- Дата и час: 29 Ное 2024, 07:53 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ВСУ Черноризец Храбър - "Защита на националната сигурност...
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Колеги моля ви обяснете ми, хора завършили във Варненския свободен университет специалност Защита на националната сигурност и Право имат ли право да бъдат назначавани на длъжност юристконсулт, те придобиват ли юридическа правоспособност, не съм запознат с това понеже съм в Търновския университет,но ми е интересно понеже в нашата община единия юрист консулт е завършил тази специалност. Но като гледам правото е оставено на последно място в името на специалността, сега незнам може моя да е грешката,може първо да е завършено Защита на националната сигурност и после магистратура право, но аз пак си мисля,че такъв един човек не е подготвен за Юристконсулт. Или наща община не е фред или аз не разбирам... Моля да ме светнете.
- paruchev_
- Потребител
Колеги моля ви обяснете ми, хора завършили във Варненския свободен университет специалност Защита на националната сигурност и Право имат ли право да бъдат назначавани на длъжност юристконсулт, те придобиват ли юридическа правоспособност, не съм запознат с това понеже съм в Търновския университет,но ми е интересно понеже в нашата община единия юрист консулт е завършил тази специалност. Но като гледам правото е оставено на последно място в името на специалността, сега незнам може моя да е грешката,може първо да е завършено Защита на националната сигурност и после магистратура право, но аз пак си мисля,че такъв един човек не е подготвен за Юристконсулт. Или наща община не е фред или аз не разбирам... Моля да ме светнете.
- paruchev_
- Потребител
Re: ВСУ Черноризец Храбър - "Защита на националната сигурност...
Кой знае,може и ваща община да не е нещо Фред,но пък може да е Флинтстоун.Или пък да е Барни Ръбъл ръзбийш ли.Или Уилма Флинтстоун и Бети Ръбъл ръзбийш.Или пък обратното.А бе явно,че има нещо гнило при вас..
Ей,голям майтап,а?!?
Ей,голям майтап,а?!?
- svettoslav
- Активен потребител
Абе на мен хич не ми е смешно,защото за мен няма работа, а съм със завършено Право в Търновския и като разбрах какъв ни е юристконсулта и подивях...
- paruchev_
- Потребител
Ами кофти наистина.Явно е ударил връзка.Съжалявам,че е така пре тебе ситуацията.Явявай се където се отвори възможност.Няма начин.Да го махнеш от служба и да идеш на неговото място няма да стане.Явно че е зъвършил право.Може и със среден,но това е положението.Сказуемо,глагол..оправя ли ги поне?
- svettoslav
- Активен потребител
"юристконсулт", или юрисконсулт?
" наща" - наш, наша наши и т.н.
"фред" - Фред Астър или някой друг Фред, или пък "в ред" ?
и още други питанки...
Та, къде казахте, че учите, "колега"?
и още други питанки...
- jiji2
- Потребител
А, ето и тук, и в този раздел, същото "питане"...
Да кажа още веднъж и аз :
и още други питанки...
И как успяхте да завършите?
Тук е скрит, може би, отговорът на въпросите, които Ви тревожат???
Да кажа още веднъж и аз :
и още други питанки...
И как успяхте да завършите?
Тук е скрит, може би, отговорът на въпросите, които Ви тревожат???
- jiji2
- Потребител
jiji2 написа:"юристконсулт", или юрисконсулт?
и още други питанки...
Ей,колежке,не си правете майтап с колегата,щото... ни знам дъли мъ ръзбиръш..
В крайна сметка колегата е завършил.Е ,може да не е с пълно шес,но пък чак толкова остро да му скачаш(извинете за израза)не е оправдано,според мен.
Иначе Дино и Фред-как бе,не ги ли знаеш?
- svettoslav
- Активен потребител
Но като гледам правото е оставено на последно място в името на специалността, сега незнам може моя да е грешката,може първо да е завършено Защита на националната сигурност и после магистратура право, но аз пак си мисля,че такъв един човек не е подготвен за Юристконсулт. Или наща община не е фред или аз не разбирам... Моля да ме светнете.
