Здравейте уважаеми юристи!
Моя казус е следния: преди 2 месеца бях назначен като продавач-консултант в новооткрития магазин на една известна фирма.
Подписал съм 6 месечен изпитателен договор, като една от клаузите в него е, че съм материално отговорно лице. Получвам стока за хиляди левове със стокови разписки. Но тези стокови разписки получавам само в ЕЛЕКТОРОНЕН ВАРИАНТ (чрез скайп) – без подпис, без печат. Съответно аз ги въвеждам в складовата програма,с което се съгласявам,че съм получил тези стоки. Забранено ми е да принтирам каквото и да било. Нямам НИКАКЪВ ДОКУМЕНТ ЗА ПОЛУЧЕНА ОТ МЕН СТОКА. При една данъчна проверка аз мисля, че не мога просто да отворя програмата и да кажа-ето стоковите разписки. Сътветно няма да мога да докажа произход на стока и т.н. При един евентуален бъдещ начет -аз няма да мога по никакъв начин да докажа невинността си, по единствената причина, че не разполагам с НИКАКВИ документи.Абсолютно НИКАКВИ!
Първия ми въпрос е: с какъв документ трябва да получава стока материално отговорно лице, за да бъде всичко по законите на БГ? Как да изисквам такъв,след като не аз определям правилата на работа в тази фирма?
Второто, което искам да попитам е следното:
Непрестанно от мен се изискват сложни ежедневни електронни отчети. Не съм с икономическо образование. В трудовата ми характеристика не е вписано,че ще се изисква нещо подобно от мен. Налага се да ги изготвям след работно време, като на практика се получва така,че моя работен ден се увеличава още ок.2 часа. Как мога да защитя правата си в това отношение?
Предварително благодаря на всички, които ще се ангажират с моите въпроси!
- Дата и час: 25 Ное 2024, 20:50 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Въпрос за метериално отговорно лице
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Въпрос за метериално отговорно лице
Никой ли не може да намери отговор на моя въпрос?
Моля-ако някой има някаква идея-нека я сподели. Силно съм притеснен и не зная какво да правя!
Моля-ако някой има някаква идея-нека я сподели. Силно съм притеснен и не зная какво да правя!
- mladen_popov
- Нов потребител
mladen_popov написа:Никой ли не може да намери отговор на моя въпрос?
Много хора могат да намерят отговор на Вашия въпрос /включително и от участниците във форума/ ... Въпросът е там, че никой не е длъжен да си споделя идеите с Вас ...
И все пак един съвет - след като не знаете какво да правите, има едни хора, които им викат адвокати - някой такъв би могъл да Ви обясни ... /ако се затруднявате в намирането на такъв - питайте познати ... все някой ще Ви каже къде се намират такива същества /
- inspectora
- Активен потребител
Много сте прав, inspectora!
Но това е форум-нали?
Някога тук получих ценен съвет,за който ще съм благодарен до края на дните си! Надявах се чисто човешки някой да сподели какво мисли. Надявах се,че не винаги и не всичко е пари. Съжалявам-забравих,че живея България...и все пак - вярвам,че все още има ХОРА!
Въпроса не е в плащането на адвокатски хонорар, а в нещо, което едва ли човек с Вашето мислене ще може да разбере...
Но това е форум-нали?
Някога тук получих ценен съвет,за който ще съм благодарен до края на дните си! Надявах се чисто човешки някой да сподели какво мисли. Надявах се,че не винаги и не всичко е пари. Съжалявам-забравих,че живея България...и все пак - вярвам,че все още има ХОРА!
Въпроса не е в плащането на адвокатски хонорар, а в нещо, което едва ли човек с Вашето мислене ще може да разбере...
- mladen_popov
- Нов потребител
mladen_popov написа:Но това е форум-нали?
Абсолютно!
mladen_popov написа:Надявах се чисто човешки някой да сподели какво мисли. Надявах се,че не винаги и не всичко е пари. Съжалявам-забравих,че живея България...и все пак - вярвам,че все още има ХОРА!
