начало

ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС

Какво точно може да се предприеме срещу шумен съсед?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Какво точно може да се предприеме срещу шумен съсед?

Мнениеот gedjikov » 05 Мар 2010, 14:16

Имам съседка която тропа рано сутрин преди 8 (събуждайки ме всеки път), от време на време през деня и малко вечер :)
Отделно има и куче което вие и шуми от време на време.
Всичко това ок, но когато отидох да разговарям с нея се държа агресивно и заяви че това ще е, неможела да ходи по тихо :)

Разбирам да са бесни купони, да викна полиция да ги глобят, ами то е тих и методичен тормоз.
Ако викна полиция, те като дойдат няма да констатират нищо...нали?

Обичам животните, но ако трябва бих използвал правото ми на разрешение да има домашен любимец, като средство да я накарам да се съобразява. Как стоят там нещата и към кого трябва да се обърна, че не съм съгласен с отглеждането на голямо куче в апартамента над мен?

Ето и 2 детайла които не съм сигурен дали имат значение.
Аз съм наемател, а тя не е българка, дори почти не говори български.
gedjikov
Младши потребител

Re: Какво точно може да се предприеме срещу шумен съсед?

Мнениеот kirile » 03 Апр 2010, 13:56

Вие нямате правото да давате или не разрешение за отглеждане на домашен любимец от съседите ви. По отношение на шума , ако е в рамките на обичайното , също нищо не можете да направите.
kirile
Потребител

Мнениеот nikiboy » 03 Апр 2010, 21:26

gedjikov написа:
Ето и 2 детайла които не съм сигурен дали имат значение.
Аз съм наемател, а тя не е българка, дори почти не говори български.

Веднага ти казвам решението - нова квартира.
Проблема при мен беше друг - аз съм собственик, а другите наематели.
nikiboy
Потребител

Мнениеот apknokia » 07 Апр 2010, 20:27

Здравейте, препоръчвам ви да прегледате местните наредби - тези на общинския съвет, най-вече наредбата за обществения ред на територията на съответната община. В наредбата на някои от общините са предвидени забрани за вдигане на шум в определени часове от денонощието. Обаждате се на общинска охрана, тя идва и съставя АУАН - акт за установяване на административно нарушение, на базата на който в определени срокове по реда на ЗАНН се изготвя наказателно постановление с посочване на нарушената норма и вида на наказанието.
В някои общини минималният размер на глобата за това нарушение е 500 лв
След като плати сумичката, шумния съсед ще се замисли следващия път дали да нарушава обществения ред
успех!
apknokia
Младши потребител

Мнениеот nikiboy » 07 Апр 2010, 22:48

Въпроса ми е друг - как ще го накарате да си плати глобата?
Защото над 80-90% от такива НП не се плащат.
nikiboy
Потребител

Мнениеот apknokia » 07 Апр 2010, 23:26

каква осведоменост обаче,дори в проценти:D
почвам да си мисля, че всъщност сте в ролята на нарушител :mrgreen:
има начини да бъде накаран! :wink:
apknokia
Младши потребител

Мнениеот nikiboy » 09 Апр 2010, 16:50

apknokia написа:има начини да бъде накаран! :wink:

И какви?
На теория има - но на практика изисква време и ресурс, за който никой няма да се занимава. Още повече, че съгласно наредба 1 на общинските съвети глобите в различните градове варират в интервала 50лв-200лв.

А иначе по въпроса на съфорумеца ни - съседката му вдига шум във времето извън обедната и нощна тишина.
Хайде кажете как ще забраните съседката отгоре да има куче, и то да тропа с ноктенца по теракота като ходи - аз лично съм го изпитвал, не беше приятно, хубавото е, че след първата година се свиква :mrgreen: .
В 08.00 леля Пена вече е изпрала чаршафите и започва едно тупане, едно говорене с кучето, тракане на терасата с бурканите и зимнината... сркарва се на кучето, към 11.00 вече е 2354 епизод от китен сапунен сериал, естествено недочува и телевизора работи малко по-силничко..... - е законово как ще забраните на леля Пена да си живее живота, както и харесва? :wink: :D
nikiboy
Потребител

Мнениеот shopov » 09 Апр 2010, 16:54

shopov
Младши потребител

Назад към Етажна собственост