате, а?
а вярвате ли че 2*2 прави 4?
и е ясно, че БЕЗПЛАТЕН адвокат е използвано за предизвикване на интерес
а смисъла е улеснен достъп до адвокат, разбирай до правосъдие
логиката на необходимостта от промяна "бай Киро" се опита да я представи с някои примери, изглеждащи достоверно.
и предложението на "бай Киро" беше за въвеждане на "принципа на солидарност" и в достъпа до правосъдие, като основна функция на държавата.
говори се за това че парите в настоящата система изключително много се отдалечават от основната си функция - да измерят икономическите човешки отношения
отношенията от типа: аз на тебе, ти на мене
тази основна разменна функция между другото е в остро противоречие със самото понятие "лихва"
"лихвата" идва и се оправдава с т нар "цена на придобиване на капитал"
както и да е
стана много философско
но според е ясно че сегашната система, основана на КАПИТАЛ и СТРЕМЕЖ КЪМ ПЕЧАЛБА ни докара до следните факти които всеки може да провери:
моля направете собствено разследване и черпете информация от официалните правителствени сайтове по следните ключови думи и изрази "global oil(gas) proved reserves" "global oil consumption" "IQ and birth rates" "global population growth"
"global gross domestic product" "non-petrol agriculture capacity" "weapons as percentage of world trade transactions"
Ще установите следните данни официални данни:
1. След като разделите резервите от петрол на това което харчим за 1 година ще видите че резерви от петрол има за 45 години. Резерви от газ има за 60 години.
2. Съвременното земеделие използва към 10 единици петролна енергия + слънце да произведе 1ца хранителна енергия. Понеже използването на петрол(т.е. производство на изкуствени торове) води до много големи добиви, то произвеждаме много по-голямо количество храни, отколкото бихме могли ако цялата хранителна индустрия се уповава само на слънце. От друга страна само икономика, уповаваща се на слънцето и възобновяеми източници на енергия би била ВЪЗОБНОВИМА.
3. Обработваемите площи на Земята са краен брой! И те са почти напълно оползотворени в САЩ и другите страни най-големи износителки на храни (най големи спонсори на растежа на населението
4. Един разумен подход към земеделието показва че една възобновима икономика би могла да поддържа на земята около 2 млрд души
5. Очевиден е извода че петролът и газта все някога ще свършат (и след хиляда години да е и аз да не мога да смятам, или да лъжат правителствата) все някога ще свърши, това е очевидно, колкото това че аз ще умра някога си.
6. Очевиден е извода че само икономика построена върху възобновима енергия би била годна да просъществува безкрайно във времето.
7. Следователно има около 5 млрд души на земята население, които са "излишни" - 5 млрд души, рожба на печалбата от петрола, на печалбата от хранителната индустрия, на жаждата за печалба на КАПИТАЛА. Капитализмът и стремежа към печалба водят до прекомерен растеж - това е туморен растеж, както раковите клетки растат.
8. Ако се проведе масирана образователна кампания сред 7те млрд човешко население сравнително лесно би могло хората сами да се ограничат да раждат по 1 дете. Просто вие как ще имате 3 деца след като всичките ви комшии ви сочат с пръст обвинително!
9. Но това не се прави! Вместо това в момента половината от световните търговски парични транзакции са формирани от сделки с оръжия. Просто защото е неизбежно 5 млрд души да "изчезнат". Но вместо това да стане по хубавия начин, чрез оповестяване на проблема, информиране, образование, премахване на социалните помощи за 2ро дете и прочее, който не би донесъл печалба, се прави нещо друго.
10. Честито! Вашия стремеж към печалба ще ви направи свидетели на Третата световна война. Това ще се случи по време на ВАШИЯ ЖИВОТ. След 20-30 години. (вижте пак кога свършва петрола)
тук не говорим за народопсихолгия, хора!
