Уважаеми дами и господа,
Ще изложа проблема,за който търся отговор тук . Знам че бихте могли да се включат повече професионалисти с различни мнения.
Проблема е следният:
Преди 10 месеца , по време на работа причиних неумишлена трудова злополука чиято жертва стана мой колега , който в момента не беше на работа . Предприятието в което работих пое издръжката за лечението на колегата ми който вече е в трудоспособност .
Преди няколко дни разбрах че колегата ми има намерение да повдигне граждански иск за вредите които съм му причинил . Бихте ли ми помогнали в решаването на този казус?
Става въпрос за 25% изгаряне , като в момента има останали някакви белези ,и момчето иска да си направи пластична корекция . Доколкото разбрах иска ще е за някаква сума от рода на 20000лв . Всички хора които бяха на работното място са свидетели че проишествието е станало неволно и наистина нелепо .
Въпросът ми е , какво да очаквам и има ли шанс да спечеля дело от такъв характер ?
Благодаря Предварително
- Дата и час: 25 Ное 2024, 19:47 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Моля за мнение по този казус . Благодаря
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Моля за мнение по този казус . Благодаря
не знам за вас какво означава изразът да спечеля такова дело
никой не може да ви даде отговор предварително
всичко се базира на доказателства а не се знае и какъв ще е искът
никой не може да ви даде отговор предварително
всичко се базира на доказателства а не се знае и какъв ще е искът
- boiko62
- Младши потребител
boiko62 написа:всичко се базира на доказателства а не се знае и какъв ще е искът
Вероятно ще е осъдителен.Не го виждам като установителен.
Иначе обикновено като "спечели делото" сигурно искът ще да бъде отхвърлен.
the_wings написа:роблема е следният:
Преди 10 месеца , по време на работа причиних неумишлена трудова злополука чиято жертва стана мой колега , който в момента не беше на работа
Ако внесете повечко яснота,може и да получите някой отговор на въпроса.
"Причиняването" става когато увредите някого,а не когато създадете условията за това.
Как тъй с изгаряне,като не го е имало на работа?Сигурно имате обяснение.Да не е бил "на върбата" през това време?
Не може да "причините" злополуката в негово отсъствие,освен ако от разстояние сте го увредили..
- svettoslav
- Активен потребител
svettoslav написа:Как тъй с изгаряне,като не го е имало на работа?Сигурно имате обяснение.Да не е бил "на върбата" през това време?
Не може да "причините" злополуката в негово отсъствие,освен ако от разстояние сте го увредили..
Е очевидно е бил там, но не е бил "на работа" в смисъл не е било в работно време на увредения - намирал се е там, но не по изпълнение на служебните си задължения - аз така го разбрах поне ...
- inspectora
- Активен потребител
Увредил съм го , Да ... Процента на изгаряне не е малък ... а относно това че не е бил на работа , става въпрос че беше на моето работно място в моето работно време , извън неговото работно време ...
Доказателства мисля че няма , на мястото бяхме само трима души.
Просто наистина ми стана интересно когато разбрах за решението му 10 месеца по-късно ... Просто ми дойде като изневиделица , а сумата не е малка .
Бихте ли били така добри да ми кажете в кой случай мога да изляза невинен ,най-доброто което мога да направя за да може да бъде отсъдено в моя полза .
Благодаря Отново
Доказателства мисля че няма , на мястото бяхме само трима души.
Просто наистина ми стана интересно когато разбрах за решението му 10 месеца по-късно ... Просто ми дойде като изневиделица , а сумата не е малка .
Бихте ли били така добри да ми кажете в кой случай мога да изляза невинен ,най-доброто което мога да направя за да може да бъде отсъдено в моя полза .
Благодаря Отново
- the_wings
- Нов потребител
the_wings написа:Доказателства мисля че няма , на мястото бяхме само трима души.
Вие двамата и още един сигурно..
Щото тук друго посочвате :
the_wings написа:Всички хора които бяха на работното място са свидетели че проишествието е станало неволно и наистина нелепо .
Пообърках се малко,ама както и да е .Важното е ,че :
Доказателства мисля че няма
Работодателят казвате, е платил.Но ако е поето само лечението,както казвате,може да претендира и обезщетение за неимуществени вреди директно от вас
- svettoslav
- Активен потребител
Извинявам се за грешката в числото на свидетелите .
Има ли някаква граница в обезщетението за което може да ме съди , и какво би станало ако ме осъдят а аз нямам как да дам парите (нямам собствено жилище , имам кола и то скъпа , но не е на мое име )
Мерси
Има ли някаква граница в обезщетението за което може да ме съди , и какво би станало ако ме осъдят а аз нямам как да дам парите (нямам собствено жилище , имам кола и то скъпа , но не е на мое име )
Мерси
- the_wings
- Нов потребител
Ами тези въпроси с адвоката ще трябва да ги обсъдиш.Възможно е да се посегне на колата.Много зависи от работодателя.Трябва да убедите пострадалия да насочи претенцията си към него именно като го мотивирате с това,че на Вас няма какво да Ви вземе и др. под.,че работодателят има средствата.В случая той може да насочи цялата си претенция към него,вкл. за болките,страданията,акое имал такива.Може да измъкне няколко хилядарки.Обстоятелствата" ще кажат".Може да прехвърлите колата още сега.Не е зле да го направите.Адвокатът трябва да Ви разясни,че този ход не е неатакуем,тъй като сделката вероятно ще е нищожна,но това са други въпроси,така или иначе.
Да съди работодателя!Това е най-доброто за Вас.
Да съди работодателя!Това е най-доброто за Вас.
- svettoslav
- Активен потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|