начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Безплатни адвокати за всички! Предизвикателството!

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Безплатни адвокати за всички! Предизвикателството!

Мнениеот Гост. » 15 Мар 2010, 21:17

Янева, поздравления :) - толкова живо повествование..

И защото се впечатлих, може ли още веднъж? Моля. :oops:

winnerbg написа:Колеги, смаян съм от това колко празни хора сте (подчертавам тези, които акцентират върху неправилния правопис на питащия). Ако един не толкова грамотен човек ви помоли да му съдействате и има готовност да си заплати услугата, сигурен съм, че ще си изпотрошите ръцете и краката да го обслужите и едва ли някой от вас ще седне да му обяснява, че е неграмотен. ЖАЛКО !!!

viewtopic.php?f=13&t=39568&p=383125#p383125
Гост.
Старши потребител

Мнениеот glasotnaroda » 15 Мар 2010, 21:45

Благодаря, за всички мнения!
Бай Киро отначало реши да потърси по-заплатена работа и въобще да напрегне сивото си вещество за да увеличи доходите си.
Скоро му хрумнаха около 10 блестящи идеи за бизнес - човек на зор, криза - разбира се че ще измисли нещо.
С радост взе да прави бизнес план за идеите си. Не беше учил това нещо, но всъщност това си бяха елементарни сметки за третокласник. Бай Киро имаше жп-техникум.
Скоро се отказа. След като проучи началния нужен капитал за всичките си идеи разбра, че единствения начин е да се опита да намери някоя банка за да заложи единственото си жилище и ако тя се съгласи. Като вкара лихвите в бизнес плана и....стана една тя.
Освен това реши той - ама аз живея в социална държава. Има социални помощи! Нека рискувам единственото си жилище - аз съм длъжен да започна бизнес. Нали това се очаква от мен? Чакай да проверя какво ще стане ако загубя едниственото си жилище - ще ми дадат ли общинско! Резултата от проверката и запитванията в агенцията за социално подпомагане вляха дълбок смут в душата му!
Угрижен той се прибра вкъщи и реши: ще търся съдружник с пари! После се замисли. Познава ли честен човек, който не би му откраднал идеята? Сети се за живия пример долу на гаражчето от входа един братчед на Леля Пена й го взе под наем и развъртя магазинче. Леля Пена като видя че бизнеса потръгна брутално изгони братчедчето си и взе наготово разработения бизнес.

Не - ще търси по-заплатена работа! Тия бизнеси не са за човек от неговия сой.
Бай киро прояви огромна активност и се запозна с всички предложения на пазара на труда. С учудване разбра че дори престижни работни позиции за младши юристи току що завършили започват около 500лв, някъде и по 300лв. Навсякъде даваха все същите - ниски заплати. Видя и две обяви за 4цифрени заплати - искаха 5 години опит като изпълнителен директор!
Брех, мама му стара!
После в кафенцето на обедната почивка един колега му съобщи че е намерил слабост в системата за контрол на ШЕФА. Ако извършат едно лееееко закононарушение, биха могли да се снабдят със предмети на стойност около 500лв след шитване на черния пазар - по 250лв на човек ама най-чиста печалба. Хммм? Бай Киро отказа! Имаше се за добър и честен човек.

Като се прибра видя покана от НАП да си плати глобата иначе....
Бай Киро се обеди на колегата си:
- Колега, дай да правим оная далавера! Ебал съм им мамицата!
glasotnaroda
Потребител

Мнениеот sisi19 » 15 Мар 2010, 22:16

Imperator написа:Както виждам тук, всички мислят, че адвокат значи защита. Примерът , който даде авторът с шефа и 30 -те бона доказва, че защита са париците на шефа, не адвокатът му. Познавам поне петима продажни адвмоката, а три пъти повече съм чувал за такива.