не говорим за бай Киро
говорим за елементарно деление
резерви от петрол делено на годишна консумация е равно на брой години с петрол.
може би не ми вярвате, а?
а вярвате ли че 2*2 прави 4?
- glasotnaroda
- Потребител
Ммм, дааа, някой иска да накара другите да се замислят върху някой неща
- sisi19
- Потребител
Бай Киро - в Русия съм, в Русия съм. То се предполагаше, че си с леви убеждания, ама аз на върл комунист съм тръгнал гледна точка да показвам . Тези демагогии, от къде полуистини къде верни неща си ги остави за кръчмето с дружките.
Ех...кога ли всеки ще започне да гледа собственият си бизнес в България и да разбира само от него....а не всеки да разбира от на другия работата, вместо от своята....
Лека Кире и поздрави в кръчмето. Довечера може да коментирате края на ЕС и причините за това
Ех...кога ли всеки ще започне да гледа собственият си бизнес в България и да разбира само от него....а не всеки да разбира от на другия работата, вместо от своята....
Лека Кире и поздрави в кръчмето. Довечера може да коментирате края на ЕС и причините за това
- nksuccess
- Потребител
Аз съм хомосексуален близо 30 годишен мъж - няма да оставя поколение!
Всъщност аз съм туморна клетка
Всъщност 5 от 7 читатели на този форум сме туморни клетки.
Всъщност лечението значи да се опитаме да направим една икономика без петрол, където малко на брой млади хора, ще се опитат да осигурят достоен живот и достойна смърт на нас - остаряващите, искащи петрол за храна, искащи пенсия туморни клетки.
Моето лично решение, което искам да пропагандирам сред вас е връщането на село.
Да - в момента аз се подготвям към това да гледам 5 кокошки, 2 овце, агънце, прасенце, малко домати, чушки, боб - в къщата на баба и дядо на село.
Единственото нещо, което ще се постарая да запазя е достъпът до интернет.
Имам около 5 дка двор на село.
Не знам в България обработваемите земи колко население биха изхранили - всъщност нашето население е паднало на нивата от 1960 година.
Хммм, ами милиардите от Китай и Индия, Африка - те зависими ли са от САЩ за пшеница и царевица? Тяхната обработваема площ би ли стигнала?
Ами Русия, чиито обширни степи са най близо до претъпканите планини от Индия и Китай?
Не искам да си защитавам градинката с оръжие.
И НЯМА ДА ГО НАПРАВЯ
Но не знам за Русия!
и не знам колко бежанци ще дойдат в България, търсейки просто 1дка за оризище.
Всъщност аз съм туморна клетка
Всъщност 5 от 7 читатели на този форум сме туморни клетки.
Всъщност лечението значи да се опитаме да направим една икономика без петрол, където малко на брой млади хора, ще се опитат да осигурят достоен живот и достойна смърт на нас - остаряващите, искащи петрол за храна, искащи пенсия туморни клетки.
Моето лично решение, което искам да пропагандирам сред вас е връщането на село.
Да - в момента аз се подготвям към това да гледам 5 кокошки, 2 овце, агънце, прасенце, малко домати, чушки, боб - в къщата на баба и дядо на село.
Единственото нещо, което ще се постарая да запазя е достъпът до интернет.
Имам около 5 дка двор на село.
Не знам в България обработваемите земи колко население биха изхранили - всъщност нашето население е паднало на нивата от 1960 година.
Хммм, ами милиардите от Китай и Индия, Африка - те зависими ли са от САЩ за пшеница и царевица? Тяхната обработваема площ би ли стигнала?
Ами Русия, чиито обширни степи са най близо до претъпканите планини от Индия и Китай?
Не искам да си защитавам градинката с оръжие.
И НЯМА ДА ГО НАПРАВЯ
Но не знам за Русия!
и не знам колко бежанци ще дойдат в България, търсейки просто 1дка за оризище.
- glasotnaroda
- Потребител
Eй, Керелов , спри се бе човече.
