начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

Некоректен работодател-напускане по чл.325 т.1 от КТ

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Некоректен работодател-напускане по чл.325 т.1 от КТ

Мнениеот sunnybg » 27 Фев 2010, 15:28

Здравейте,

В трудовата ми книжка е отразено,че съм напуснал по чл.325, т.1 от КТ, т.е. по взаимно съгласие.Работодателят не ми изплати последната заплата,която е за 25 работни дни с оправдание,че ме е уволнил поради неспазване на едномесечно предизвестие за напускане.В трудовата ми книжка никъде не е отразено нещо таково, напуснал съм по чл.325 т.1. Според мен бившият ми работодател нарушава КТ и трябва да ми изплати последната заплата.Моля за Вашите съвети как най-бързо мога да си получа неизплатената работна заплата.

Благодаря предварително!
sunnybg
Младши потребител

Re: Некоректен работодател-напускане по чл.325 т.1 от КТ

Мнениеот vanila_ce » 27 Фев 2010, 19:17

Единственият начин ,бърз или бавен е чрез съда
vanila_ce
Потребител

Мнениеот vioma » 28 Фев 2010, 19:53

Изпратете нотариална покана до работодателя с искане да Ви изплати дължимата сума, като се мотивирате. Посочете сметка , по която да се преведе сумата и определете срок.
Обърнете се към Инспекция по труда.
Ако не помогне, остава съда.
vioma
Младши потребител

Мнениеот Julyan » 01 Мар 2010, 10:14

vioma написа:Изпратете нотариална покана до работодателя с искане да Ви изплати дължимата сума, като се мотивирате. Посочете сметка , по която да се преведе сумата и определете срок.
Обърнете се към Инспекция по труда.
Ако не помогне, остава съда.

По- лекият вариант е ИТ. Имали сме случаи, когато само сигнал, подаден до там, е помагал и не се е налагало съд. Поне ще направят проверка и резултатите от нея могат да се ползват пред съда, ако се стигне евентуално до там.
Julyan
Потребител

Назад към Трудово право