Тук съм съгласна с теб и ще подсиля цифрата с още 5.
sisi19
Потребител

Мнениеот nksuccess » 15 Мар 2010, 22:19

rts написа:Ето какво: и аз съм част от този народ, децата ми също.
Та: аз и децата ми като част от народа също искаме нЕкои нещица: безплатно здравеопазване, вклюващо спешна и неотложна помощ, профилактика, лечение на всякакви болести и рехабилитация; безплатно обучение и възпитание до завършване на средното образование на необходимото ниво, включващо и индивидуален подход,извънкласни занимания (кръжоци, спорт, професионална ориентация и курсове, психологическа и друга експертна помощ), безплатни квартири и безплатно търсене и намиране на подходяща работа, обаче нещата не изглеждат така и съм принудена да си плащам за всички тези неща, в т.ч. и за здраве.

Абе хора- осъзнайте се малко! Какво значи безплатно??? Тези блага, които сте изброили горе да не би да се материализират в България по волята на някакъв вселенски разум дал началото на вселената( или нещо от тоя род :D ) ? По един или друг начин се плаща за това. В Германия здравеопазването е на страхотно ниво- един ден болничен престой на пациент беше около 240 евро. Но там събират 14-16% За здравни осигуровки(От 2000 евро средно заплати) и имат 20-30 здравни каси. Погледнете статистиката за продуктивността на труда в България за миналата година-трагедия...9-10 лв/час. Обяснете как искате с такава продуктивност да имате достатъчни доходи, от които да се удържат осигуровки, за да имате "безплатно" (според вас) некои блага....?Докато си търсите работа-само как звучи ТЪРСЯ. Ами нали някой я е създал ( друго човешко същество). Ами създавайте работа, хора. По статистика над 170 000 хил безработни!!! :shock: Това е огромен потенциал. Но някой трябва да го организира и да го направи продуктивен и конкурентноспособен. Ами самоорганизирайте се .Айде стига съм писал и аз...Само ще кажа, че догато търсих инфо за поста си, намерих финансиране за млади предприемачи в България за бизнес идея с първа награда 100 000 лв. Вие продължавайте да се оплаквате. По-предприемчивите ще се възползват от тези възможности, а вие си хленчете за "безплатното".
nksuccess
Потребител

