начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

колко адвокатски хонорара се дължат

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

колко адвокатски хонорара се дължат

Мнениеот trudov76 » 15 Фев 2010, 20:30

Здравейте.
Искам да заведа дело срещу бившия си работодател за:
1. Заплащане на неползван отпуск.
2. Незаплатено трудово възнаграждение за 2 месеца
3. Издаване на удостоверителни документи за трудовия ми стаж
То е ясно, че без адвокат тая работа няма да стане, ама искам да Ви питам относно хонорара му, това три иска ли се водят, защото гледам че в чл.7, ал.1, т.1 от тарифата за минималните адвокатски възнаграждения пише "за трудови дела" - 150 лева.
Та сега като отида при адвокат, той за всеки иск по мин. 150 лв. ли ще ми вземе /общо 450 лв/ или тъй като трите иска ще се водят едно "дело" ще мога да мина само с 150 лв?
trudov76
Нов потребител

Re: колко адвокатски хонорара се дължат

Мнениеот ivan_lawyer3 » 15 Фев 2010, 21:06

На една инстанция е 150 лева. Има доста трудни трудови дела, не се заблуждавайте, че може съвсем лено да осъдите работодателя.

А всъщност разходите се възстановяват, можете да уговорите разсрочено плащане и други.
ivan_lawyer3
Потребител

Мнениеот sunrise » 16 Фев 2010, 10:57

trudov76 написа:Здравейте.
Искам да заведа дело срещу бившия си работодател за:
1. Заплащане на неползван отпуск.
2. Незаплатено трудово възнаграждение за 2 месеца
3. Издаване на удостоверителни документи за трудовия ми стаж
То е ясно, че без адвокат тая работа няма да стане, ама искам да Ви питам относно хонорара му, това три иска ли се водят, защото гледам че в чл.7, ал.1, т.1 от тарифата за минималните адвокатски възнаграждения пише "за трудови дела" - 150 лева.
Та сега като отида при адвокат, той за всеки иск по мин. 150 лв. ли ще ми вземе /общо 450 лв/ или тъй като трите иска ще се водят едно "дело" ще мога да мина само с 150 лв?

Опеределено са три иска, те вървят в комплект, а Вие преценявате кой да заведете.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот rts » 16 Фев 2010, 15:41

С колко ще "минете" ше разберете след разговор с избрания от Вас адвокат - казуси и хора разни, а Тарифата е за минималните адвокатски възнаграждения.
rts
Активен потребител

Назад към Трудово право