начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

Прекратяване на трудов договор от страна на работодателя

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Прекратяване на трудов договор от страна на работодателя

Мнениеот fflor_ » 13 Мар 2010, 15:24

Може ли някой да ме насочи какво да направя!На 12.03 прекият ми началник ме извика и ми каза, че ме съкращава от работа по причина,че съм постъпила последна на работа без повече обяснение и "без право на коментар"-както се изрази той!.Работя в това ДКЦ от 2г и 6 месеца-Първоначално започнах на 4часа,като на допълнителен договор и в последствие ми предложиха пълен работен ден ,напуснах основната ми работа и постъпих във въпросното ДКЦ на основен договор на постоянно място-Аз съм разведена с непълнолетно дете,което отглеждам сама и не получавам издръжка от бившият ми съпруг за което е заведено дело от прокуратурата,до този момент не ми е връчена заповед за прекратяване на договора ми,въпреки,че началника ми ми каза да считам,че едномесечното ми предизвестие започва да тече от 12.03!В същото време имам две колежки,които работят на 4часа на допълнителен трудов договор към въпросното ДКЦ,които са постъпили на работа след мен!Може ли някой да ми отговори на питането ми!Много съм объркана и не зная какво да направя в създалата се ситуация!Предварително благодаря!
fflor_
Нов потребител

Re: Прекратяване на трудов договор от страна на работодателя

Мнениеот inspectora » 13 Мар 2010, 18:40

Питате какво да правите - почвайте да си търсите нова работа ... и гледайте да сте си намерила такава преди 12.04 ;)
inspectora
Активен потребител

Re: Прекратяване на трудов договор от страна на работодателя

Мнениеот freelance » 15 Мар 2010, 15:47

Здравейте,
до колкото разбирам, работите с трудов договор. Погледнете на какво основание е сключен трудовия Ви договор и след като ни кажете, можем да Ви посъветваме нещо, но общо взето, следвайте съвета на инспектора. Ако Ви е връчено надлежно предизвестие за прекратяване на трудов договор, то имате право на съкратен работен ден, в размер на 7 часа, поне това право си ползвайте.
freelance
Младши потребител

Назад към Трудово право