Мнениеот inspectora » 15 Мар 2010, 22:31

Браво на бай Киро ...
Обаче аз имам няколко въпроса към него:
1.Щом е "бай" и има щерка-студентка, то ще да е минимум около 50-те /да ме поправи ако греша/ ... Та бай Киро що си седя мирно и тихо и си беше доволен /а ако да е бил недоволен - още по зле, че е седял/ от бай Тошо, вместо да хване лопатата още на младини?
2.Бай Киро като е с ж.п.-техникум какава заплата иска да получава? /ами те Президентът и Премиерът получават по 2500 лева ... айде 3000 да са .../
Като иска бай Киро 7-800 лева - ами ще работи по 12-14 часа на ден ... /предните двама споменати с по 3000 лева заплати работят по 20 часа на ден - седем дни в седмицата .../
Но бай Кирето иска ако може така някаква работа дето да е 4-5 часа през ден да е зает ... да си ползва по 30 работни дни отпуск и т.н. - нали?
3.За бизнес нямал пари да започне - сметките му /дето са "елементарни - за третокласник"/ не излизали ...
Ами ако смята като третокласник - естествено, че няма да излязат /добре, че не са му излезли тея сметки, че тогава пък каква щеше да я прекара ... с тоя ж.п.-техникум ... щото то почне ли се веднъж бизнес и после стават сметките като за четвъртокласник - с тях как щеше да се справи .../
4.Той не бил учил "за това", ама идеите му били "блестящи" - то и малкото дете като се научи да ходи и си мисли, че е сътворило чудо! /нищо, че ония, дето "са учили за това", са го измислили преди столетия онова "блестящото" ... което в момента е "демоде" .../. Бай Киро когато е измислил интернета дали е знаел, че такова животно има от години и вече няма ниша?
5.Бай Киро май е забравил, че сме 2010г. /а не 1980г./ - да си бил загубел жилището щото не разбира от бизнес, а после аз да му плащам "жилищните нужди" ... ц-ц-ц ... Социална държава сме - бай Киро гладен няма да го оставя да умре /ама бай Киро боб не ще - тогава пък ще иска мръвка .../, ама да не си мисли, че и за подслона съм му длъжен ... /годината е 2010!!! Държавата е социална!!! ... доколкото може ... не е комунистическа друже - не бъркай щатовете/
6.Кирето не познавал честен човек - аз също не познавам такива друже ... Не знам как се получава все така, обаче всеки, с който имам някакъв бизнес, се опитва да ме цака /а обикновено аз "влизам с акъл", а ортака ми - с пари ;) ... който и да е той .../. Да - казах опитва ;) ... Накрая като се разделим /заради "опитите" на ортака, упоменати преди малко/ и дръпна чертата ... все съм на плюс ;) /не че и ортака не е на плюс - да не си помисли някой нещо ;) ... но да кажем е малко по-малко на плюс, отколкото щеше да е ако не беше правил от "опитите" си/ ... чудя се що ли един път не съм "от долу" ...
Та и на Леля Пена братчеда - разработил бил магазинчето, ама она го изгонила ... Я мен оти не ме гонят тъй? /май щото не съм толко гламав та знам как да наема гаражчето ... тъй, че ако ме изгонят един ден, да се радвам, че съм се отървал от бизнеса срещу печалбата от него за следващите 50 години напред ;) /
Та на бай Кире /или на леля Пена вече не помня чий братчед беше/ братчеда явно са правили от ония сметки - третокласните /па то се оказало, че трябвало с аритметика от четвърти клас да се работи .../
... та и бай Кире ... с "блестящите" "третокласни" "бизнес-идеи", може да си мисли, че са "блестящи" - ама той няма и как да си мисли друго, щото то това му е извън възприятията да знае, че съществуват и петокласни и шестокласни идеи ;) ... той стигнал до ж.п.-техникума, знае, че имало и гимназии, предполага за съществуването на университети, ама хич и не може да възприеме, че имало и научни академии /примерно/ ... /дето има една приказка: ако бай Кире беше малко по-умен, щеше да проумее колко е прост всъщност ... но не е ... и си остава със заблудата, че е гений ;) /
Не може да се обясни на човек, на който не му стигат възприятията, че "не е достигнал върха" ... Все едно да се обясни на нормален човек, че със силата на мисълта могат да се местят предмети - ами няма как да стане това, мозъкът не го възприема ... Та и бай Кирето - как да му обясниш на горкия, че "блестящите" му идеи са измислени още преди да е роден ... и че съвсем не са блестящи ;) /сметките са ги направили хората много отдавна ... ама са използвали интеграли при пресмятането ... къде е тръгнал бай Кире със събиране и изваждане .../
6.Предпочитам да плащам по Х лева на ден, за да седи бай Киро у панделата /щото "добър и честен" не се съчетава с "беше", освен ако не е отишъл на небето/, отколкото да му плащам за "общинска квартирка" ... /щото имам "кирия" - килия 2 на 2 100% е по-евтина от боксонера от 20 кв.м. ;) - нали?/

Изводът е, че щом бай Киро е толкова "смотан", е по-добре да седи у панделата, за което аз да плащам, отколкото да му гледам нещастната вечно недоволна мутра по улиците ...
Последна промяна inspectora на 15 Мар 2010, 23:24, променена общо 5 пъти
inspectora
Активен потребител

Мнениеот voltron » 15 Мар 2010, 22:55

Аз за кирето давам не един, а цели два бъбрека 8), ако има кой да ги купи :lol: , че моите са малко увредени :D . Ще си търся нови. Вие колко давате.
If you are good at something, never do it for free.
voltron
Потребител

Мнениеот Гост. » 16 Мар 2010, 01:03

Изводът е, че щом бай Киро е толкова "смотан", е по-добре да седи у панделата, за което аз да плащам, отколкото да му гледам нещастната вечно недоволна мутра по улиците ...