-
Melly - Старши потребител
Ако наистина отидеш да си копаш 5-те декара на село( дано няма интернет) ще направиш добро на себе си и на посетителите във форума.
- nksuccess
- Потребител
Алооуу, туморната клетка-хомосексуалистчето-30 годишното, от теб по-зле в този форум никой не е. Какви ги говоря - никой даже и не те наближава! А сме виждали много и всякакви тук...
п.п. Баси работата
п.п. Баси работата
Не страдам от психично разстройство-наслаждавам му се:)
- sansan
- Младши потребител
Промишленото производство на петрол започва от Пенсилвания САЩ
забравих името на компанията, но се сещам за собственика
РОКФЕЛЕР
В момента целия свят е свързан парично чрез Специалните права на Тираж(СПТ) на Международния валутен фонд. (разбирай специално право да печатам пари)
СПТ се инжектира в икономиките чрез правителствата и централните банки, но има лихва от 3.5%
лихвата на СПТ е официално оповестена на официалния сайт на МВФ.
Ако не искат СПТ и искаш собствени независими пари следват санкции от Световната Търговска Организация.
В момента мисля че ХАИТИ и РУАНДА са изключени от МВФ - те са банкрутирали вече. техните ресурси са абсолютно изчерпани, а размножилото се население умира от глад.
Тоест ние дължим лихва за всички нови пари.
а новите пари трябват за "растежа" - нали има повишаване на произведените стоки и услуги (т.е. още повече потребление на петрол)
а лихвата дето я дължим просто ни задължава да направи още повече "растеж"
и така докато свърши петрола - а това значи БАНКРУТ
вижте ХАИТИ И РУАНДА - те вече банкрутираха.
Замислете се за натъпкания ЛОНДОН!
Милиони живеещи в една къща с 10 човека и 5 квадрата двор
Милиони искащи евтиния боб по 40п (ПЕТРОЛ)
Тази система ще банкрутира.
Дори да си на село в Англия - в провинцията - ти гледаш ли домати в градинката?
Или отпрашваш с колата до ТЕСКО?
Погледнете в уикипедия страницата на Международния Валутен фонд
Вижте оцветените в зелено държави които участват! ТОВА Е ЦЕЛИЯ СВЯТ, който дължи лихви за техните СПТ
Погледнете мааалките сиви петънца. В мексиканския залив - ХАИТИ
В най-източната част на африка - горе - север - Руанда ако не се лъжа
В Китай - там близо до Япония едно петънце
и малко по-долу едни островчета.
Там вече е налице банкрутът.
Май в същите райони има някакви граждански войни, някакви печалби от търговия с оръжия, някакви хуманитарни доставки от САЩ и ООН, някакви фондации раздават ваксини
забравих името на компанията, но се сещам за собственика
РОКФЕЛЕР
В момента целия свят е свързан парично чрез Специалните права на Тираж(СПТ) на Международния валутен фонд. (разбирай специално право да печатам пари)
СПТ се инжектира в икономиките чрез правителствата и централните банки, но има лихва от 3.5%
лихвата на СПТ е официално оповестена на официалния сайт на МВФ.
Ако не искат СПТ и искаш собствени независими пари следват санкции от Световната Търговска Организация.
В момента мисля че ХАИТИ и РУАНДА са изключени от МВФ - те са банкрутирали вече. техните ресурси са абсолютно изчерпани, а размножилото се население умира от глад.
Тоест ние дължим лихва за всички нови пари.
а новите пари трябват за "растежа" - нали има повишаване на произведените стоки и услуги (т.е. още повече потребление на петрол)
а лихвата дето я дължим просто ни задължава да направи още повече "растеж"
и така докато свърши петрола - а това значи БАНКРУТ
вижте ХАИТИ И РУАНДА - те вече банкрутираха.
Замислете се за натъпкания ЛОНДОН!