Аве копеле гледай себе си , може да се каже че си прав по - принцип, но дефакто не си . В Япония юристконсулти са счетоводителите и пак добре се оправят.
If you are good at something, never do it for free.
- voltron
- Потребител
На знам какво разбирате под "остро скачане", но смятам, че не може един пълнолетен човек все още да е неграмотен, а за юрист - смятам, че е НЕДОПИСТИМО това! Все пак, нали повече от 50% от работата ни е свързана с писане и като чете някой писанията ни се чуди понякога кой ги е писал, и ако е юрист - кой му е дал диплома - за основно, за средно, за висше образование!?! Очевидно, че тогава нещата нещо не са в ред! Всеки допуска понякога грешки - пропуснати запетайки, пълен или кратък член, но когато четеш "наща" или "фред" ....???
- jiji2
- Потребител
Колега, извадете първо гредата, която е в собственото Ви око, преди да гледате сламката в чуждото! Недопустимо е юрист да прави толкова ГРУБИ ПРАВОПИСНИ ГРЕШКИ.
Та, къде казахте, че сте завършили? Но май правилният въпрос е - как!?
Та, къде казахте, че сте завършили? Но май правилният въпрос е - как!?
Errare humanum est stultum est in errore perseverare.
-
andy70 - Потребител
Колега Парушев,
погледнете тук: http://www.vfu.bg/index.php/specialties
това са специалностите във ВСУ. Няма такава, която да се казва Защита на националната сигурност и право. Опасявам се, че нещо не сте разбрали, допускам, че въпросният колега е завършил "Защита на националната сигурност", след което или успоредно, с което е записал "Право". Но не право, като магистратура, а като нова специалност, прегледайте сайта им и ще разберете. Иначе няма как да има необходимото за заемането на длъжността юридическо образование, съответно да изкара стажа си и да положи изпит за правоспособност. Дори и лицето да има големи връзки във въпросната община, това са фактите.
Другият вариант е Вие да си мислете, че той/тя е юрисконсулт, а човекът да се води на съвсем друга длъжност в общината и само административно да подпомага юристите и да дели работно помещение с тях. Опасявам се, че Вие колега Парушев просто не разполагате с достатъчно информация за ситуацията във въпросната община (имам предвид конкретна такава не приказките на Гинка портиерката и Пена техничката, които не са виждали копията от личните досиета на служителите - техните дипломи и квалификации, съответно вътрешната схема с длъжностите), но бързате да надничате в чуждата паничка. Ако имат свободно място ще го обявят и ще се явите на конкурс, това е!!!
погледнете тук: http://www.vfu.bg/index.php/specialties
това са специалностите във ВСУ. Няма такава, която да се казва Защита на националната сигурност и право. Опасявам се, че нещо не сте разбрали, допускам, че въпросният колега е завършил "Защита на националната сигурност", след което или успоредно, с което е записал "Право". Но не право, като магистратура, а като нова специалност, прегледайте сайта им и ще разберете. Иначе няма как да има необходимото за заемането на длъжността юридическо образование, съответно да изкара стажа си и да положи изпит за правоспособност. Дори и лицето да има големи връзки във въпросната община, това са фактите.
Другият вариант е Вие да си мислете, че той/тя е юрисконсулт, а човекът да се води на съвсем друга длъжност в общината и само административно да подпомага юристите и да дели работно помещение с тях. Опасявам се, че Вие колега Парушев просто не разполагате с достатъчно информация за ситуацията във въпросната община (имам предвид конкретна такава не приказките на Гинка портиерката и Пена техничката, които не са виждали копията от личните досиета на служителите - техните дипломи и квалификации, съответно вътрешната схема с длъжностите), но бързате да надничате в чуждата паничка. Ако имат свободно място ще го обявят и ще се явите на конкурс, това е!!!
- laridii
- Потребител
Всъщност каква е идеята на темата?
