- Дата и час: 25 Ное 2024, 20:57 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Уволнение на счетоводител
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Уволнение на счетоводител
Здравейте, счетоводител съм - начинаещ и направих грешка - при тримесечната процедура за възстановяване на ДДС не съм го посочила в кл.80 на декларацията и съответно от НАП не се обадиха цял месец. Тогава чак се усъмних и веднага щом видях грешката си, подаох искане за възстановяване/прихващане на надвнесени суми. Но шефа ми ме заплашва, че няма да ми плати заплатата, ще ме уволни и даже ще ме съди за забавата (която е по моя вина). Не съм веща в трудовите отношения и затова реших да попитам тук, ако предприеме нещо въобще какво мога да очаквам най-лошо да ми се случи? Благодаря ви предварително за отговорите.
- ivaila
- Нов потребител
Re: Уволнение на счетоводител
Вие като сте начинаещ счетоводител, няма ли главен такъв, да ви наблюдава какво творите Носите отговорност, но само за вредата, която сте причинили, ако настъпи такава разбира се. Отговорност за пропуснати ползи не носите. И тъй като сте счетоводител, може не ви плати не 1, а три заплати. Имуществената Ви отговорност е независима от дисциплинарната, адмистративната и проче. Демек може и да ви уволни за това, но по предвидения ред в КТ.
- freelance
- Младши потребител
Благодаря ви за отговора - уволниха счетоводителя си и аз работя там на граждански договр. В началото уж щеше да търси друг, но после реши че аз ще му изляза по-евтино и се отказа. При условие, че така или иначе ДДС-то ще си го получи, но с 1 месец забавяне, т.е. няма да има вреди, да разбирам ли че нищо не може да ми направи? Уволнението го оставяме настрана. И има ли значение това, че съм на граждански, а не на трудов договор?
- ivaila
- Нов потребител
Абе, човеко, как ще те уволни, като си на граждански договор ... В крайна сметка за теб няма да има никакви санкции, но ще остане притеснението и "обецата на ухото". Успех и не се връзвай много - много. Случва се на всеки. Здраве да е ...
- vhdimov
- Младши потребител
Благодаря Ви много. Засега е някакво затишие в офиса и аз се чудя какво да правя. Явно ще трябва да си потърся работа някъде другаде, където има кой да ме наглежда и обучава, защото тук скоро май няма да бъде назначен главен счетоводител - доколкото ми става ясно, такъв се назначава към края на годината и до януари-февруари за отчетите. Трудно ще ми бъде в тази криза да си намеря нещо, понеже има хора с повече стаж от мен, които са безработни;даже тук и на граждански договор се навих, само за да почна някъде, но пък не съм готова да поемам такава отговорност.
Още веднъж благодаря
Още веднъж благодаря
- ivaila
- Нов потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|