Милиони живеещи в една къща с 10 човека и 5 квадрата двор
Милиони искащи евтиния боб по 40п (ПЕТРОЛ)
Тази система ще банкрутира.
Дори да си на село в Англия - в провинцията - ти гледаш ли домати в градинката?
Или отпрашваш с колата до ТЕСКО?
Погледнете в уикипедия страницата на Международния Валутен фонд
Вижте оцветените в зелено държави които участват! ТОВА Е ЦЕЛИЯ СВЯТ, който дължи лихви за техните СПТ
Погледнете мааалките сиви петънца. В мексиканския залив - ХАИТИ
В най-източната част на африка - горе - север - Руанда ако не се лъжа
В Китай - там близо до Япония едно петънце
и малко по-долу едни островчета.
Там вече е налице банкрутът.
Май в същите райони има някакви граждански войни, някакви печалби от търговия с оръжия, някакви хуманитарни доставки от САЩ и ООН, някакви фондации раздават ваксини
- glasotnaroda
- Потребител
Тоя ако е у ред, аз съм тракторист!
Абе пич, ти осъзнаваш ли изобщо какви ги бръщолевиш? Осъзнаваш ли се колко си ограничен? /ако не си ненормален де, което е по-вероятното/
И като ти свърши петролът след 50 години какво ще стане? Ти наясно ли си, че след 50 години хората може да живеят и на други планети? /или пък може да си доставяме енергийни източници от други планети/ ... всичкото това примерно ти го казвам ...
А като факти ще ти кажа само, че на земята има възобновяеми източници на енергия, стигащи за задоволяване на потребностите не за 7 милиарда души, а за 777 милиарда ...
Хаити и Руанда били зле - ами те там не могат да пишат - как да са? Като не са се развивали какво са им виновни другите - човекът е като другите животни - оцелява по-приспособимият индивид ... елементарни закони на природата ... тя Земята си знае работата
Ама какво ли се занимавам и аз с простотии да ти обяснявам ...
Абе пич, ти осъзнаваш ли изобщо какви ги бръщолевиш? Осъзнаваш ли се колко си ограничен? /ако не си ненормален де, което е по-вероятното/
И като ти свърши петролът след 50 години какво ще стане? Ти наясно ли си, че след 50 години хората може да живеят и на други планети? /или пък може да си доставяме енергийни източници от други планети/ ... всичкото това примерно ти го казвам ...
А като факти ще ти кажа само, че на земята има възобновяеми източници на енергия, стигащи за задоволяване на потребностите не за 7 милиарда души, а за 777 милиарда ...
Хаити и Руанда били зле - ами те там не могат да пишат - как да са? Като не са се развивали какво са им виновни другите - човекът е като другите животни - оцелява по-приспособимият индивид ... елементарни закони на природата ... тя Земята си знае работата
Ама какво ли се занимавам и аз с простотии да ти обяснявам ...
- inspectora
- Активен потребител
да, бе как не се сетих
че до 50 години около 3 млрд души ще живеят на марсианската колония
успокоих се
как може да съм толкоз тъп
ето чудесен пример как ние не разбираме какво значи 2% растеж годишно, не разбираме какво значи експонента, не разбираме от елементарна математика!
Аз се имах за математик, но си признавам, че И АЗ НЕ СЕ ЗАМИСЛЯХ.
НЕКА СМЯТАМЕ!