Че двама "неграмотници" спорят за едно работно място на юрисТконсулт в наЩа община, където Фред е кмет и е назначил своят човек, а другият се ядосва ли?
Ами нормално, а за ВСУ не ми се говори... пееше се в една песен "имаш ли парички, обичан си от всички" , ама то май не важи само за ВСУ това
ps: извинявам се за употребата на думата "неграмотници" .
Че двама "неграмотници" спорят за едно работно място на юрисТконсулт в наЩа община, където Фред е кмет и е назначил своят човек, а другият се ядосва ли?
Ами нормално, а за ВСУ не ми се говори... пееше се в една песен "имаш ли парички, обичан си от всички" , ама то май не важи само за ВСУ това
ps: извинявам се за употребата на думата "неграмотници" .
- nikiboy
- Потребител
Хайде не се чудете, с какво да се заяждате. Не мисля,че правописните грешки са чак такъв проблем,че да си задавате въпроси от рода - "Кой му е дал дипломата". Правописни грешки могат да се допуснат винаги, а и съм виждал адвокати с по 10-15 години стаж, които правят глупави грешки при писане на нотариален акт и пак си минава при нотариус. Така че правописните грешки да са ви проблема.... , а и нали затова са секретарките.
А и думата неграмотен, мисля не сте наясно с нейното значение. Проверете си тълковния речник и тогава я слагайте където ви падне, в противен случай може да се срещнем в съда, на дело за обида и да ви обясня на дълго и широко, кой ми е дал дипломата!
А и думата неграмотен, мисля не сте наясно с нейното значение. Проверете си тълковния речник и тогава я слагайте където ви падне, в противен случай може да се срещнем в съда, на дело за обида и да ви обясня на дълго и широко, кой ми е дал дипломата!
- paruchev_
- Потребител
paruchev_ написа:Хайде не се чудете, с какво да се заяждате. Не мисля,че правописните грешки са чак такъв проблемНапротив, много сериозен проблем са, всички допускаме малко или много такива, но следва да се стремим да ги отстраняваме, защото противното говори лошо за нас като висшисти и още повече като юристи.,че да си задавате въпроси от рода - "Кой му е дал дипломата". Правописни грешки могат да се допуснат винаги, а и съм виждал адвокати с по 10-15 години стажИ аз съм виждала, но Вие колега от кого искате да се учите от по-неграмотните или от грамотните такива. Знаете ли, че преди време присъствах на разговор между две служителки от "Закрила на детето", те през смях ми казаха, че едни от най-неграмотните писания, които са виждали идват от адвокати и от съдебни служители, показаха ми дори няколко от тях! Беше срам голям , които правят глупави грешки при писане на нотариален акт и пак си минава при нотариусАко и нотариусът е същата стока минават ..., но с течение на времето като видите какви проблеми може да създаде една такава невина правописна грешка.. Така че правописните грешки да са ви проблема.... , а и нали затова са секретаркитеАко на секретарки разчитате ... отиде коня в реката. Първо, защото доста хляб ще изядете, докато имате секретарка, ако изобщо имате такава. Второ, какво Ви кара да мислите, че въпросната ще е по-грамотна от Вас и ще поправя грешките Ви. Обищинските юрисконсулти секретарки нямат..
А и думата неграмотен, мисля не сте наясно с нейното значение. Проверете си тълковния речник и тогава я слагайте където ви падне, в противен случай може да се срещнем в съда, на дело за обида и да ви обясня на дълго и широко, кой ми е дал дипломата! Я, виж ти обида ли, колкото и да ми е слабо наказателното право като дисциплина, не мога да не забележа Вашето заблуждение, за домашно прочит чл.146 и 147 от НК след това малко Стойнов и Гиргинов, а накрая няколко интересни статии за обидите и клеветите в интернет пространството. Поне като се занасяте с колеги го правете по-професионлано!!!
Всичко това с най-добри пожелания и никакви лоши мисли за Вашата особа, колега!!!
- laridii
- Потребител
Хайде сега и вие погледнете чл.148 от НК....
