Здравейте,
извинявам се предварително ако темата ми не е за тук, не съм юрист, но имам нужда от компетентен съвет...
Накратко проблема: с жена ми и детето ни живеем в апартамент, собственост на родителите на жена ми. Да уточня- живеем на семейни начала, но детето съм го признал, както и да е- за мен това е семейство...
Жилището беше взето със заем, който около 2.5 години плащахме и ние е жена ми. След това поради някои неразбирателства заема продължиха да изплащат "сватята", а ние продължихме да живеем в жилището като си плащахме сметки и т.н. Освен това направих и някои ремонти и подобрения по жилището. За определен период тук живя и един приятел, който ни помагаше със сметките и сума за наем, която бяхме доворили (т.е. аз) за да пооправим жилището.
Договор за наем с родителите на жена ми нямам подписан.
В последно време станаха доста скандали, "тъща" ми има претенции към мен да и плащам наем и определя някакви суми.
Въпросите ми са:
1. Може ли да имат някакви претенции със задна дата (във вид на пропуснат наем) към мен при условие, че нямам договор? И че живея при дъщеря и и собственото ни дете, които нямат нищо против това?
2. Парите, които моя приятел живял при нас даваше на мен и жена ми за да оправяме жилището и да плащаме определен период и заема по жилището- може ли да имат претенции към тях? Естестено и с моя приятел няма договор и т.н.
3. Ако иска да ме изгони какво по-точно може да ми направи?
4. Имайки предвид, че си пазя бележките за всички платени сметки и касови бележки за направените ремонти по тяхното жилище- може ли аз да имам претенции да ми възстановят това или то да е равносилно на евентуален наем за това време?
5. Майката на жена ми е неуравновесен и прост човек. Изпада в истерии, говори вулгарно и псува, обижда и крещи на висок глас. Общо взето може ли да направя някакви постъпления за нейната нередовност и ако да- какви?
предварително благодаря:
искрено ваш:
ФГ
- Дата и час: 29 Ное 2024, 06:35 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Молба за съвет при претенции за наем за отминал вече период
|
|
12 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Молба за съвет при претенции за наем за отминал вече период
над 50 прегледа и нито един ред...?
- blackthrone
- Нов потребител
Задал си 5 въпроса, всеки от които струва минумум по 20 лв. при устна консултация. Никой не е длъжен да ти отговаря.
- donchev
- Потребител
ами някой ако има желание да каже и ще се разберем
- blackthrone
- Нов потребител
1.Може и да може.
2.Не
3.Може да те изгони, да ви изгони, но може и да не може заради подобренията...
4.Бележките за платени сметки, които вие сте направили....сам си отговорете, за ремонтите-точка 3.
5."Общо взето може ли да направя някакви постъпления? за нейната нередовност? и ако да- какви?"
Ако смятате, че има психически проблеми, определени лица могат да искат да се постави под запрещение.
Предполагам, че имота е съсобствен и на баща и, тоест "сватята" имат по 1/2 идеална част от апартамента. Разберете се с бащата на момичето.
Иначе по поставените ви въпроси може да се стигне повече от 3 дела( на теория). Затова ще се повторя -седнете и се разберете(с бащата), делата между роднини са най-гадни.
2.Не
3.Може да те изгони, да ви изгони, но може и да не може заради подобренията...
4.Бележките за платени сметки, които вие сте направили....сам си отговорете, за ремонтите-точка 3.
5."Общо взето може ли да направя някакви постъпления? за нейната нередовност? и ако да- какви?"
Ако смятате, че има психически проблеми, определени лица могат да искат да се постави под запрещение.
Предполагам, че имота е съсобствен и на баща и, тоест "сватята" имат по 1/2 идеална част от апартамента. Разберете се с бащата на момичето.
Иначе по поставените ви въпроси може да се стигне повече от 3 дела( на теория). Затова ще се повторя -седнете и се разберете(с бащата), делата между роднини са най-гадни.
Последна промяна nksuccess на 19 Мар 2010, 20:04, променена общо 1 път
- nksuccess
- Потребител
къде е в този филм жената, с която живеете т.е. дъщеря им. Тя какво казва по въпроса?
- berbo
- Младши потребител
Колеги, стига безплатни съвети! На този свят има и адвокати, които също издържат семейства, със или без брак.
- kalisto
- Младши потребител
До всички, които се правят на много важни пред човека: срамувам се, че се наричате "колеги"! Ако не можете да клъвнете пари, дори не си отваряте устата,а
? Затова ще стоите без клиенти и само ще си чешете езиците по форумите! За ваше сведение, аз не страдам от липса на клиенти, защото когато дам тук съвет на човека, ВИНАГИ след това той ми се обажда и МИ СТАВА КЛИЕНТ ЗА ВСИЧКО! Досега никой не се оплакал, че това, което съм го посъветвал, не е така! Ама съм завършил СУ, когато вие сте били все още само намерение на родителите си! Не сте ли чували - отначало ти ще работиш за името си, а после то за теб! Много сте далече още от тая работа! Който не е помирисвал съдебна зала и не е бил и на съдийското място, има много здраве! Толкоз - и това ви е много.