2% растеж представлява удвояване на количеството за 26 години, ама айде да речем че е за 30 години, и да речем че почваме да горим нефт от 1900 година
И ПРЕДСТАВИ СИ ЧЕ КАТО ПО ЧУДО В АНТАРКТИДА ОТКРИЕМ 3 ПЪТИ ПОВЕЧЕ НЕФТ ОТКОЛКОТО СМЕ ЗНАЕЛИ ЧЕ ИМА НА ПЛАНЕТАТА. това което сме знаели че го има се състои от изгореното до момента плюс резервите
ето схема:
1900-1930 х галона нефт
1930-1960 2х галона нефт
1960-1990 4х галона нефт
1990-2020 8х галона нефт и имаме 8х резерви за които знаем тоест изхабили сме половиния нефт
-----------------
общо изхарчени 15х галона нефт и имаме 8х резерви целия нефт в света за който знаем е 23х
О ЧУДО в АНТАрктика откриваме през 2020 69х нефт! три пъти повече от откритото досега в цялата човешка история - но от 1960г насам всъщност няма открито нито едно голямо находище. както и да е ЧУДОТО СТАВА! я да видим, общия ни запас е 8х плюс 69х е равно на 77х
2020-2050 16х остават 77-16=61
2050-2080 32х остават 61-32= 29
2080-2110 64х БАНКРУТ ние имаме само 29х
елементарната схема показва че ако чудото се случи и в антарктика открием 3 пъти повече нефт отколкото е открит през цялата човешка история досега то той ще ни стигне за...60 години!
петрола ще ни стигне за 45 години както казах но само ако имаме 0% растеж, а ние имаме 2 цяло и нещо (за да си платим лихвите от СПТ на МВФ)
и ти , дето говориш за проекти от космоса
хахаха!
Какво ни трябва за да отидем в космоса! НЕФТ!
и какво ще дирим в космоса по дяволите! НЕФТ е биоорганичен продукт!
Метан (природен газ демек) има на....ЮПИТЕР!
иначе спокойно
Ние ще отидем на юпитер да си вземаме газ
колко практично и разумно и напълно реално
най вероятно ще отидем с откритите залежи от антарктика които ще са 3 пъти по големи от всички за които човечеството е знаело
само че: от 1960 година насам не е открито никакво голямо находище позволяващо добив на евтин петрол. Откритите находища са малки и добива е скъп! От 1960 година насам всички световни учени, геолози, компании, сателити, ЦРУ и кой ли не търси само едно нещо - ПЕТРОЛ!
не са открили!
но иначе, спокойно
нас ни чака съкровището от Антарктика и ще се спасим
соларните панели и вятърни генератори като единствена алтернатива реално предложена досега от науката (надяваме се че нарочно държат в тайна някой проект ама надали) са икономически абсурд!
ако в условията на свободен пазар инвестираш в тази технология, най накрая ще ти излезе че по добре да си държиш парите на депозит в банката и от лихвата да си плащаш тока от петрол
затова инвестициите се субсидират от еврофонд, от държавата
което е пренасочване на данъци от граждани в ръцете на капиталисти
което в никакъв случай не бих казал че е свободен пазар - субсидиране и свободен пазар са взаимоизключващи се понятия и субсидирането изкривява изключително много нещата
иначе пред обществото се говори за "енергийни пазари" оле мале! хаахха!
нищо! нищо! нищо не сме измислили, а сме заточени също като бактерии в запушена епруветка над пламъка и не можем да излезем! и политиците го знаят и не ни го казват, а тихомълком ви вземат парите за да станат определени хора собственици на новите соларни панели и вятърни генератори и това в ЕС, в останалите страни тия същите хора раздават оръжия. по-точно продават оръжия!
Вървиии, народеее, възродеееенииии!
Да, луд съм!
Абсолютно луд!
че до 50 години около 3 млрд души ще живеят на марсианската колония
успокоих се
как може да съм толкоз тъп
ето чудесен пример как ние не разбираме какво значи 2% растеж годишно, не разбираме какво значи експонента, не разбираме от елементарна математика!
Аз се имах за математик, но си признавам, че И АЗ НЕ СЕ ЗАМИСЛЯХ.
НЕКА СМЯТАМЕ!
