Здравейте!
Бих искал да помоля за съвет относно следния казус: работих във фирма и получавах възнаграждение заплата + % от оборота съответно на 5-то и 20-то число от месеца. Осигуряваха ме не сума по-ниска от заплатата ми, а също така и получаването на % не е вписано в трудовия договор. Четири месеца след назначаването ми пуснах едномесечно предизвестие за напускане като се договорихме да напусна на 15тия ден вместо да чакаме да изтекат 30. След като напуснах в средата на миналия месец, съответно, в началото на този очаквах да получа полагащото ми се възнаграждение за отработените 15 дни, а също така в края на този месец и % за тези 15 дни. Проблемът е, че работодателят отказва да ми изплати възнагражението под предлог, че тези пари оставали за покриване на евентуални липси при ревизия, което не е упоменато никъде в договора. Има ли законов срок, в който трябва да бъде извършена ревизия след напускането на работник? Също така имат ли право да удържат тези пари при положение, че това не е упоменато в трудовия договор? Има ли срок, в който работодателят трябва да бъдат изплатени всички полагащи се възнаграждения на напуснал работник и какъв е той?
Предварително благодаря!
- Дата и час: 25 Ное 2024, 19:34 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Изплащане на възнаграждение след напускане
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Изплащане на възнаграждение след напускане
Не можете да претендирате за никаква сума,различна от записаната в трудовия ви договор.
- vanila_ce
- Потребител
Благодаря В такъв случай аз все пак не съм получил все още и сумата по договора...Законно ли е удържането за ревизия, без да е ясно кога всъщност ще бъде тази ревизия? И какъв е срокът за изплащането на възнаграждение при такива случаи?
- tocaciii
- Нов потребител
Сумата по договора ви се дължи и трябва да бъде изплатена на датата, на която се изплащат заплатите на останалия персонал.Освен това ви се дължи и обезщетение за неползван отпуск ,ако имате такъв,пропорционално на времето,което сте работили във фирмата.Нямат право да ви удържат никакви суми,било за "ревизии"или нещо друго.Ако не изпълнят това им обяснете,че ще сезирате инспекцията по труда.
- vanila_ce
- Потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|