Уважаеми господине, ако горното Ви идва в повече, прескочете го. По вашите въпроси: трябва да уточним кой е длъжник или съдлъжник по заема, както и дали сте се задължили и Вие /или жената, с която живеете и чието дете сте припознали/като трето лице. Изясняването на този въпрос води отговорите на следващите Ви въпроси. За да не дразним некомпетентни хора като изказалите се по-горе и да им даваме повод да се упражняват на наш гръб, ако желаете, пишете на mamaleone1968@abv.bg за всичко, което Ви интересува. Успех!
? Затова ще стоите без клиенти и само ще си чешете езиците по форумите! За ваше сведение, аз не страдам от липса на клиенти, защото когато дам тук съвет на човека, ВИНАГИ след това той ми се обажда и МИ СТАВА КЛИЕНТ ЗА ВСИЧКО! Досега никой не се оплакал, че това, което съм го посъветвал, не е така! Ама съм завършил СУ, когато вие сте били все още само намерение на родителите си! Не сте ли чували - отначало ти ще работиш за името си, а после то за теб! Много сте далече още от тая работа! Който не е помирисвал съдебна зала и не е бил и на съдийското място, има много здраве! Толкоз - и това ви е много.
Уважаеми господине, ако горното Ви идва в повече, прескочете го. По вашите въпроси: трябва да уточним кой е длъжник или съдлъжник по заема, както и дали сте се задължили и Вие /или жената, с която живеете и чието дете сте припознали/като трето лице. Изясняването на този въпрос води отговорите на следващите Ви въпроси. За да не дразним некомпетентни хора като изказалите се по-горе и да им даваме повод да се упражняват на наш гръб, ако желаете, пишете на mamaleone1968@abv.bg за всичко, което Ви интересува. Успех!
- inesgerero
- Младши потребител
Много се радвам когато доскорошни помощник-нотариуси са пробили на адвокатското поприще и дори името им само работи за тях.
- donchev
- Потребител
Скъпи inesgerero, как да страдаш от липса на клиенти като при всеки обсъждан казус във форума, предоставяш адреса си за връзка / в краен случай, координати на някой друг колега /?!
- kalisto
- Младши потребител
kalisto написа:Колеги, стига безплатни съвети! На този свят има и адвокати, които също издържат семейства, със или без брак.
Е какъв съвет съм дал? Човека пита какво е възможно. Възможно е и на луната да се
кацне, ама това не означава, че ще го закарам там.
inesgerero
inesgerero написа:До всички, които се правят на много важни пред човека: срамувам се, че се наричате "колеги"! Ако не можете да клъвнете пари, дори не си отваряте устата,а
inesgerero написа:За да не дразним некомпетентни хора като изказалите се по-горе и да им даваме повод да се упражняват на наш гръб, ако желаете, пишете на mamaleone1968@abv.bg за всичко, което Ви интересува. Успех!
Етичен кодекс на адвоката
чл.8
(3) Адвокатът не може да:
1. рекламира своята дейност;
2. прави сравнение с други адвокати относно качеството на адвокатската си работа, обема и успеха на практиката си, размера на адвокатското си възнаграждение;
Значи първо сме некомпетентни. После ламтим за пари.
Класика в жанра за по-възрастните колеги (кой ги е учил да говорят така не знам). Плюй конкуренцията, кажи че само гледа да вземе парата и накрая се самопредложи.
Голям смях
- nksuccess
- Потребител
Благодаря на всички отговорили и дали съвет.
На тези с финансовите претенции само ще кажа, че аз само питам информативно и до действия не се е стигнало. А когато това стане- такива като вас със сигурност няма да са от избора ми. Защото от такива като вас на обикновения човек му призлява от мисълта за правно-юридически услуги и най-честата асоциация е -главорез. Нищо лично към хората упражняващи професията, просто споделям.
Иначе за този с 20-те лева на въпрос- мога само да ви кажа, че получих устна консултация за около час -всичко общо за 20лв.
И мислех да споделя наученото във връзка с моя случай, но като гледам тези меркантилни реакции- няма да го направя! Аз съм инженер- ако ме попитате неща в моята област- ще ви кажа, но ако поискате да ви го направя- е тогава ще си платите. Та това е тънката разлика и още веднъж благодаря на юристите от този форум помогнали ми искрено и безкористно
На тези с финансовите претенции само ще кажа, че аз само питам информативно и до действия не се е стигнало. А когато това стане- такива като вас със сигурност няма да са от избора ми. Защото от такива като вас на обикновения човек му призлява от мисълта за правно-юридически услуги и най-честата асоциация е -главорез. Нищо лично към хората упражняващи професията, просто споделям.
Иначе за този с 20-те лева на въпрос- мога само да ви кажа, че получих устна консултация за около час -всичко общо за 20лв.
И мислех да споделя наученото във връзка с моя случай, но като гледам тези меркантилни реакции- няма да го направя! Аз съм инженер- ако ме попитате неща в моята област- ще ви кажа, но ако поискате да ви го направя- е тогава ще си платите. Та това е тънката разлика и още веднъж благодаря на юристите от този форум помогнали ми искрено и безкористно
- blackthrone
- Нов потребител
12 мнения
• Страница 1 от 1
|
|