начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

advokat__nikolov по темата кражба на ел. енергия

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: advokat__nikolov по темата кражба на ел. енергия

Мнениеот ivan_lawyer » 10 Яну 2009, 14:15

Зависи как ще го входират в съда, дали ще посочат датата на факса или на утрешния регистър.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот donna » 10 Яну 2009, 14:25

Не е така тъй като аз към моя екземпляр ще имам репорта на факса със съответната дата на изпращане и касова бележка за платена услуга с дата и час репорта е с отметка освен номера на който е изпратен и с отбелязване ОК ,ако изпращането е редовно,тоест кога е изпратен , кога ще го входира съда смятам ,че е без значение , то може и да е след ден.
donna
Старши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 10 Яну 2009, 14:32

Факса не го признават много-много.
Освен това датата на факса може да се манипулира (можеш да изключиш електричеството и да нулираш таймера) и други.
Дори компютрите могат да се манипулират, тъй като в тях има една батерийка с 10 -годишен срок, която поддържа часа на компютъра, когато е откачен.
Освен това факса не е и подписан с химикал.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот donna » 10 Яну 2009, 14:51

Написаното и изпратено по факса си го подписвам ,може да ми дадт 7 дневен срок да оправя нередовността и представя оригинално подписаното .
donna
Старши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 10 Яну 2009, 15:17

Така е, обаче някак не ми се връзва факса, няма го в закона. Вярно, че факса е част от канцеларията на съда, ама го няма в закона.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот donna » 10 Яну 2009, 15:21

Вярно но се ползва.
donna
Старши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 10 Яну 2009, 15:26

Най-сигурно е през деня да ползваш факса, защото ще го докладват веднага, а и можеш да се обадиш. Или за отлагане на дела, рано сутрин.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот gandalf_bg » 10 Фев 2010, 14:31

Не съм се смял така от доста време :lol: :lol: :lol:
Николов - къртиш, но от смях! :lol: :lol: :lol:
И понеже темата е минала към срока - по пощата до края на работното време /за различните клонове - различно работно време/ става магията :roll:
gandalf_bg
Младши потребител

Мнениеот unholly » 10 Фев 2010, 18:11

По тема краба на еклектроенергия могат да коментират ромите!Жалко че не са са добирали и незнаят кво е компютур за форум да не говорим :D
http://www.gradinka.bg/
unholly
Нов потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 11 Мар 2010, 21:41

gandalf_bg написа:Не съм се смял така от доста време :lol: :lol: :lol:
Николов - къртиш, но от смях! :lol: :lol: :lol:
И понеже темата е минала към срока - по пощата до края на работното време /за различните клонове - различно работно време/ става магията :roll:

И кое точно ти е смешно ? Въобще знаеш ли за кво иде реч ? Айде кажи си доводите да те гътна с един удар 8)
advokat__nikolov

Мнениеот inspectora » 11 Мар 2010, 23:08

Абе Николов, жив ли си бре човек? Де се губиш? Да не те налегна работата вече и да нямаш никакво време за нас?
inspectora
Активен потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 11 Мар 2010, 23:16

Как ще ви забравя бре - никога ! :wink: Просто бех загубил един бас и трябваше да се оттегля временно (тва е тайна). 8) Вече съм тук, така че почваме. Напредвам яко - мина сесийката успешно - 5.25 супер, доволен съм :D

Онзи горе дето се смее няма ли да се включи, че мее любопитно на кво се смее :wink:
advokat__nikolov

Мнениеот j.k » 10 Юли 2010, 12:07

Много ми беше интересна тази тема, по този повод имам въпрос към advokat__nikolov. Първо, признавам, не съм чела проф.Долапчиев, даже за пръв път чувам за този автор. Никога не ми е бил препоръчван, но има известна логика в казаното от него чрез Вас по отношение на неистинските омисивни и комисивни престъпления. Въпросът ми е как бихте квалифицирали следното деяние: "А дал на В пари да му ги пази в служебната каса на предприятието, където В изпълнявал длъжността касиер-счетоводител. А си поискал парите обратно, но В отказал да му ги върне". Това е част от казуса, който бе даден на конкурса за младши съдии тази година. Интересува ме само тази част от казуса и ще Ви бъда благодарна, ако споделите собственото си мнение, без обаче да се подвеждате по коментарите, пуснати в съответната тема. Обръщам се към Вас, защото имате нестандартно и интересно мислене, което ще ми е интересно да прочета.
Последна промяна j.k на 10 Юли 2010, 16:01, променена общо 1 път
j.k
Младши потребител

Мнениеот DEKAH » 10 Юли 2010, 13:07

j.k написа:Много ми беше интересна тази тема, по този повод имам въпрос към advokat__nikolov. Първо, признавам, не съм чела проф.Долапчиев, даже за пръв път чувам за този автор. Никога не ми е бил препоръчван, но има известна логика в казаното от него чрез Вас по отношение на неистинските омисивни и комисивни престъпления. Въпросът ми е как бихте квлифицирали следното деяние: "А дал на В пари да му ги пази в служебната каса на предприятието, където В изпълнявал длъжността касиер-счетоводител". Това е част от казуса, който бе даден на конкурса за младши съдии тази година. Интересува ме само тази част от казуса и ще Ви бъда благодарна, ако споделите собственото си мнение, без обаче да се подвеждате по коментарите, пуснати в съответната тема. Обръщам се към Вас, защото имате нестандартно и интересно мислене, което ще ми е интересно да прочета.

Ама ти сериозно?
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот j.k » 10 Юли 2010, 14:50

:) искам да прочета мнението му все пак!
j.k
Младши потребител

Предишна

Назад към Общи дискусии