Издръжката на един затворник е 3000лв. годишно ( според мен цифрата е почти двойна). Като прибавиш и положителните ефекти - повишаване на квалификация( не онази :wink: , но не можеш подмина и нея- специализират, аз така му казвам! :lol: ), образование....
А, може би, и аз ще се съглася- там би му било най-добре ( топло, здравно подсигурен, храна). Колко народ се натиска срещу зимата да влезе там- напливът е огромен. Местата са кът. :lol:

п.п. Инспекторе, много си лют. :lol: :roll:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот 778899 » 16 Мар 2010, 12:38

без да вземам страна в тукашния спор...
според мен нещата стоят не толкова СРЕЩУ бай Киро...
щото, бай ни Киро е основният процент от народа в държавицата ни, който народ обаче, е основният виновник да сме на тоя хал...не щото не иска да измисли как да изкара 400 за да плати 200-те, а щото седи и търпи да му се случва ежедневно и ежечасно невъзможността да изкара 400! калпав народ сме, ей...калпава ни е и народопсихологията...преклонени глави, злобни, завистливи...заради всичкото това-бай Киро е показателен като извадка!
питам аз обаче, ако бай ни Киро е на 50 години, да речем... какво правят хората с пенсийките или пък просто социално слабите, чийто права наистина имат нужда от защита...прост пример-монополистите да речем...дето избацват колосални сметки за плащане от инак мизерната пенсия...парадокс-тотален!
от друга страна-сигурна съм, че всеки един от тук пишещите в конкретен момент е решил да помогне на такъв човек и го е направил, щото така е избрал!
та така...нещата никога не са тооолкова едностранни...но общо взето, положението в държавата е ГРЕДА!
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот leonardos » 16 Мар 2010, 13:28

Запазвам неутрална позиция но ... Впечатляващо ... !
За миг си помислих, що за човек може да произнесе толкова изумителна обосновка, създаваща структурна характеристика на превърналия се в митичен герой бай Киро ! Забелязвам проява на поетично начало свързващо семейната идилия с наложителните указания и преценка на качествените показатели на обекта, относно пригодноста му спрямо пазарните изисквания към прослойката на "социалния ад" , принадлежност на митичния ни герой. Показателни за това са препоръките съответстващи на тенденцията за преминаване от "третокласно занимание" към интегрален и дифиренциален, до теория на вероятностите абстракт. Така се присъжда субективната страна на деянието спрямо немощните и онеправдани наши съграждани, изпаднали в немилост поради несъстоятелност породена от недалновидната социална политика на държавата ни !!!
Горкия човечец ... вероятно е очаквал компетентна подкрепа от форума, а се натъква на произведения, достойни за "Клуб на младия поет юрист" - /това е тема пусната от dinev на 22 фев. 2006 г./
leonardos
Потребител

Мнениеот Гост. » 16 Мар 2010, 14:47

Горкия човечец ... вероятно е очаквал компетентна подкрепа от форума, а се натъква на произведения, достойни за "Клуб на младия поет юрист"

Кирето не търси помощ, а други емоции. :wink:
Според мен трябва да му благодарим, участвалите в темата, разсея малко скуката..
Гост.
Старши потребител

Мнениеот glasotnaroda » 16 Мар 2010, 15:28

ок, бай Киро най-покорно благодари и се зарадва на мненията!
най-много на тези, които бяха критични! - защото бай Киро не търси съжаление
бай Киро търси дискусията
бай Киро търси вината в себе си
или вината в СИСТЕМАТА

народопсихологията? или СИСТЕМАТА? - кокошката или яйцето?

спомена се производителност на труда
най-последните данни на НСИ са 12лв на час
последния научен доклад на БАН издаден като книга на 27 януари 2010 (и останал неотразен никъде, освен в сайта на БАН и някои форуми и блогове) показва че работниците получават само 30% от реално заработеното.

