начало

Равносметката по „Осемте джуджета“: Трима наказани магистрати, четирима – не Равносметката по „Осемте джуджета“: Трима наказани магистрати, четирима – не

АКТ от КАТ,обжалване на НП?

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: АКТ от КАТ,обжалване на НП?

Мнениеот krasimir_t » 18 Сеп 2009, 12:11

nikiboy написа:Много интересно всички съветвате законоНЕнарушителя на който е съставен АУАН и са погазени правата му, но след като написа, че минава преглед по втория начин - никой почти не коментира това. А книжката как ли си я е взел...., но дано не предизвика някое ПТП и да пострада някой невинен, защото тогава пак ще търси съвет от адвокат и пак ще го съвевате.

ЕДНО МИ Е ЧУДНО - КОЙ АДВОКАТ ЗАЩИТАВАШЕ МАКСИМ СТАВИСКИ ??? Може би някой който кара ТАНК, няма семейство и не плаща данък обществено мнение :lol:

Аз спазвам законите,книжката съм си я взел с курсове и упешно положен изпит!Прегледа съм го взел по "втория начин" тази година,предишните 2 пъти го взимах по установения ред и видях какво представлява прегледа-един дядка погледна мотора взе документите и даже го мързеше да погледне номера на двигатела(защотот беше под спойлерите,а аз си носех и инструменти за да ги сваля и да му го покажа) после ми даде талонче че съм минал преглед.Тази година нямах физическата възможност да мина на преглед затова го взех така!
А относно мотора-направени са промени само по външния вид,не по окачване или спирачки, не знам как това застрашава нечии живот!!!
некарам танк, а мотор и ако не знаете в 90% от катастрофите моториста е най-пострадал!Така че не ме сравнявай със Ставийски!Миналата година един ром не спря на СТОП и ме върна в първи клас,след месец го видях да си кара пак колата!
http://www.videlinabg.com/fullnews.php?id_news=2464

не искам да избягам от закона,а да покажа на куките че немогат така да се заяждат за щело и нещяло,а това си беше чисто заяждане.
krasimir_t
Младши потребител

Мнениеот andy70 » 18 Сеп 2009, 20:28

Краси, излезе ли Наказателното постановление? Мина ли мотора на преглед, както ти казах? Каквото и да се случи, пиши! Аз нали ти казах, че това си е чисто заяждане. Ще съборим НП, ако административнонаказващия орган има неблагоразумието да го издаде на базата на тази фактическа обстановка!
Errare humanum est stultum est in errore perseverare.
Аватар
andy70
Потребител

Мнениеот krasimir_t » 23 Сеп 2009, 12:34

Още не е...не знам дали писах, че удължиха АКТ-та до 30.09....На преглед също не съм минал, защото е много сложно положението в работата.....очаквам от 10 септември да мина на половин ден и тогава ще имам достатъчно време.
Когато има новини ще пиша.
Благодаря още веднъж!
krasimir_t
Младши потребител

Мнениеот krasimir_t » 12 Окт 2009, 09:06

Наказателното постановление излезе в петък!
Цитирам текста:
"е извършил:
1) Без да спазва установения ред изменя констукцията на МПС, с което виновно е нарушил:
1) Чл. 178 ал.1 т.2 предл.2 от ЗДвП

На основание чл.53 от 'ЗАНН' и по Чл. 179 ал.1 т.3 предл.1 от ЗДВП
ПОСТАНОВЯВАН
............
1)по чл.179 ал.1 т.3 от ЗДвП-Глоба в размер на 100лв.

-------------------
Чл. 179. (1) (Предишен текст на чл. 179 - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от
26.04.2002 г.) Наказва се с глоба от 50 до 150 лв.:
3.Собственик или длъжностно лице което допуска в движение по пътищата ППС , чиято конструкция е изменена без съответното за това разрешение.

Следователно ме наказват по друг член, а не този записан в АКТ-а.Аз НЕ съм собственик на МПС-то!

До сряда ще имам преглед, мисля и в сряда да внеса жалбата защото само тогава съм свободен, а и срока за обжалване е 7 дни.

Как точно да формолирам Жалбата??
krasimir_t
Младши потребител

Мнениеот nikiboy » 12 Окт 2009, 23:03

krasimir_t написа:Наказателното постановление излезе в петък!
Цитирам текста:
"е извършил:
1) Без да спазва установения ред изменя констукцията на МПС, с което виновно е нарушил:
1) Чл. 178 ал.1 т.2 предл.2 от ЗДвП

На основание чл.53 от 'ЗАНН' и по Чл. 179 ал.1 т.3 предл.1 от ЗДВП
ПОСТАНОВЯВАН
............
1)по чл.179 ал.1 т.3 от ЗДвП-Глоба в размер на 100лв.

-------------------
Чл. 179. (1) (Предишен текст на чл. 179 - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от
26.04.2002 г.) Наказва се с глоба от 50 до 150 лв.:
3.Собственик или длъжностно лице което допуска в движение по пътищата ППС , чиято конструкция е изменена без съответното за това разрешение.

Следователно ме наказват по друг член, а не този записан в АКТ-а.Аз НЕ съм собственик на МПС-то!

До сряда ще имам преглед, мисля и в сряда да внеса жалбата защото само тогава съм свободен, а и срока за обжалване е 7 дни.

Как точно да формолирам Жалбата??

