начало

МВР трябва да доказва, че събира само при „абсолютна необходимост“ ДНК и отпечатъци за полицейска регистрация МВР трябва да доказва, че събира само при „абсолютна необходимост“ ДНК и отпечатъци за полицейска регистрация

помогнете,моля.

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: помогнете,моля.

Мнениеот martina99 » 03 Фев 2010, 16:13

Съвсем ме объркахте... Сега започвам да звъня за справки.Като знам със сигурност какво става пак ще ви пиша.
martina99
Младши потребител

Мнениеот martina99 » 05 Мар 2010, 17:19

Здравейте отново. Прави бяхте-получих изпълнителен лист и разбрах ,че мъките ми съвсем не са свършили.Решение нямам-само ИЛ. Адвоката отказва да говори с мен без да съм си платила за това. От инспекцията по труда ми закриха жалбата защото съдът се произнасял за това,а трудовата ми книжка още не е попълнена и не съм сигурна какво става с договора.Имам ли,нямам ли....незнам.Все повече се оплитам.....
martina99
Младши потребител

Мнениеот vanila_ce » 05 Мар 2010, 17:41

Не разбирам как може да имате изпълнителен лист без решение/определение от съда и без да е заведено изпълнително дело
vanila_ce
Потребител

Мнениеот martina99 » 05 Мар 2010, 17:49

току що звънях в съда и ми казаха,че има решение.Друг е въпроса,че адвоката не ми го е дал...ще развея бялото знаме....говорих и с юристката на инспекцията
Всеки си мие ръцете с другия.Единственно на ЧСИ шапка и свалям!!! Това е човек ,който обяснява на разбираем българси език всичко,което трябва!
С две думи разбрах,че адвоката не ми е дал решението и с инспекцията всичко започва отначало ,ако искам да ми се приключи трудовата книжка все някога. И борсата изпуснах...Извинете ме,ако пиша хаотично.
martina99
Младши потребител

Мнениеот martina99 » 05 Мар 2010, 17:52

В ИЛ имам само сумите,а съдията е отхвърлил иска за договора и книжката,защото "има и друг начин да се оформят документите"
martina99
Младши потребител

Мнениеот vanila_ce » 05 Мар 2010, 17:54

Какво пише в решението на съда?Ако си знаете номера на делото проверете в сайта на СРС.Второ гражданско отделение гледа трудовите дела
vanila_ce
Потребител

Мнениеот martina99 » 05 Мар 2010, 18:02

Не е побликувано все още.Знам си номера на делото . Преди малко ми дадоха информация и утре ще отида да си взема препис от решението.Там пишело,че осъжда фирмата да ми заплати дължимите суми,а иска за прекратяване на трудовия договор и приключване на книжката е отхвърлен,защото били в компетенцията на други органи/това с 2 думи/.Адвоката ми даде сами ИЛ.
martina99
Младши потребител

Мнениеот vanila_ce » 05 Мар 2010, 18:08

Значи все пак има положително развитие.Не са оспорвали и ви е издаден изпълнителен лист.Действаите си с ЧСИто и първо си вземете парите,а после обжалвайте на втора инстанция другите неща.И не забравяйте ,че и вие имате две седмици за обжалване.И най добре си намерете друг адвокат!
vanila_ce
Потребител

Мнениеот martina99 » 28 Апр 2010, 12:59

Какво да правя,хора... Оказва се,че нямат нищо на името на фирмата и съдия изпълнителят нищо не може да направи. Егати късмета имам и аз... :cry: Всички сметки са закрити ,а блокираните са празни..айде пак в глухата улица :cry:
martina99
Младши потребител

Мнениеот martina99 » 22 Юни 2010, 19:06

Здравейте! Пак искам помощ...то навик ми стана.След като мина делото,което както писах ,още на 1-ва инстанция беше без право на обжалване/решението вече го имам/господинът,когото съдя започнал да пуска жалби срещу изпълнението.Разбрах чак, когато са поискали справка от ЧСИ-то,кога е изпратена поканата за доброволно плащане.Адвокатката ми се обади,че е получила отговор от съда на жалбата му/в делото е записан съдебният адрес,т.е. на кантората на адвокатката/ ,но е сърдита,че не съм ползвала "нейният" ЧСИ /мазало е в тая система!!!/ и ме посъветва да се обърна към друг адвокат.Питането ми е- какво ще се случи ако не отговоря на жалбата на бившият ми работодател,който си е измислял най-разнообразни щуротии -как фирмата търпяла загуби заради мене,как съм отказвала да работя и т.н. До сега ,доколкото успях от справка в съда да разбера е имало и предишни жалби,които не са били в срок и съдията ги е отхвърлила.Нужно ли е пак да наемам адвокат и възможно ли е да се обжалва изпълнителен лист след 4 месеца,издаден въз основата на решение на съда-"без право на обжалване"? Моля ви,помагайте...
martina99
Младши потребител

Мнениеот martina99 » 30 Ное 2010, 19:38

И така...пак съм тук и пак с въпрос...не знам какво щях да правя без вас. Благодаря,че ви има и че помагате!
Пак имам питане.Осъдих фирмата и на 2-ра инстанция.ЧСИ-то наложи запор във всички банки,но в една от банките крият сметки на фирмата-длъжник. Разбрах го от побликуван документ за платена такса към търговския регистър-платежното нареждане е с дата месеци след изпращане на писмо от ЧСИ за запора.От същата банка и до днес не са изпратили писмо на ЧСИ-то,дали има сметки при тях. Какво да правя? Чух за Банков надзор....ама да "скачам" срещу банка....нещо не съм сигурна дали ще ми стигнат силичките...
martina99
Младши потребител

Мнениеот sadiata » 02 Дек 2010, 22:56

моля пишете ми на имеила за да ви помогна като ви задам някои въпроси ,честно казано много пари сте дали а казуса е елементарен от правна страна.
Моя имеил е marinmarinov1982@abv.bg
sadiata
Потребител

Предишна

Назад към Трудово право