ок, БАН казва че МРЗ трябва да се вдигне и го доказва научно
ок, нито една медия не го казва
ок, в същото време МС и НСТС(съвета за тристранно сътрудничество) решават че било криза и айде МРЗ трябва да се замрази.
ок, в същото време Дянков излиза със спешни мерки - "бърза приватизация"
ок, може би ако вдигнат МРЗ бай Киро би платил за адвокат - той не очаква една услуга, едно благо да се появи от въздуха!

хм
хм
хм
?????
glasotnaroda
Потребител

Мнениеот nksuccess » 16 Мар 2010, 15:45

Какво го грее бай Киро, че ще се вдигне МРЗ ? Дори 12 лв/час да е производителността, а не 10 пак е абсолютна трагедия!
Бай Киро - казваш за начален капитал трябва да си ипотекираш жилището и ако не успееш с бизнеса - общинско. :mrgreen: По тази логика изтегли ипотечен кредит, заложи парите на еврофутбол и ако не спечелиш пак на общинско.
И ето 30% от изработеното се плащало на работниците.....пак чуждата паница :lol: . Като искаш повече от 30% измисли услуга, бъди конкурентноспособен, намери клиенти и т.н. Бай киро, ако има свободни 10 лв. да си купи една книга- "Богат татко, беден татко" на Робърт Кийосаки(един гаден американски капиталист :D ). И да спре с хленча във форума....
nksuccess
Потребител

Мнениеот nksuccess » 16 Мар 2010, 16:30

Книгата му я препоръчах за да си промени малко призмата през която гледа. А Кийосаки е готов да се проваля не в 9 от 10 пъти, а докато не успее.Техниките може и да са за САЩ, но принципите могат да се прилагат и в България. Да ще му трябват повече пари за цялата поредица, ама като види колко книги са и като сметне, колко пари са и колко усилия и време да ги прочете, няма да си купи и първата. Не разбрах какво ви огорчи в сравнението на здравните системи. С примера исках да кажа, че там имат по-добро здравеопазване, но и удържат по-голям % от доста по-големи заплати. Други аналогии са неуместни просто.....
nksuccess
Потребител

Мнениеот inspectora » 16 Мар 2010, 19:42

Бай Кире, бай Кире, дребна душичка ще си останеш ... Пак гледаш на хората в канчето ... 30% от труда ти само ти се бил заплащал ... синдикатите ... Дянков ...
Кире, Кире ... мене ако питаш и 30% са ти множко ...
Ти Кире, като отиваш да си търсиш работа и като ти се предложи договор, длъжен ли си да се разпишеш? Сега ще кажеш - "те работодателите такиви били" ... Ами Кире значи ако имаш 10 работника с по 500 лева заплата и ако тея 500 лева са ти 1/3 от "заработката им", та ти на месец колко ще изкараш бре бай Кире /ето ги сметките от трети клас ;) / - 10 000 са левовете. Кире, вземаш 10 000 лева на месец ако успееш да събереш 10 работника друже!!! /това само от тях, за гдето ти работят/. Кире, действай друже!!! Имаше някакви "блестящи" идеи ;) - вземаш едната, вземаш 10 работника, теглиш 5000 лева кредит /за първата заплата на 10-те работника/, първия месец вадиш 15000, връщаш кредита ... завъртял си вече колелото ... наеми още 10 работника и т.н. всеки месец - за една година си милиардер ;) ... Кире, Кире ... Не ми е ясно само защо не ти излизат сметките с бизнеса - ей ти готов бизнес-план от мен /на база твоите изчисления/ ;) ... само от работниците пичелиш 1:3 !!!
inspectora
Активен потребител

Мнениеот glasotnaroda » 16 Мар 2010, 19:57

бай Киро инстинктивно усещаше че има нещо нередно в това някой да работи, а той да събира печалба
правейки какво?
мисли дълго и се закле да дава на всеки работник процент от печалбата, правейки ги собственици в бизнеса. (ама не акции и разни такива булшит)
Освен това му хрумна че е добре първите 2 часа от работния ден да бъдат оперативка на която да се обсъждат проблемите на производството, всеки да предлага решения, и да бъдат гласувани
така би се предпазил от греховната власт да определя нечия съдба.
Всъщност каза си бай Киро ние сме 10 човека, кви оперативки, кви 5 лева
ний още на обедната почивка можем да се разберем.
Изведнъж бай Киро усети че е "работник", той не се вижда като шеф.