- paruchev_
- Потребител
.
Последна промяна sky_high__ на 29 Мар 2010, 12:43, променена общо 1 път
- sky_high__
- Нов потребител
Добра да е вечерта!
Какъв НК., какви пет лева бре Г-н. Парушев?!
Те печатните ежедневници, слагат гръмки заглавия, които биха минали за върла обида по адрес на някого или някои... Ама като се вгледаш в акрая им има „?” (въпросителен)
Та, и тук, кой, кого обижда, като аз видях само въпроси относно получаването на диплома „Къде и как” Е, как?...
По принцип въпросите Ви имат смисъл, и отговорите на отговарящите можеха да са по-различни, ако бяхте показал, че може да пишете поне като секретар на Юрист!
И да, в професията, която сте си избрал Г-н. Парушев, правописните грешки са проблем!!!
Ето и нагледен пример за това:
Иван откраднал кокошка да нахрани децата си, но го заловили и го изправили пред царя на съд. Първият царски съветник поискал смъртно наказание, за да не се осмели и друг да краде. Вторият съветник призовал царя да бъде милостив, за да не умрат сирачетата на Иван от глад. Ядосан от кражбата, царят отсякъл: "Да се обеси". Но в този миг в съзнанието му изплувала картина с боси дечица в снега, протегнали ръчички. Разколебан, той продължил и веднага уверено довършил: "Не, да се помилва".
Писарят добросъвестно записвал всяка дума, изречена от царя, за да бъде изпълнена неговата воля точно. И записал: "Да се обеси. Не да се помилва."
Присъдата на царя била изпълнена точно както била записана. Децата на Иван останали сираци – заради липсващата запетая.
Готино нали!
А иначе е те, това си е за Чл.148 от НК.
А колко и какво им е нужно??? „Колега”!
Какъв НК., какви пет лева бре Г-н. Парушев?!
Те печатните ежедневници, слагат гръмки заглавия, които биха минали за върла обида по адрес на някого или някои... Ама като се вгледаш в акрая им има „?” (въпросителен)
Та, и тук, кой, кого обижда, като аз видях само въпроси относно получаването на диплома „Къде и как” Е, как?...
По принцип въпросите Ви имат смисъл, и отговорите на отговарящите можеха да са по-различни, ако бяхте показал, че може да пишете поне като секретар на Юрист!
И да, в професията, която сте си избрал Г-н. Парушев, правописните грешки са проблем!!!
Ето и нагледен пример за това:
Иван откраднал кокошка да нахрани децата си, но го заловили и го изправили пред царя на съд. Първият царски съветник поискал смъртно наказание, за да не се осмели и друг да краде. Вторият съветник призовал царя да бъде милостив, за да не умрат сирачетата на Иван от глад. Ядосан от кражбата, царят отсякъл: "Да се обеси". Но в този миг в съзнанието му изплувала картина с боси дечица в снега, протегнали ръчички. Разколебан, той продължил и веднага уверено довършил: "Не, да се помилва".
Писарят добросъвестно записвал всяка дума, изречена от царя, за да бъде изпълнена неговата воля точно. И записал: "Да се обеси. Не да се помилва."
Присъдата на царя била изпълнена точно както била записана. Децата на Иван останали сираци – заради липсващата запетая.
Готино нали!
А иначе е те, това си е за Чл.148 от НК.
„По принцип в ЗНС са си кандидат-полицаи, на тях не им е нужно кой знае колко”
А колко и какво им е нужно??? „Колега”!
- nikodim77
- Активен потребител
„По принцип в ЗНС са си кандидат-полицаи, на тях не им е нужно кой знае колко”
Това с Царя много ми хареса - поздрави !
А иначе по цитираното - ЗНС няма нищо общо с полицията.... Специалността "Защита на национална сигурност" няма абсолютно нищо общо с работата в полицията. Тук става въпрос за съвсем различно обучение. Както и работата в ДАНС няма нищо общо с работата в МВР.
- nikiboy
- Потребител
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|