2% растеж представлява удвояване на количеството за 26 години, ама айде да речем че е за 30 години, и да речем че почваме да горим нефт от 1900 година
И ПРЕДСТАВИ СИ ЧЕ КАТО ПО ЧУДО В АНТАРКТИДА ОТКРИЕМ 3 ПЪТИ ПОВЕЧЕ НЕФТ ОТКОЛКОТО СМЕ ЗНАЕЛИ ЧЕ ИМА НА ПЛАНЕТАТА. това което сме знаели че го има се състои от изгореното до момента плюс резервите
ето схема:
1900-1930 х галона нефт
1930-1960 2х галона нефт
1960-1990 4х галона нефт
1990-2020 8х галона нефт и имаме 8х резерви за които знаем тоест изхабили сме половиния нефт
-----------------
общо изхарчени 15х галона нефт и имаме 8х резерви целия нефт в света за който знаем е 23х
О ЧУДО в АНТАрктика откриваме през 2020 69х нефт! три пъти повече от откритото досега в цялата човешка история - но от 1960г насам всъщност няма открито нито едно голямо находище. както и да е ЧУДОТО СТАВА! я да видим, общия ни запас е 8х плюс 69х е равно на 77х
2020-2050 16х остават 77-16=61
2050-2080 32х остават 61-32= 29
2080-2110 64х БАНКРУТ ние имаме само 29х
елементарната схема показва че ако чудото се случи и в антарктика открием 3 пъти повече нефт отколкото е открит през цялата човешка история досега то той ще ни стигне за...60 години!
петрола ще ни стигне за 45 години както казах но само ако имаме 0% растеж, а ние имаме 2 цяло и нещо (за да си платим лихвите от СПТ на МВФ)
и ти , дето говориш за проекти от космоса
хахаха!
Какво ни трябва за да отидем в космоса! НЕФТ!
и какво ще дирим в космоса по дяволите! НЕФТ е биоорганичен продукт!
Метан (природен газ демек) има на....ЮПИТЕР!
иначе спокойно
Ние ще отидем на юпитер да си вземаме газ
колко практично и разумно и напълно реално
най вероятно ще отидем с откритите залежи от антарктика които ще са 3 пъти по големи от всички за които човечеството е знаело
само че: от 1960 година насам не е открито никакво голямо находище позволяващо добив на евтин петрол. Откритите находища са малки и добива е скъп! От 1960 година насам всички световни учени, геолози, компании, сателити, ЦРУ и кой ли не търси само едно нещо - ПЕТРОЛ!
не са открили!
но иначе, спокойно
нас ни чака съкровището от Антарктика и ще се спасим
соларните панели и вятърни генератори като единствена алтернатива реално предложена досега от науката (надяваме се че нарочно държат в тайна някой проект ама надали) са икономически абсурд!
ако в условията на свободен пазар инвестираш в тази технология, най накрая ще ти излезе че по добре да си държиш парите на депозит в банката и от лихвата да си плащаш тока от петрол
затова инвестициите се субсидират от еврофонд, от държавата
което е пренасочване на данъци от граждани в ръцете на капиталисти
което в никакъв случай не бих казал че е свободен пазар - субсидиране и свободен пазар са взаимоизключващи се понятия и субсидирането изкривява изключително много нещата
иначе пред обществото се говори за "енергийни пазари" оле мале! хаахха!
нищо! нищо! нищо не сме измислили, а сме заточени също като бактерии в запушена епруветка над пламъка и не можем да излезем! и политиците го знаят и не ни го казват, а тихомълком ви вземат парите за да станат определени хора собственици на новите соларни панели и вятърни генератори и това в ЕС, в останалите страни тия същите хора раздават оръжия. по-точно продават оръжия!
Вървиии, народеее, възродеееенииии!
Да, луд съм!
Абсолютно луд!
- glasotnaroda
- Потребител
Глас народен - глас божи !
Какво не му харесвате на човека? Изнесената академична справка е съпоставима с научните открития в бъдещето! Правилно са посочени резултатите с препоръки за попълнения, изпълнение и предпазване от банкрут! Който е недоволен - при бай Кире на нивата ! Мазолите създадени от допира с мотиката, са показателна предпоставка за творческия прогрес на нацията ни ! Е, друго си е на 37 % банково участие - така всяка вечер се прибираш у дома си с 200 000 лв. Е, ... ако имаш опора в семейството де ... !