Що за хора бяха тези шефове?
Аз сега ще докарам машината. Ще хвана 5 рома да им фърлям 300лв, пък от тая работа ще спечеля 1500 лично на мен. Правейки какво?
Печелейки пари - ето какво!
glasotnaroda
Потребител

Мнениеот inspectora » 16 Мар 2010, 20:41

glasotnaroda написа:бай Киро инстинктивно усещаше че има нещо нередно в това някой да работи, а той да събира печалба ...

А стига бе!
Та не беше ли именно бай Киро, който предлагаше адвокатът да му поработи безплатно, а именно бай Киро после да събере печалбата /спестен разход=печалба/? ;)
И тук бай Киро получава титлата "пролетарий" - долу шефовете ... само ТКЗС-тата ... /ще си правим по 2 часа оперативките всеки ден ... и ще "цъфнем та ще вържем" ... и пак иде въпросът - "А кой ще работи?"/

Айде стига вече "врели-не кипели" бай Киро ...
Разбрахме, че си нещастник, лентяй, закононарушител /по ЗДвП/, потенциален престъпник /крадец/ ... т.е. жив комунист ;) На такива като теб препоръчвам /и искрено пожелавам/ малък дървен имот в края на града /"подземно строителство"/ ...
inspectora
Активен потребител

Мнениеот glasotnaroda » 16 Мар 2010, 21:09

бай Киро се замисли дълбоко
тук става някакъв парадокс.
Повечето хора дето ги познаваше бяха работници
и мислеха по подобен начин
но иначе обществото като цяло явно не беше от работници на заплата щото явно обществото като цяло яростно се съпротивляваше на подобни размисли.
Явно мисълта да правиш пари имаше нещо в самата човешка природа.
Но бай Киро никога не мислеше за пари. Бай Киро мислеше за почтено бачкане, за ракийка, беседи с приятели и бистрене на политика, разказване на новини и вицове. Едно време даже четеше - сега не му оставаше време.

бай Киро се замисли още по-дълбоко...
Изведнъж видя ПЕТРОЛА
Видя петрола в комбайните, видя петрола в производството на торове, видя петрола в т нар "модерно земеделие", изхранващо 7 млрд (полу успешно, за около 3 млрд храни нямаше)
бай Киро потресен видя петрола в неговата кола, в дамаската на колата, в пласмасовата туба, в полиестера на чорапогащника на жена му
бай Киро едно нещо знаеше: Петролът не се самозаражда от въздух, слънце и вода. Значи петрола щеше да свърши. Кога? Сигурно след 500 години, или 200-300 години. или след хиляда години?
На другия ден спомена мислите си в барчето. Разговора тръгна, хората почнаха да дискутират. Някой каза:
Абе писна ми по цял ден да служам за "икономически растеж" има нещо ненормално в тая работа. Нали за растеж трябва още повече петрол.
Един друг каза - абе аз глеох един ден по ТВ как казаха да внимаваме с "растежа" - 7% растеж годишно значело удвояване на 10 години.
Един друг се сети - абе за тая работа с удвояването знаете ли оня дето накарал на шахматната дъска да сложи на първото квадратче 1 семенце, на второто 2, на третото 4. На края излязло че цялата реколта за 1000 години няма да стигне за всичките 64 семенца.
Бай Киро уплашено извика: Абе, хора, 4! ЧЕТИРИ! Това е повече от 1+2
Значи на всяко удвояване за 10 години харчим повече петрол отколкото през цялата история досега отакто сме открили петрола
Собственика на барчето извика: да, ама без "растеж" аз не мога! имам лихви да плащам! обаче знам че по ТВ веднъж казаха че сме изхарчили повече от половината петрол досега.
бай Киро изтръпна: от колко време харчим петрол? от 100 години? Ами че то както съм на 50 години след 30 години при тия темпове ще изхарчим абсолютно целия, аз се надявам даже да съм жив, мама му стара, да съм на 80 години.
Хората се смълчаха.
- Тая работа не е вярна, грешим някъде!
шефа на барчето смутено промърмори:
- Приятели, имам се за добър по математика, мен досега математиката не ме е излъгала. Ама политици съм чувал да лъжат. Щом мога да смятам оборота, значи мога да смятам и петролни запаси - това не е друга математика,. Математиката не се променя ако смяташ петрол.
- Те нали затова отидоха в Ирак бе - американците - за петрол и пари.
бай Киро се паникьоса - виждаше дъщеря си. Тя си мечтаеше за шофьорска книжка...

