Браво на бай Киро ...
Обаче аз имам няколко въпроса към него:
1.Щом е "бай" и има щерка-студентка, то ще да е минимум около 50-те /да ме поправи ако греша/ ... Та бай Киро що си седя мирно и тихо и си беше доволен /а ако да е бил недоволен - още по зле, че е седял/ от бай Тошо, вместо да хване лопатата още на младини?
2.Бай Киро като е с ж.п.-техникум какава заплата иска да получава? /ами те Президентът и Премиерът получават по 2500 лева ... айде 3000 да са .../
Като иска бай Киро 7-800 лева - ами ще работи по 12-14 часа на ден ... /предните двама споменати с по 3000 лева заплати работят по 20 часа на ден - седем дни в седмицата .../
Но бай Кирето иска ако може така някаква работа дето да е 4-5 часа през ден да е зает ... да си ползва по 30 работни дни отпуск и т.н. - нали?
3.За бизнес нямал пари да започне - сметките му /дето са "елементарни - за третокласник"/ не излизали ...
Ами ако смята като третокласник - естествено, че няма да излязат /добре, че не са му излезли тея сметки, че тогава пък каква щеше да я прекара ... с тоя ж.п.-техникум ... щото то почне ли се веднъж бизнес и после стават сметките като за четвъртокласник - с тях как щеше да се справи .../
4.Той не бил учил "за това", ама идеите му били "блестящи" - то и малкото дете като се научи да ходи и си мисли, че е сътворило чудо! /нищо, че ония, дето "са учили за това", са го измислили преди столетия онова "блестящото" ... което в момента е "демоде" .../. Бай Киро когато е измислил интернета дали е знаел, че такова животно има от години и вече няма ниша?
5.Бай Киро май е забравил, че сме 2010г. /а не 1980г./ - да си бил загубел жилището щото не разбира от бизнес, а после аз да му плащам "жилищните нужди" ... ц-ц-ц ... Социална държава сме - бай Киро гладен няма да го оставя да умре /ама бай Киро боб не ще - тогава пък ще иска мръвка .../, ама да не си мисли, че и за подслона съм му длъжен ... /годината е 2010!!! Държавата е социална!!! ... доколкото може ... не е комунистическа друже - не бъркай щатовете/
6.Кирето не познавал честен човек - аз също не познавам такива друже ... Не знам как се получава все така, обаче всеки, с който имам някакъв бизнес, се опитва да ме цака /а обикновено аз "влизам с акъл", а ортака ми - с пари
... който и да е той .../. Да - казах
опитва ... Накрая като се разделим /заради "опитите" на ортака, упоменати преди малко/ и дръпна чертата ... все съм на плюс
/не че и ортака не е на плюс - да не си помисли някой нещо
... но да кажем е малко по-малко на плюс, отколкото щеше да е ако не беше правил от "опитите" си/ ... чудя се що ли един път не съм "от долу" ...
Та и на Леля Пена братчеда - разработил бил магазинчето, ама она го изгонила ... Я мен оти не ме гонят тъй? /май щото не съм толко гламав та знам как да наема гаражчето ... тъй, че ако ме изгонят един ден, да се радвам, че съм се отървал от бизнеса срещу печалбата от него за следващите 50 години напред
/
Та на бай Кире /или на леля Пена вече не помня чий братчед беше/ братчеда явно са правили от ония сметки - третокласните /па то се оказало, че трябвало с аритметика от четвърти клас да се работи .../
... та и бай Кире ... с "блестящите" "третокласни" "бизнес-идеи", може да си мисли, че са "блестящи" - ама той няма и как да си мисли друго, щото то това му е извън възприятията да знае, че съществуват и петокласни и шестокласни идеи
... той стигнал до ж.п.-техникума, знае, че имало и гимназии, предполага за съществуването на университети, ама хич и не може да възприеме, че имало и научни академии /примерно/ ... /дето има една приказка: ако бай Кире беше малко по-умен, щеше да проумее колко е прост всъщност ... но не е ... и си остава със заблудата, че е гений
/
Не може да се обясни на човек, на който не му стигат възприятията, че "не е достигнал върха" ... Все едно да се обясни на нормален човек, че със силата на мисълта могат да се местят предмети - ами няма как да стане това, мозъкът не го възприема ... Та и бай Кирето - как да му обясниш на горкия, че "блестящите" му идеи са измислени още преди да е роден ... и че съвсем не са блестящи
/сметките са ги направили хората много отдавна ... ама са използвали интеграли при пресмятането ... къде е тръгнал бай Кире със събиране и изваждане .../
6.Предпочитам да плащам по Х лева на ден, за да седи бай Киро у панделата /щото "добър и честен" не се съчетава с "беше", освен ако не е отишъл на небето/, отколкото да му плащам за "общинска квартирка" ... /щото имам "кирия" - килия 2 на 2 100% е по-евтина от боксонера от 20 кв.м.
- нали?/
Изводът е, че щом бай Киро е толкова "смотан", е по-добре да седи у панделата, за което аз да плащам, отколкото да му гледам нещастната вечно недоволна мутра по улиците ...