Не винаги всичко е пари - така е ... Аз например видях въпроса, не ми беше интересно и нищо не писах ... съвсем отделен въпрос е, че "казусът" Ви не може да бъде "обсъден" с две изречения, а никой няма да седне и да пише фермани тук ... и отделно, че при така изложените обстоятелства, е необходим разговор, в който да се обсъди именно Вие какво искате в случая? Ето например казвате, че се налага да работите допълнително и питате какво да правите - ами очевидно е: просто си тръгвате като Ви свърши работното време ... и това Вие много добре го знаете ... обаче веднага "идва" дилемата - дали пък ако го направя няма да ме изгонят от работа ... и тук вече започва едно "лутане" между Вашите законни права и перспективата да останете без работа /дори и да сте сигурен, че евентуалното Ви уволнение да бъде незаконно, то си давате сметка, че ще се налага минаване през съд, плащане на адвокати ... "стоене" пак без работа и т.н. / ... Ето защо всичко това трябва да се обсъди и осмисли, което няма как да стане тук ... /а това е само по единия от няколкото поставени въпроса - по другите е дори по-сложна ситуацията от към изясняване за Вас самия кое е най-добре - дали да си търсите законовите права "до дупка", или все пак да се примирите с някои житейски несправедливости .../.
mladen_popov написа:Въпроса не е в плащането на адвокатски хонорар, а в нещо, което едва ли човек с Вашето мислене ще може да разбере...
Нямах никакво намерение да пиша по темата, но ме подразни това, че след като сте си написал "проблемите" и виждате, че никой не отговаря /поради причините изложени по-горе/, сте толкова нагъл да продължавате да настоявате за отговор ... в същото време, и сам осъзнавайки, че въпросът Ви не е само от правно естество и че и самият Вие не сте наясно какво точно искате за себе си в случая, вместо да уточните питането си /след като сте придобил представа какво точно искате/, "повдигате" темата отново ...
Иначе моето мислене го оставете какво е ... и какво мога да разбера, или какво не мога ... Аз ако си вадех хляба с консултации, "уредени" от "неотговарянето" на някой във форума ... Не е въпросът в хонорара, а в отношението на питащия ... както и в интелекта му /имам предвид способността да се зададе правилно въпрос в случая ... и то след като човек вече е наясно какво е решил да прави/...
Дано сте ме разбрал правилно този път ...
- inspectora
- Активен потребител
О, много правилно Ви разбрах...
Ще се въздържа от коментар - просто няма смисъл нито да се спори, нито да се обяснява на хората като вас....
Само едно ми е чудно: как не Ви се посвидя времето,за да изпишете всичко това?!
До колкото разбирам-времето за Вас е пари. Докато изпишете всичко това можехте да свършите толкова полезни неща в този живот...и това е последния ми отговор на смешните Ви нападки.
Всичко добро!
Ще се въздържа от коментар - просто няма смисъл нито да се спори, нито да се обяснява на хората като вас....
Само едно ми е чудно: как не Ви се посвидя времето,за да изпишете всичко това?!
До колкото разбирам-времето за Вас е пари. Докато изпишете всичко това можехте да свършите толкова полезни неща в този живот...и това е последния ми отговор на смешните Ви нападки.
Всичко добро!
- mladen_popov
- Нов потребител
mladen_popov написа:Първия ми въпрос е: с какъв документ трябва да получава стока материално отговорно лице, за да бъде всичко по законите на БГ?
От първият Ви въпрос става ясно едно - че сте некомпетентен да вършите възложената Ви работа ... какво следва от това няма да обяснявам - само погледнете на какво е заприличала държавата ни, след като никой не разбира от това, което върши ...
mladen_popov написа:Как да изисквам такъв,след като не аз определям правилата на работа в тази фирма?
Въпросът няма нищо общо с правото, а отговорът му се съдържа в самия него
mladen_popov написа:Непрестанно от мен се изискват сложни ежедневни електронни отчети. Не съм с икономическо образование.
Важи казаното по-горе в първия коментар ...
mladen_popov написа:В трудовата ми характеристика не е вписано,че ще се изисква нещо подобно от мен.
След като не се изисква това от Вас в договора, който сте подписал /защото трудовата характеристика е част от него/, тогава защо го вършите?
mladen_popov написа:Как мога да защитя правата си в това отношение?
Въпреки че е "очевадно" как, все пак ще отговоря - просто не изпълнявате тези неща ...
... сега ще чакам коментарите Ви с интерес ...
... дано поне сега ме рзберете правилно ...
- inspectora
- Активен потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|