- момчета , тръгвам си аз - каза бай киро, че жената няма да се трае ако закъснея.

Следващата година бай Киро купи 5 пиленца и направи курник. Бяха продали неговата наследствена къща на село и след хипер инфлацията успяха да купят 1 форд ескортче.
Но наследствената къща на жена му стоеше! Там имаше едни пакетчета от добрите стари "Сортови семена" - домати, краставици, чушки...
Семената не бяха защитени с патент, не бяха ГМО, не беше нужно всяка година да купува нови от МОНСАНТО.

За него, дъщеря му и жена му ще има. Ама се чудеше милионите от столицата, забравили как изглежда растението домат - кой ще ги храни? а те какво щяха да правят?
ЩЕ ПРАВЯТ ПАРИ - ето какво ще правят - ухили се злорадо бай Киро.
Последна промяна glasotnaroda на 16 Мар 2010, 21:16, променена общо 1 път
glasotnaroda
Потребител

Мнениеот inspectora » 16 Мар 2010, 21:16

Пич, вече не си забавен ... Айде заминавай в някой друг форум - няма ти чета простотиите ... Заминавай си при народа - тука нали виждаш какви меркантилни змии сме все ...
inspectora
Активен потребител

Мнениеот glasotnaroda » 16 Мар 2010, 21:25

5 стадия на психически процеси при среща със смъртта

- ОТРИЧАНЕ (пич, не си забавен, няма да ти чета простотиите...)
- ГНЯВ
- ПАЗАРЛЪК
- ДЕПРЕСИЯ
- РАЗБИРАНЕ И ПРИЕМАНЕ
glasotnaroda
Потребител

Мнениеот nksuccess » 17 Мар 2010, 12:31

Бай Киро същественото, което пропускаш е, че бизнеса е ПРЕДОСТАВЯНЕ НА УСЛУГИ. Бил Гейтс е най-богат( май сега е втори само с 47 млрд $) защо?? Защото предоставя услуга и на всеки му е лесно да работи с уиндоус. Но ако му проследиш биографията ще видиш, че е работил по 16 часа на ден, всеки ден. Бизнеса=услуга. Това е. Печелиш, защото улесняваш живота на другите, а не защото сте направили "схема за правене на пари" . Милионерите от София, се занимават с инфраструктурни проекти, с търговия на едро и т.н. Не трябва да си садят домати в двора на вилата. Бизнеса е да подобриш услуга, или да измислиш и да наложиш услуга на пазара. От там идва печалбата. Това че мислиш като работник и си заобграден от хора, които са работници те кара да възприемаш така нещата. Направи една игра огледай се около себе си и виж всички предмети, които притежаваш. Били са идея в главата на някой ( човек, със същите нужди като теб, с близки желания и той е разполагал с 24 часа на ден). С тази разлика, че този човек е имал топки и амбиция да си реализира идеите, да има самочувствие и да си вярва, че ще успее. И Доналд Тръмп и ти имате 24 часа на ден.Просто правите различни неща. Ако и това не можеш да разбереш си спри интернета и спри да спамиш.
nksuccess
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Общи дискусии