Какво не му харесвате на човека? Изнесената академична справка е съпоставима с научните открития в бъдещето! Правилно са посочени резултатите с препоръки за попълнения, изпълнение и предпазване от банкрут! Който е недоволен - при бай Кире на нивата ! Мазолите създадени от допира с мотиката, са показателна предпоставка за творческия прогрес на нацията ни ! Е, друго си е на 37 % банково участие - така всяка вечер се прибираш у дома си с 200 000 лв. Е, ... ако имаш опора в семейството де ... !
- leonardos
- Потребител
абе баце, сметни, мола те, запасите от каменни въглища, че се замислих... и не само, ами.... притесних се...
ей, "смело сърце", много досаден стана.
п.с. според сина ми, до десет години нито една кола няма да се движи по пътищата, всичко ще е летящо. и защо не!? сещам се за капитан Немо и той е бил фантастика... някога...
ей, "смело сърце", много досаден стана.
п.с. според сина ми, до десет години нито една кола няма да се движи по пътищата, всичко ще е летящо. и защо не!? сещам се за капитан Немо и той е бил фантастика... някога...
http://www.youtube.com/watch?v=CZo12LIWqYw
-
satir - Активен потребител
искам да попитам възможно ли да търсят роднни(майка,баща)и да ги карат те да плащат или да изземват имущество(за потребитеслки кредит) когато не си връщаш заема?А и нямаш никакво имущество или поръчители?
Благодаря за отговора
Благодаря за отговора
- yanislava
- Нов потребител
yanislava написа:искам да попитам възможно ли да търсят роднни(майка,баща)и да ги карат те да плащат или да изземват имущество(за потребитеслки кредит) когато не си връщаш заема?А и нямаш никакво имущество или поръчители?
Благодаря за отговора
Ти на колко години си? Имаш ли 18 навършени? При родителите си ли живееш? Как взе парите? Имаш ли някакви доходи или имущество, с които да покриваш главницата?
- leonardos
- Потребител
При така поставената тема според мен отговора е следния: адвокатът взема от шефа такса според материалния интерес, независимо дали печели делото или не, а ако после му дойде някой като бай Киро му помага за без пари и после си ги събира от държавата в случай че НП падне. Стига колеги, чели сме го в учебниците по право - според мен адвокатът трябва да работи и pro bono, но наистина само в случаите, когато прецени, че не злоупотребяват с труда му.
- svetliq
- Младши потребител
Всички сме Бай Киревци . Просто го осъзнаваме когато посетим авто сервиза или място където нашата некомпетентност се експлоатира и е напълно възможно цената на извършената услуга да е определена на базата на критерии различен от законната методика . Адвокатските такси и хонорари скочиха на базата на правителствените действия , което за мен е скрита форма на социална дискриминация . нито хазната се напълни нито качеството на юридическите услугите се повиш и.
- rashko
- Потребител
Предполагам за всичко е виновнса кака Сийка, която промени преоритетите на Киро и с перманентното вмешателство в личното му протранство успя да предизвика свръх дефицит в оскъдния семеен бюджет. Притиснат от обстоятелствата той проявява леки симптоми на депресия и моментните изблици на агресия лекува с безценната течност дестилирана в безмитната зона в задния двор на комшията отгоре. Безплатният личен лекар предлага ползването на аналгетици за главоболието на бай Киро защото и най широкоскроеният наш сънародник не би и допуснал да потърси специаизирана помощ. За това и поради липса и на безплатни пътеки бай Киро се е оплел в лабиринта на родната мизерия и единственото успокоение е масовата картина на себеподобни на бсякъде около него.
- rashko
- Потребител
59 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
|
|