Знаеш ли, нищо лично, но не се ли замисляш, че какъвто и съвет да ти дават тук нищо не се получава? Или си намери адвокат и се договорете ако ти събори НП да му дадеш сумата за глобата и да останеш морално удовлетворен, или не се занимавай и си плати глобата и не се трови излишно.
Казвам ти го чисто обективно..... защото много тълкования, всеки адвокат казва как едва ли не на 10 НП 7-8 падат в съда, ама аз който и познат да ми се оплаче, все не им падат техните. Падат НП на баровците, които плащат където трябва на когото трябва.
Твое е решението Красимир.
nikiboy
Потребител

Мнениеот GeorgiKERELOV » 24 Ное 2009, 08:01

Ако всички тези оплаквания сте ги заложил в жалбата, актът би трябвало да падне. Пишете какво стана и не обръщайте много внимание на форумците-ченгета, които ще докажат тук, ако трябва физически и оптически :P , че
krasimir_t написа:огледалото ........ трябвало да е на кормилото за да се върти с него като завивам. :roll:
Последна промяна GeorgiKERELOV на 24 Ное 2009, 22:17, променена общо 1 път
GeorgiKERELOV
Активен потребител

Мнениеот nikiboy » 24 Ное 2009, 22:12

GeorgiKERELOV написа:Ако всички тези оплаквания сте ги заложил в жалбата, акът би трябвало да падне........

Какви оплаквания бе Керелов?
Оплакваш се при доктора...тук се говори с факти, доказателства, документи..... я вземи се съвземи и не пълни главите на хората с глупости - кажи ми, поне веднъж някой писал ли ти е Лично Съобщение с благодарност, че си го насочил правилно, че си му помогнал - съмнявам се.

А забравих, за това, че се гавриш с паметта на двамата загинали полицаи снощи в друга тема тук показва, че си пълен ЗАГУБЕНЯК.
Мрази полицаите, мрази ги - имаш това право, щото са ти го.... често!
nikiboy
Потребител

Мнениеот GeorgiKERELOV » 24 Ное 2009, 22:23

Че милиционерът не е длъжен да знае що е то оплакване от неговата простотия, не е. Но дали това го прави по-ентелегентен ? :D
GeorgiKERELOV
Активен потребител

Мнениеот nikiboy » 24 Ное 2009, 22:29

GeorgiKERELOV написа:Че милиционерът не е длъжен да знае що е то оплакване от неговата простотия, не е. Но дали това го прави по-ентелегентен ? :D

Щом един човек говори за 50 000 от ед. число и прави опити да преравни всички към един - то се подразбира колко е глупав. Няма калъп Керелов, няма..... но откъде да знаеш ти - нали си си намерил "ОТДУШНИК" из интернет, да си избиваш комплекса на нищожност....
лека вечер готин :lol: , приятно сърфиране :lol:
nikiboy
Потребител

Мнениеот krasimir_t » 01 Мар 2010, 18:22

Делото мина, и преди няколко дни дойте и решението- съдът отменя НП!
krasimir_t
Младши потребител

Мнениеот nikiboy » 01 Мар 2010, 21:32

krasimir_t написа:Делото мина, и преди няколко дни дойте и решението- съдът отменя НП!

и всъщност "колко години" бяха нужни на съдът да прецени това "тежко" нарушение дали е правилно или не. :mrgreen: Нормално наказателните дела да се мъкнат с десетилетия.... :D
nikiboy
Потребител

Мнениеот novozagorski » 02 Мар 2010, 00:40

nikiboy написа:
krasimir_t написа:Делото мина, и преди няколко дни дойте и решението- съдът отменя НП!

и всъщност "колко години" бяха нужни на съдът да прецени това "тежко" нарушение дали е правилно или не. :mrgreen: Нормално наказателните дела да се мъкнат с десетилетия.... :D

Ти не учиш ли вишУ сега? Да ставаш юристин... Ще промениш системата после!?! :wink:
novozagorski
Младши потребител

Мнениеот nikiboy » 02 Мар 2010, 22:56

novozagorski написа:
nikiboy написа:

Ти не учиш ли вишУ сега? Да ставаш юристин... Ще промениш системата после!?! :wink:

Ни уча бря, на паша съм с офците, чи ползувам уайърлеса на близкуту ТКЗС и влазам у тоа форум.
Чекай, чи ината уфсъ нещу кривна :mrgreen:
nikiboy
Потребител

Мнениеот novozagorski » 02 Мар 2010, 23:16

Туй "бря" и "влазам" от нашия край... :D
novozagorski
Младши потребител

Мнениеот nikiboy » 03 Мар 2010, 21:07

novozagorski написа:Туй "бря" и "влазам" от нашия край... :D

срига уа брътчет, няка гуворим на магистратски, защото в противен случай някой потребител ще протестира и админа на форума ще ни изгони от форума ( делото ) :lol:
извинявам се за off topic-а, последно беше :wink:

ЧЕСТИТ ТРЕТИ МАРТ НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ !!!
Изображение
nikiboy
Потребител

Мнениеот novozagorski » 03 Мар 2010, 23:10

Шантав катаджия! :D
novozagorski
Младши потребител

Мнениеот krasimir_t » 04 Мар 2010, 09:57

Друго ме издразни на делото.....един познат ми каза че на катаджията който ми написа АКТ-та не само нищо няма да му кажат ми и са му дали 10лв. дневни че е дошъл като свидетел на делото, а той каза само "То беше доста отдавна и не си спомням".Поне съдийката се погаври с него :D .
krasimir_t
Младши потребител

Предишна

Назад към Административно право